Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 38. kola první ligy

21. 1. 2008

ObrazekStatus šlágr kola si získalo střetnutí mezi nejlepším týmem soutěže Mladou Boleslaví a třetím Hradcem Králové. Domácí již dvanáct zápasů v řadě na vlastním ledě neztratili ani bod a rozhodně svou bilanci budou chtít rozšířit. Chomutov hostí celek Kadaně a cíl výhry je vzhledem ke dvou ztrátám předem daný.

 

 

Třebíč se výsledkově potápí a proti Kometě se jí příliš šancí na ukončení série jedenácti proher nedává.  Zápas Mostu s Havlíčkovým Brodem bude soubojem mezi týmy, které si senzačně v minulém kole dokázali poradit s nejsilnějšími celky západní skupiny. Panteři se budou doma bránit náletu prostějovských Jestřábů. Šumperští Draci budou odolávat náporu Olomouce.

HC Sareza Ostrava - HC Dukla Jihlava (17:00)

(3. místo 58 bodů - 5. místo 53 bodů)

Ostravský celek se již tři kola zmítá v výkonnostní krizi. Všechno odstartoval domácí debakl s Prostějovem, na který Sareza navázala paradoxně dalším tvrdým výpraskem od Olomouce. Skóre z posledních třech zápasů činí 4 vstřelené branky a 16 obdržených, což bezesporu ukazuje problém, jenž se celku, který atakoval špici tabulky ukázal. Naproti tomu se Jihlava ani po odchodu nejlepšího střelce Rytnauera netrápí, v posledním kole nadělila Havířovu šest branek a rozhodně pojede na severovýchod Moravy s cílem urvat co největší bodový zisk. Ve hře je totiž i v případě selhání Havířova postup na čtvrtou příčku tabulky.

 

předchozí vzájemné zápasy: Dukla - Sareza 2:6, Sareza - Dukla 2:3sn, Dukla - Sareza 9:3.

 

BK Mladá Boleslav - HC VCES Hradec Králové (17:30)

(1. místo 95 bodů - 3. místo 78 bodů)

Nejúspěšnější tým soutěže stále s jistotou překonává nastavené překážky, nicméně Hradec může být dilným protivníkem, neboť i on se dostal na výkonnostní úroveň, kterou z počátku ligy postrádal. Hosty jistě mrzí zaváhání v Mostu, a proto na úspěch z ledu Boleslavi budou chtít položit celou taktiku. V dosavadních vzájemných střetnutích je na tom o něco lépe právě domácí mužstvo a s ohledem na dosavadní výkonnost je pasována na favorita zápasu. Hradec nicméně může překvapit a odvést si nějaký bodový zisk.

 

předchozí vzájemné zápasy: Hradec - Boleslav 2:3sn, Boleslav - Hradec 3:0, Hradec - Boleslav 3:2sn.

 

HC Most - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

(7. místo 40 bodů - 5. místo 49 bodů)

Most je posilněn výhrou, kterou vybojoval v minulém kole s Hradcem Králové a jeho soupeř pro změnu šokokoval tříbodovým ziskem na ledě Chomutova. Domácí úspěchem ukončili čtyřzápasovou sérii proher, Rebel pro změnu navázal na svou šňůru výher a je rozhodně o něco v lepší herní pohodě . Svazovat je ale bude fakt, že se na ně tlačí Kadaň. V každém případě bude k vidění zajímavý zápas, oba celky musí bojovat pokud chtějí pomýšlet na lepší příčky.

 

předchozí vzájemné zápasy: Havlíčkův Brod - Most 5:3, Most - Havlíčkův Brod 4:3, Havlíčkův Brod - Most 0:3.

 

KLH Chomutov - SK Kadaň (17:30)

(2. místo 88 bodů - 6. místo 48 bodů)

Po dlouhotrvající euforii se tým Chomutova dostal na hranici úspěšnosti. Z posledních pěti zápasů celek, jenž osídlil špici západní skupiny, získal pouze čtyři body. Prohry s Mladou Boleslaví a Hradcem Králové byly vysoké, nicméně kolaps na domácím ledě s Havlíčkovým Brodem byl vzhledem k postavení týmu více než překvapivý. Kadaň sice v posledním kole naplno bodovala v Berounu, ale do Chomutova pojede s cílem pokusit se o nemožné.

 

předchozí vzájemné zápasy: Kadaň - Chomutov 1:4, Chomutov - Kadaň 2:1sn, Kadaň - Chomutov 3:6.

 

HC Havířov Panthers - HK Jestřábi Prostějov (17:30)

(4. místo 55 bodů - 7. místo 33 bodů)

Panteři se bodově tlačí na třetí Sarezu, ale zároveň musí obhájit svou aktuálně čtvrtou příčky, neboť se na ně zle dotírá Jihlava. Havířov má nevýhodu v tom, že jejich skóre má záporný stav a tím si prakticky na tohle kolo zavírá dveře postupu na  třetí příčku tabulky. Prostějov si odvezl plný bodový zisk ze třech posledních vystoupení na ledě soupeřů. Utnul olomoucké tažení a posléze šokoval debaklem ostravskou Sarezu. Úspěch na ledě Třebíče jen potvrdil, že Jestřábi jsou nebezpeční. I samotné vzájemné zápasy hovoří o vyrovnanosti. Prostějov má navíc možnost se v případě výhry dostat bodově na úroveň Třebíče. Šanci na bodový zisk rozhodně mají.

 

předchozí vzájemné zápasy: Prostějov - Havířov 4:5sn, Prostějov - Havířov 4:3sn, Havířov - Prostějov 4:2.

 

HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí (18:00)

(8. místo 32 bodů - 4. místo 56 bodů)

Beroun má vizitku druhého nejméně bodujícího celku a případný úspěch by jim mohl aspoň z části pomoci k lepším výsledkům. Beroun ztrácí na sedmý Most už osm bodů a zisk by byl přínosem. Čeká je však soupeř, který rozhodně jako nováček ligy nepůsobí. I přes nepříliš povedené výsledky je Vrchlabí ve statusu favorita zápasu.

 

předchozí vzájemné zápasy: Vrchlabí - Beroun 3:4sn, Beroun - Vrchlabí 1:3, Vrchlabí - Beroun 3:1.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Group Brno (18:00)

(6. místo 36 bodů - 1. místo 73 bodů)

Třebíč jakoby hledala svou šťastnou hvězdu. Již jedenáct kol čeká na výhru a neúspěchy mají vliv i na pokles v tabulce. Na pátou Duklu ztrácí Horáci hrozivých sedmnáct bodů a navíc za patami má Prostějov, který má manko jen tříbodové. Kometa utnula se Sarezou třízápasovou krizi a úspěch slavila po bojovném výkonu i na ledě Šumperku. Do utkání vstoupí jako favorit a rozhodně bude chtít naplno bodovat.

 

předchozí vzájemné zápasy: Kometa - Třebíč 2:4, Třebíč - Kometa 1:3, Kometa - Třebíč 5:2.

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Olomouc (18:00)

(8. místo 26 bodů - 2. místo 68 bodů)

Šumperk poněkud nešťastnou prohrou s Brnem přišel o svou třízápasovou sérii výher. Za předvedený výkon se rozhodně stydět nemusel. Nyní Draky čeká další výzva. Pokusit se zastavit olomoucké brankostroj, jehož konto se z posledních čtyř zápasů zastavilo na čísle 22, což je unikátní výsledek a zároveň potvrzení faktu o výborné ofenzivě mužstva. Hanáci se s Kometou dělí o post nejlépe střílejícího celku východní skupiny a výsledkově jsou na tom velice dobře. Ztráta na lídra z Brna se zmenšila na pouhých pět bodů, což je jeden z příznivých faktů. Tím dalším je to, že se Mora odpoutala na rozdíl deseti bodů od třetí Sarezy, takže není na ní takový tlak. V každém případě Olomouc jede na led nováčka s cílem vyhrát, ale nesmí soupeře pustit ke své bojovné hře. Už jsme byli svědky toho, že Draci můžou tvrdě udeřit a zajistit překvapivý výsledek.

 

předchozí vzájemné zápasy: Olomouc - Šumperk 7:1, Šumperk - Olomouc 4:5p, Olomouc - Šumperk 6:2.

 

Zdroj fotky: Jiří Mokrý (hstrebic.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář