Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 37. kola první ligy

18. 1. 2008

ObrazekV sobotu se rozeběhne již sematřicáté kolo zápasů naší druhé nejvyšší soutěže. Status šlágru kola si vyslouží utkání mezí druhou Olomoucí a třetí Sarezou Ostrava. Mladé Boleslav se díky své výhře a zaváhání svého rivala Chomutova dostala do čtyřbodového náskoku,  udrží jej i po zítřejším kole?

 

 

Lídr skupiny Západ bude o udržení svého náskoku bojovat na ledě nováčka z Vrchlabí, který už několikrát ukázal, že dokáže favority potrápit. Chomutov bude hostit papírově slabší celek z Havlíčkova Brodu, avšak podcinit soupeře si dovolit nemůže, pokud tedy chce pomýšlet na případné udržení kroku s mladoboleslavským týmem. Šumperk doma přivítá Kometu Brno, podaří se mu soka překvapit? Ukončí Třebíč desetizápasové čekání na vítězství? V cestě jí bude stát Prostějov, jenž má šanci navázat na dvě venkovní výhry.

 

HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:00)

(8. místo 32 bodů - 6. místo 45 bodů)

Beroun sice uzavírá tabulku západní skupiny, ale zápasová bilance s aktuálním soupeřem hovoří v jeho prospěch na čemž může stavět. Medvědi prohráli poslední svá dvě vystoupení a rádi by jistě odčinil zejména debakl, který obdrželi během posledního domácího zápasu s Hradcem Králové. Kadaň čeká již šest zápasů na výhru z ledu soupeře, což je bezesporu meta.

předchozí vzájemné zápasy: Beroun - Kadaň 3:2p, Kadaň - Beroun 1:2.

 

HC Sareza Ostrava - HC Olomouc (17:00)

(3. místo 58 bodů - 2. místo 65 bodů)

Sareza by ráda snížila náskok, který si během posledních zápasů Olomouc dokázala vytvořit. Narozdíl od svého soka se nějakou výraznou herní pohodou pyšnit nemůže. V posledním domácím zápase Ostrava zcela propadla a Prostějov jí nadělil sedm branek. Na ledě Komety již byl zlepšený výkon, ale na body to nestačilo. Mora se veze na vítězné vlně. V posledních třech zápasech neprohrála a navíc se jí daří střelecky. Patnáct vstřelených branek mluví jasným faktem účinnosti ofenzivních pokusů. Jiří Ondráček, nová akvizice Mory ze Zlína, se rovněž pyšní  výbornou produktivitou. Ve třech zápasech zaznamenal stejný počet branek a přihrávek a s bilancí šesti bodů strhává na sebe velkou pozornost. Září i navrátilec Brančík, jenž získal doposud 38 bodů a další jeho kolega z kabily Ministr má jen o dva body méně. Zápas by měl být zajímavou podívanou a jistě bude vyhledávanou akcí.  

předchozí vzájemné zápasy: Sareza - Olomouc 3:1, Olomouc - Sareza 4:3p.

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Kometa Group Brno (17:00)

(8. místo 26 bodů - 1. místo 70 bodů)

Souboj Davida s Goliášem, tak lze bezesporu uvést střetnutí mezi šumperskými Draky a brněnskou Kometou. Hosté výhrou nad Ostravou utnulo třízápasovou sérii porážek a rozhodně se výkon týmu zvedl na lepší úroveň.  Nováček, ale jistě nebude chtít prodat svou kůži lacino. Poslední tři zápasy zvládli  šumperštína výbornou, dvě výhry v samostatných nájezdech a jedna v normální hrací době. Už druhé měření sil na ledě Komety ukázalo, že Šumperk může s favoritem udržet krok, ale chybí mu zatím trošku více štěstí. Nyní má formu, kterou může zúročit a není nereálné, abychom se nedočkali zajímavého výsledku.

předchozí vzájemné zápasy: Šumperk - Kometa 0:4, Kometa - Šumperk 4:2.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HK Jestřábi Prostějov (17:00)

(6. místo 36 bodů - 7. místo 30 bodů)

Právě spodní část tabulky skupiny Východ začíná být vyrovnanější a tento zápas může situaci ještě zdramatizovat. Mužstvo Jestřábů ztrácí na svého soka šest bodů a příznivý výsledek by jim jistě pomohl i odrazit případný nápor zatím posledního Šumperka. Horácká Slavia se topí ve velké herní krizi a na výhru čeká jako na živou vodu. Vzájemná utkání byla vyrovnaná a očekává se podobný průběh i následujícího měření sil. Prostějov by do utkání měl nasadit i novou posilu, obránce Radka Hlavatého, jenž přišel v týdnu na hostování z Kadaně.

předchozí vzájemné zápasy: Třebíč - Prostějov 4:5sn, Prostějov - Třebíč 1:2.

 

KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

(2. místo 88 bodů - 5. místo 46 bodů)

Chomutov ztratil se svými největšími rivaly ve skupině  všechny body a nechat další obzvlášť papírovému soupeři si dovolit nemůže. Domácím jsou jasným favoritem a nepředpokládá se, že hosty budou nějak zbytečně dlouho držet ve hře o příznivý výsledek. Nicméně  větší herní pohoda je na straně havlíčkobrodských, kteří tři zápasy v řadě vyhráli a rádi by na ledě favorita bojovali o další úspěch.

předchozí vzájemné zápasy: Chomutov - Havlíčkův Brod 4:1, Havlíčkův Brod - Chomutov 2:3.

 

HC Most - HC VCES Hradec Králové (17:30)

(7. místo 38 bodů - 3. místo 77 bodů)

Hosté jsou favoritem zápasu. Výkony už dali zapomenout na úvodní neúspěchy a pomalu ale jistě smazávají ztrátu na vedoucí duo Mladá Boleslav - Chomutov. Samotná utkání s Mostem byly vyrovnaná, otázkou zůstává, zda-li domácí dokáží po čtyřech porážkách v řadě zvednout svůj výkon. Forma jsně hovoří pro hostující celek nebo se můžeme dočkat překvapení?

předchozí vzájemné zápasy: Most Hradec Králové 4:5, Hradec Králové - Most 2:1p.

 

HC Dukla Jihlava - HC Havířov Panthers (17:30)

(5. místo 50 bodů - 4. místo 55 bodů)

Pro sázkaře nejspíš zajímavé střetnutí. Jihlava po pěti výhrách v řadě prohrála na ledě Olomouce a navíc už se nemůže spolehnout na výpomoc nejlepšího střelce Rytnauera, jenž již obléká dres Mladé Boleslavi. Havířov těsně doma porazil celek Třebíče, ale předchozí zápas venku si za rámeček jistě nedá. Pětigólová porážka s Olomoucí jistě pošramotila sebevědomí Panterů. Hosté mají před svým soupeřem v tabulce pětibodový náskok, ale případný úspěch by je mohl poslat za záda ostravské Sarezy. Očekává se vyrovnaný zápas, otázkou zůstává, jak soupeři zužitkují své příležitosti.

předchozí vzájemné zápasy: Jihlava - Havířov 0:4, Havířov - Jihlava 2:3sn.

 

HC Vrchlabí - BK Mladá Boleslav (18:00)

(4. místo 56 bodů - 1. místo 92 bodů)

Vrchlabí čeká přetěžký úkol, pokusit se zastavit rozjetý tank jménem Mladá Boleslav. Hosté již čtrnáct zápasů v řadě nepoznali v normální hrací době hořkost porážky a jistě si bude chtít udržet i čtyřbodový náskok nad Chomutovem. Nováček si odvezl tři body z ledu Kadaně a rád by jistě potěšil své fanoušky úspěšným vystupování i proti aktuálně nejlepšímu celku ligy. Přesně 20. října se hráčům Vrchlabí povedlo šokovat právě výhrou na ledě favorita. Karty triumfu má Boleslav, jak s nimi naloží, tak to se dozvíme v sobotu večer.  

předchozí vzájemné zápasy: Vrchlabí  - Mladá Boleslav 0:3, Mladá Boleslav - Vrchlabí 1:4.

 

Foto: Radim Branovský sport-foto.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář