Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 36. kola první ligy

15. 1. 2008

ObrazekVe středu je na programu další série zápasů naší druhé nejvyšší hokejové soutěže. Největší pozornost bude jako tradičně vedena na nejlepší celky obou skupin. Mladá Boleslav si může v případě výhry a bodovému Chomutova vytvořit potřebný náskok, který je  momentálně nejtěsnějším možným tedy jeden bod.

 

 

Právě na trenérských postech Chomutova a Komety Brno se udály nečekané změny. Zásadní impulz vzešel od moravského celku, který podává již delší dobu nepřesvědčivé výkony. Vladimír Kýhos se stal jejich novým stratégem, který má brněnský klub dostat zpět na výsluní. Premiéru si odbude na domácím ledě proti Mostu. Martin Pešout se stal Kýhosovým nástupcem na lavičce Chomutova, ten se svým celkem pocestuje do Hradce Králové, tento zápas je bezesporu šlágrem kola.


 

BK Mladá Boleslav - HC Most (17:30)
(1. místo 89 bodů - 7. místo 38 bodů)

Domácí celek je v utkání jasným favoritem a jiný výsledek než výhra by byl jistě velkým překvapením. Pro aktuálního lídra skupiny Západ hovoří všechny zásadní faktory.  Tým třináct zápasů v řadě neokusil v normální hrací době porážku a navíc  v domácím prostředí již deset utkání nepoznal co je to ztráta bodů. Nováček z Mostu navíc proti mladoboleslavskému celku nebodoval ani v jednom ze dvou již odehraných vzájemných zápasů a ani poslední jejich zápasy nebudí respekt. Ani bilance z venkovních zápasů, která činí pět výher a třináct porážek , rovněž není příliš pozitivní.


předchozí vzájemné zápasy: Mladá Boleslav - Most 5:2, Most - Mladá Boleslav 3:5.

 

HC Havířov Panthers - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
(4. místo 52 bodů - 6. místo 36 bodů)

Třebíč se topí ve velké výsledkové krizi, a proto se jí nedává proti Panterům příliš šancí na úspěch.  Z posledních devíti zápasům získala Horácká Slavia pouhý bod, což napovídá o situaci, ve které se nachází.  Havířovu se doma daří, z posledních pěti zápasů ztratil pouhé dva body a celkově má reálnou příležitost smazat ztrátu na třetí Sarezu Ostrava.


předchozí vzájemné zápasy: Havířov - Třebíč 6:2, Třebíč - Havířov 3:2.

 

 

HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov (18:00)
(3. místo 74 bodů - 2. místo 88 bodů)

Jednoznačný šlágr 36. kola. Utká se druhý s třetím celkem aktuální tabulky skupiny Západ. Hradec Králové se oproti nepřesvědčivým výkonům z úvodu soutěže zvedl a začíná poměrně pravidelně získávát body. Domácí ztratili svou neporazitenost v normální hrací době až po dvaceti zápasech, kdy jim sérii utnula poměrně překvapivě Kadaň. Na vlastním ledě ztratili všechny body naposledy 19. září loňského roku ve čtvrtém kole. Chomutov si z posledního venkovního vystoupení odvezl z Mladé Boleslavi šestibrankový příděl. V dalším zápase zaznamenali povinnou výhru nad nováčkem z Mostu. Zápas s těžkým soupeřem, taková čeká premiéra nového kouče hostů Pešouta. Podaří se mu uspět?


předchozí vzájemné zápasy: Hradec Králové - Chomutov 4:1, Chomutov - Hradec Králové 3:0.

 

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (18:00)
(6. místo 43 bodů - 8. místo 32 bodů)

Rebel vstoupí do zápasu s pomyslnou nálepkou favorita. Podařilo se jim proti Kdani utnout šestizápasovou sérii bez bodu a na svůj úspěch dokázali navázat i v podledním kole, kdy si přivezli cennou výhru z ledu Vrchlabí. Berounští sice rovněž dokázali ve 34. kole uspět na ledě soupeře (Most), ale doma je vypráil sedmi góly Hradec Králové. Rovněž dosavadní vzájemná bilance hovoří ve prospěch Havlíčkova Brodu.


předchozí vzájemné zápasy: Havlíčkův Brod - Beroun 4:2, Beroun - Havlíčkův Brod 1:5.

 

 

SK Kadaň - HC Vrchlabí (18:00)
(5. místo 45 bodů - 4. místo 53 bodů)

Kadaň doma ve 33. kole dokázala porazit silný Hradec Králové, což může vnést zajímavý fakt do éteru. Souboj s lídrem západní skupiny již nevyšel i když právě za porážku 2:4 s Mladou Boleslaví se rozhodně aktuálně pátý tým skupiny nemusí stydět. Vrchlabí je na tom celkově o osm bodů lépe, ale poslední svá dvě vystoupení na soupeřově ledě nezvládlo. Vzájemná bilance je vyrovnaná, ale vzhledem k aktuální situaci se o něco  větší šance na výhru dávají právě Kadani.


předchozí vzájemné zápasy: Kadaň - Vrchlabí 1:4, Vrchlabí - Kadaň 1:2.

 

 

HK Jestřábi Prostějov - Hokej Šumperk 2003 (18:00)
(7. místo 29 bodů - 8. místo 24 bodů)

Utkají se sice dva týmy, které zakončují pořadí skupiny Východ, ale to rozhodně nic nemění na faktu, že by měl být k vidění zajímavé a bojovné střetnutí. Prostějov dvakrát vřadě doma nebodoval, ale vysoká výhra z Ostravy jistě dodala aktuálně sedmému celku špetku potřebného sebevědomí. Draci ale rovněž potvrdili zlepšující se formu, když dokázali nejprve si z Havířova odvést  dva body a svůj triumf podtrhli i domácí výhrou proti Třebíči. Očekává se vyrovnaný zápas, který můžou rozhodnout maličkosti.


předchozí vzájemné zápasy: Prostějov - Šumperk 6:3, Šumperk - Prostějov 4:1.

 

 

HC Kometa Group Brno - HC Sareza Ostrava (18:00)
(1. místo 67 bodů - 3. místo 58 bodů)

Brněnská Kometa to je kapitola sama o sobě. Tým, který byl před sezonou pasován na hlavního favorita na postup zažívá nedobré časy. Domácí kolapsy s Havířovem a Olomoucí a posléze i prohra v Jihlavě donutila dosavadního kouče Čadu k rezignaci. Vedení se nebálo sáhnout do řad silného Chomutova a vykoupit náhradu ve formě zkušeného Kýhose. Kometa neváhala přepustit práva i na svého dlouholetého lídra Davida Appela. S odchodem Čady je určitá skupina fanoušků spokojena, ale faktem je, že odchod kanonýra Appela se jim vůbec vzhledem k ambicím nelíbí. V každém případě čeká Brno zápas, který může ukázat, jak je mužstvo odolné vůči neúspěchům. Sareza dokázala sice vyhrát v Třebíči, ale určitě domácí kolaps s Prostějovem mohl zanechat velké rány. Uvidí brněnští fanouši novou tvář týmu?


předchozí vzájemné zápasy: Kometa - Ostrava 3:1, Ostrava - Kometa 1:4.

 

 

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava (18:00)
(2. místo 62 bodů - 5. místo 50 bodů)

Mora se po dvou triumfálních výhrách vrací do očekávané euforie. Díky šesti brankám a potažmo hattricku Richarda Braníka dokázala vykrást brněnské Rondo a v minulém kole deklasovala pěti brankami na vlastním ledě havířovské Pantery. I přes očekávaný odchod klíčového útočníka Radka Meidla se podařilo vedení ulovit dalšího juniorkého reprezentanta Jiřího Ondráčka, jenž byla na šampionáti třetím nejproduktivnějším naším hráčem. Devatenáctiletý forvard přišel ze Zlína v rámci střídavých startů a hned při svém premiérovém zápase proti Kometě se radoval z gólového úspěchu. V trendu pokračoval i proti Panterům, kde rovněž skóroval a navíc si připsal i asistenci. Vzájemná bilance obou týmů je vyrovnaná a oba soupeři se pyšní výbornou formou. Jihlava vyhrála posledních pět zápasů a rozhodně bude chtít na ledě hanáckého týmu uspět. Očekává se výborný zápas a snad i výhra domácího celku.


předchozí vzájemné zápasy: Olomouc - Jihlava 5:2, Jihlava - Olomouc 4:2.

 

Foto: Denik.cz, David Taneček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář