Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 2. zápasů čtvrtfinále první ligy

25. 2. 2008

ObrazekV neděli  vstoupilo osm týmů do dění čtvrtfinále play off naší druhé nejvyšší soutěže. Z výhry se radovaly všechny domácí celky a už dnes mají možnost na svůj triumf navázat. Potvrdí svůj včerejší úspěch Olomouc, Kometa Brno, Mladá Boleslav i Chomutov?

 

 

Největší gólové hody byly k vidění v Olomouci, kde dostala ostravská Sareza šestibrankový příděl. Mora ničila svého soupeře zejména při početní výhodě, při které zařídila rovných pět branek. Na výhru se nejvíce nadřela Kometa, která udolala Hradec Králové až během prodloužení, kdy se prezentoval povedenou střelou Morava. Mladá Boleslav i Chomutov potvrdili povinnost výhry a rovněž si připsali první korálek úspěchu.

 

BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Souboj Goliáše s Davidem, tak lze charakterizovat tuto dvojici týmů. Mladoboleslavští jsou jasným favoritem nejen tohoto čtvrtfinálového měření sil, a proto se celkově neočekává, že by se série nějak zásadně prodlužovala. Boleslav má se svým soupeřem pozitivní bilanci a celkově se očekává další triumf. Rebel překvapivě prošel brány předkola, když dokázal vyřadit favorizované Pantery z Havířova. Otázkou zůstává zda-li bude mít sílu odolávat proti takovému soupeři, překvapit však může.

stav série - 1:0 (4:1)

předchozí vzájemné zápasy v základní části: Havlíčkův Brod - Mladá Boleslav 5:4pp, Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod 5:1, Havlíčkův Brod - Mladá Boleslav 2:4, Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod  2:1.

 

KLH Chomutov  - HC Vrchlabí (17:30)

I druhý zástupce z výsadní dvojky v západní skupině je proti svému soupeři jasným favoritem. Nováček soutěže však rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem, o čemž svědčí i několik vzájemným zápasů. Bojovnost a píle mohou slavit úspěch, tak jako tomu bylo v posledním skupinovém měření sil, kdy Vrchlabí dokázalo svého soka přestřílet a senzačně vyhrát. první zápas série však vyšel lépe pro domácí a očekává se, že i dnešní zápas favorit utkání zvládne. Nováček by měl být podle papírových předpokladů silnější na domácím ledě, tudíž tam se očekává větší drama.

stav série - 1:0 (3:1)

předchozí vzájemné zápasy v základní části: Chomutov – Vrchlabí 4:3, Vrchlabí – Chomutov 2:3, Chomutov – Vrchlabí 6:3, Vrchlabí - Chomutov 6:5.

 

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava (18:00)

Mora svého soupeře z východu dobře zná a celkově už pět utkání nastínilo jak na tom oba soupeři v přímém měření sil jsou. V lepší pozici je bezesporu Olomouc, která těží ze svého fantastického finiše v základní části, který ji dostal až na samotnou špici skupiny. Vynikající formu hanáci potvrdili i v úvodním včerejším utkání čtvrtfinále, které se proměnilo v jejich exhibici. Sareza se jistě bude chtít vyvarovat hernímu propadu, ale těžko se dá odhadnout, zda-li proti rozjetému vlaku jménem Olomouc to bude platné.

stav série - 1:0 (6:2)

předchozí vzájemné zápasy v základní části: Ostrava – Olomouc 3:1, Olomouc – Ostrava 4:3pp, Ostrava – Olomouc 1:7, Olomouc - Ostrava 3:2.

 

HC Kometa Group Brno - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Nejsilnějšího protivníka na čtvrtfinále dostala brněnská Kometa, a proto se také očekává daleko větší drama vývoje série. Hradec však prošel trnivou cestou skrz předkolo. Nebojácnost Třebíče zapříčinila, že se série musela rozhodnout až v pátém vzájemném zápase. brno jistě bude chtít udolat svého soupeře i podruhé, neboť dva vyhrané zápasy z domácího prostředí jsou takřka povinností. Kometa se navíc může spolehnout na tradičně vynikající diváckou kulisu, která jistě své hráče požene za výhrou. Dočkáme se druhého triumfu Brna?

stav série 1:0 (2:1p)

předchozí vzájemné zápasy v základní části: Hradec - Kometa 5:2, Kometa - Hradec 3:5

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář