Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 25 kola první ligy

26. 11. 2007

ObrazekPětadvacáté kolo naši druhé nejvyšší soutěže nebude mít na programu žádný specifický šlágr kola, ale opět nejednomu týmu půjde o udržení svého umístění v tabulce a potažmo také o napravení minulého vzájemného zápasu. Oba favorité skupiny Západ budou hrát na ledě soupeřů. Kometa se utká s Berounem.

 

Mladoboleslavský tým se v případě výhry a zaváhání Chomutova může na svého soka bodově dotáhnout. Ostravská Sareza zase pro změnu bojuje o druhou příčku s Olomoucí. Oba východní celky hrají na domácím ledě, takže se dá očekávat, že fanouškovská podpora je požene k výhře. 

 

HC Sareza Ostrava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Sareza vstoupí do utkání s nálepkou favorita utkání, už jen z pohledu, že se jí v domácím prostředí v posledních zápasech daří. V minulém kole udolala Kadaň a v předchozích si v prodloužení připsala výhry s Vrchlabím a Berounem. Rebel jistě nebude odevzdaným soupeřem. Své poslední vystoupení na ledě Třebíče zvládl, nicméně dojem mu jistě kazí domácí porážka s šumperskými Draky. Ostrava jistě nic než výhru brát nebude.

Minulý vzájemný zápas (2:4)

Tip autora: 1

 

HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)

Domácí se otřepali z velké výsledkové krize, která je postihla napříč 15. až 22. kole soutěže a z posledních dvou zápasů má na kontě plný počet bodů. Těšit je rozhodně bude sobotní přesvědčivá výhra z ledu Vrchlabí. Kadaň několikrát ukázala, že dokáže s favority držet krok. Dá se tedy předpokládat, že k vidění bude vyrovnaný zápas. Jihlava bude postrádat dlouhodobě zraněného nejproduktivnějšího hráče Bakuse, což se může rovněž na případné souhře elitní řady projevit, nicméně minulé utkání jim vyšlo. Favorit? Možná Jihlava. 

Minulý vzájemný zápas (2:4)

Tip autora: 1

 

HC Havířov Panthers  - SK HC Most (17:30)

Panteři v minulém vzájemném zápase ukázali, že na nováčka soutěže zahrát umí. Avšak současná forma celku, který v úvodu soutěže atakovat přední příčky skupiny Východ, není příliš přesvědčivá. Klub se zkušenostmi z extraligy svá poslední dvě utkání nezvládl, což může být alarmující poznatek. Hosté čekají na výhru z ledu soupeře od 3. listopad, kdy si jednoznačně poradili s Třebíčí.  Domácí by však měli zvítězit, pokud nechtějí spoléhat na prohru Třebíče, aby si udrželi čtvrté místo v tabulce.

Tip autora: 10

Minulý vzájemný zápas (5:2)

 

Hokej Šumperk 2003 - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Draky čeká další zkouška ohněm. Čeká je soupeř, který s úsměvem už jedenáct zápasů v řadě v normální hrací době neprohrál. Nováček je jasným outsiderem, nicméně po výhře v minulém kole na ledě Havlíčkova Brodu ukázál, že ví jak se o cenné body bojuje. Vyhraje dravost a nasazení nad zkušenostmi? Nechejme se překvapit.

Tip autora: 10 :)

Minulý vzájemný zápas (2:5)


HC Olomouc - HC Vrchlabí (18:00)

Jak se vypořádá nejlepší ofenziva Východu s překvapením soutěže? První vájemný zápas vyšel jednoznačně pro celek Vrchlabí. Nyní má Mora podporu domácího publika, což jistě bude hrát nemalou roli. Po porážce s Chomutovem a výhře nad Berounem jistě budou chtít svěřenci dua Vlk-Fiala bojovat o další výhru. V současnosti se hanácký klub nachází na druhém místě, nicméně náskok nad Ostravou v podobě jednoho bodu je více než ošidný. Vrchlabí na ledě Sarezy vybojovalo bod, což jistě je nepřehlédnutelným faktem. 

Minulý vzájemný zápas (2:5)

Tip autora: 10


HC Kometa Group Brno - HC Berounští Medvědi (18:00)

Po prohrané bitvě ve šlágru minulého kola s Chomutovem si hokejisté Komety jistě další bodovou ztrátu dovolit nemůžou. Před domácím publikem se utkají s celkem Berouna a ve všech aspektech jsou jasným favoritem zápasu. Největší prvoligová podpora fanoušků bude jistě chtít oslavovat  dvanáctou neprohru v normálním hracím čase. Hráči k tomu jistě budou chtít naplno pomoci a zároveň odčinit prohru z ledu soupeře.

Tip autora: 1

Minulý vzájemný zápas (1:2sn)


HK Jestřábi Prostějov - KLH Chomutov (18:00)

Tři porážky za sebou, to je aktuální vizitka týmu Prostějova. Naproti tomu třináct výher v řadě na kontě Chomutova. Hosté na dálku opět svedou boj s Mladou Boleslaví, která jistě bude fandit Prostějovu, aby obral hosty o co největší počet bodů. Karty jsou rozdány, je tedy jisté, že triumfový výběr drží v rukou Chomutov. Překvapí Jestřábi silnějším kalibrem? Těžko říct, bylo by to jistě velké překvapení.

Tip autora: 2

Minulý vzájemný zápas (3:4)

 

SK Horácká Slavia Třebíč - BK Mladá Boleslav (18:00)

Cíl třebíčského týmu je jasný, úkolem je odčinit potupný sedmibrankový debakl z prvního vájemného klání. Čeká je však bitva s nesmírně silným gladiátorem. Hosté často svádějí boj o královskou pozici v západní skupině a jistě půjdou po další výhře. Horácká Slavia může v případě úspěchu a selhání Havířova se dostat na čtvrté místo, takže i to může být další díl motivace. Klíčovou otázkou však zůstává, zda-li obrana dokáže odolat velmi produktivní ofenzivě.

Tip autora: 2

Minulý vzájemný zápas (0:7)

 

Zdroj fotky: Radim Brancovský - www.sport-foto.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář