Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 17. kola první ligy

31. 10. 2007

ObrazekDnes je na programu kompletní sedmnácté kolo naší druhé nejvyšší soutěže. Již potřetí změří síly celky obou skupin. Asi největší pozornost bude směřována na týmy, které opět obhajují své pozice. Mladá Boleslav hostí už šest zápasů neporaženou Třebíč. Chomutov bude odolávat dravosti Prostějova.

 

Oba kluby západní skupiny se tak na dálku opět utkají o primát nejlepšího celku Čech. Ani situace ve skupině Východ není nikterak jednoznačná. Aktuálním lídrem i přes minulé menší zaváhání zůstává Kometa Brno, ale na druhém a třetím místě je stále boj. Na Olomouc ztrácí Sareza Ostrava pouze dva body. Otázkou zůstává jak týmy zvládnou svá utkání, které oba odehrají na ledě soupeře.

 

KLH Chomutov - Hk Jestřábi Prostějov (17:30)

Domácí jistě nebudou spoléhat na to, že jejich největší rival by mohlo s Třebíčí zaváhat. Chomutov je navíc posilněn faktem, že už pět utkání v řadě neprohrál. Těšit ho zajména může poslední úspěch z ledu Komety Brno, který měl dvoubodou chuť. Prostějovu se na cizím ledě příliš nedaří, z posledních třech zápasech nebodoval. V minulém kole porazil povinně nováčka z Mostu. celkově vzato veškeré předpoklady výhry má v rukou domácí Chomutov.

Tip autora: 1

 

HC Most - HC Havířov Panthers (17:30)

Most má z posledních pěti vystoupení na kontě jediný bod. Před vlastním publikem naposledy vyhrál 3. října, kdy dokázal těsně porazit  Havlíčkův Brod. Hosté jsou na tom obdobně. Rovněž ze stejného počtu zápasů mají na kontě také jediný bod. Mohl by to být vyrovnaný zápas, Panteři by však měli uplatnit větší zkušenosti.

Tip autora: 02

 

BK Mladá Boleslav - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

Největší šlágr kola, tak by se mohlo tohle střetnutí charakterizovat. Domácí jistě půjdou po metě, která se nazývá výhra už z toho důvodu, že je od prvního Chomutova dělí jeden jediný bod. V Třebíči však nebudou mít lehkého protivníka. Hosté prožívají eufórii, neboť už šest zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky. Utkání to může být zajímavé.

Tip autora: 10

 

HC VCES Hradec Králové - Hokej Šumperk 2003 (18:00)

Hradec z posledních třech zápasů bodoval. Statečný výkon podal v minulém kole v Třebíči, kde padl až na samostatné nájezdy. Draci jsou v nepohodě, náznaky zlepšení jsou často smazány individuálními chybami a zatím se nedaří najít léčebný proces, který by z nováčka ligy udělal důstojnějšího protivníka.

Tip autora: 1

 

HC Rebel Havlíčův Brod - HC Sareza Ostrava (18:00)

Havlíčkobrodský celek čeká těžký soupeř. Oba celky se poslední dobou potácí od úspěchu k neúspěchu. Nicméně každý má před sebou motivaci. Domácí by jistě rádi přerušili bídnou sérii, při které  už čtyři zápasy v řadě před svými příznivci nevyhráli. Sareza má zase motivaci sesadit Olomouc z druhé příčky průběžné tabulky, to se jí může podařit pouze díky své výhře a případného zaváhání hanáckého celku.

Tip autora: 10

 

SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (18:00)

Domácí jsou jistě posilněni, že v posledních dvou zápasech se radovali z výhry. Skalp Sarezy Ostrava, který získali v prodloužení je jistě cenným suvenýrem. Naopak Jihlava ve stejném počtu zápasů  má pouhý bod z posledního domácího utkání.  Mělo by to být vyrovnané utkání, těžko říct kdo je favoritem.

Tip autora: 10

 

HC Vrchlabí - HC Olomouc (18:00)

Další ze zápasů, který může vábit nemalou pozornost. Nováček soutěže si vybudoval velice zajímavou pozici a obral o body už nejeden silný celek. Nyní proti němu stojí Olomouc, klub který útočí na nejvyšší příčky ve skupině. Domácí jistě budou chtít před svými fanoušky odčinit dvouzápasové bodové prázdno, které vzniklo po porážkách s Kadaní a Sarezou Ostrava. Olomouc nebodovala v Jihlavě ani v Chomutově, těžké to bude mít i zde, nicméně tak i tak je mírným favoritem zápasu.

Tip autora: 02

 

HC Berounští Medvědi - HC Kometa Brno (18:00)

Beroun přivítá na svém ledě tým, který už patnáct zápasů v řadě neprohrál! Kometa si jistě bude chtít napravit mírně pošramocené sebevědomí, které bylo napadeno porážkou v samostatných nájezdech od Chomutova. Medvědy čeká opravdová zkouška ohněm, pokud odolají tak to bude velké překvapení. Brno je jasným favoritem zápasu.

Tip autora: 2

 

Zdroj fotky: hc-kometa.cz (Michal Eger)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář