Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 16. kola první ligy

27. 10. 2007

ObrazekOd sedmnácti hodin začnou na zimních stadionech další bitvy o důležité body do tabulky pravdy.  Šlágrem kola bude bezesporu souboj nejlepších týmů soutěže brněnské Komety a Chomutova. Střetnou se vedoucí týmy východní a západní skupiny. Udrží Sareza druhou příčku před Olomoucí? Havířov hostí Boleslav, přeruší sérii porážek?

 

Po třetině ligy, kdy se týmy utkávaly se soupeři pouze v rámci své skupiny pokračuje druhým kolem program Východ proti Západu. Kromě zmíněných zápasů se dále střetnou celky Šumperka proti Havlíčkovu Brodu, prostějovští Jestřábi změří síly s Mostem. Pozornost bude budit také Třebíč, která se utká s Hradcem Králové. Domácí v minutém zápase si s chutí zastříleli a jistě budou v lepší psychické pohodě, než nepříliš přesvědčivý hradecký tým.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové (17:00)

Domácí celek je nyní v euforii. Už pět zápasů v řadě vyhrál. Tři body si odvezl z Ostravy, Prostějova a naposled z Havlíčkova Brodu. K tomu připočteme dva domácí úpěchy nad Havířovem a Šumperkem a dostaneme se na maximální počet bodů patnáct. Zejména minulé účinkování Třebíče na cizím ledě se dostalo do sféry exhibice, sedmibranková nadílka byla jistě velkým povzbuzením. Její soupeř poslední dva zápasy vyhrál. V tom posledním si poměrně hladce poradil s Havířovem. Nicméně i výhoda domácího prostředí může Třebíči pomoci k dalšímu úspěchu.

Tip autora: 1

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Draci si během odehraných patnácti kol vychutnali pouze dvě tříbodové výhry. Dnes je čeká souboj s týmem, který jistě nebude oplývat suverenitou. Poslední vystoupení havlíčkobrodských dopadlo fiaskem. Sedmibrankový příděl na domácím ledě určitě dobrou vizitkou pro klub nebyl. Šumperk může mít menší výhodu., otázkou zůstává jak se k ní postaví. Předchozí své účinkování před svým publikem zvládli, což může být i dalším pozitivním impulzem.

Tip autora: 1

 

HC Sareza Ostrava - SK Kadaň (17:00)

Sareza se po promarněném zápase v Olomouci zvedla a s Vrchlabím naplno bodovala. Čtyřgólová výhra z ledu soupeře okořeněná čistým štítem brankáře je faktorem, který může nastínit možnosti celku. V posledním domácím vystoupení sice Ostrava prohrála s Kometou, ale Kadaň by neměla být tolik neřešitelným problémem. Jedno je jasné, pokud Sareza chce nadále držet druhou pozici ve skupině, tak musí vyhrát, aby nemusela spoléhat na případné klopýtnutí Olomouce.

Tip autora: 1

 

HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (17:00)

Mora drží už sedm zápasů domácí neporazitelnost v normální hrací době. Koncentrace mužstva může být po porážce v Chomutově mírně narušena, ale divácká podpora nejspíš vydatně pomůže k navrácení jistoty. Hosté poslední dvě utkání vyhráli, takže určitě nepocestují do hanácké metropole s tím, že nechtějí tři body. Olomouc je nyní na třetí příčce, ale jistě bude chtít zpět na stříbrnou pozici, kterou jí ukradla Sareza. Ze spodního patra se na ní navíc tlačí energetická Třebíč. Olomouc by měla utkání zvládnout.

Tip autora: 1

 

HC Kometa Group Brno - KLH Chomutov (17:00)

Dlohoočekáváný souboj dvou aktuálních králů Moravy a Čech. Kometa drží už jedenáctizápasovou sérii bez porážky a nachází se ve velmi dobré fomě, které se soupeř může zcela po právu obávat. Chomtovští vyhráli svá poslední čtyři vystoupení. Obrali o body i jednoho z největších rivalů domácích tým Olomouce. Prognóza výborného zápasu je jasná. Brno se může jako tradičně spolehnout na nesmírně početné publikum fanoušků. I proto má Chomutov menší šanci na úspěch.

Tip autora: 1

 

HK Jestřábi Prostějov - HC Most (17:00)

Tým Prostějova se nachází v herní krizi. Čtyři zápasy v řadě nevyhrál a navíc v posledním zápase utržil na ledě Boleslavi šestigólový debakl. Na domácím ledě vyhrál naposled 3. října, kdy porazil na samostatné nájezdy tým Havířova. Ani Most se nemůže pyšnit nikterak vynikajícími výsledky. I on si v posledních čtyřech zápasech nepřipsal vítězství. Dá se očekávat vyrovnaný zápas, rozhodnou individuální chyby.

Tip autora: 10

 

HC Dukla Jihlava - HC Vrchlabí (17:30)

Jihlavští zatím ukazují výkony jako na houpačce. Chvíli drží krátkou sérii výher, pak zase prohrávají. Vrchlabí jim šestnácté vystoupení jistě neulehčí. Podceňovaný nováček důstojně hájí třetí pozici ve skupině a už několikrát dokázal své věhlasnější soupeře značně potrápit. naposledy sice doma zaváhali se Sarezou, ale venkovní úspěch s Boleslaví se smazat nedá.

Tip autora: 02

 

HC Havířov Panthers - BK Mladá Boleslav (17:30)

Panteři ztrácí na čtvrtou Třebíč čtyři body, ale ze spodní pozice útočí Jihlava, které chybí na tuto pozici pouze body dva. Z posledních čtyř zápasů má Havířov pouhý bod, což mu jistě do karet nehraje. Devítizápasovou sérii bez prohry sice ve středu poněkud pekvapivě přeťalo mužstvo Vrchlabí, ale náprava v podobě debaklu Prostějova by mohla být ku pospěchu.Boleslav má reálnou šanci v případě výhry a selhání Chomutova v Brně se opět dostat do čela skupiny.

Tip autora: 2

 

Zdroj fotky: Stanislav Souček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář