Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 14. kola první ligy

18. 10. 2007

ObrazekV dalším kole naší druhé nejvyšší soutěže bude svou vedoucí pozici lídra skupiny hájit pouze Mladá Boleslav, neboť její východní kolega Kometa Brno má aktuálně nad Olomoucí čtyřbodový náskok. S ohledem na její současné vítězné tažení se však dá očekat další navýšení bodového zisku.

 

 

Zatímco soupeřem Komety bude papírově slabší celek Šumperka, který by neměl výrazněji ohrozit současnou formu lídra skupiny, tak její nejbližší pronásledovatel z Olomouce hostí na svém ledě Sarezu Ostrava. Chomutov přicestuje na led Havlíčkova Brodu. Mladou Boleslav vyzve na souboj nováček z Vrchlabí.

 

SK Kadaň - HC Berounští Medvědi (17:00)

Beroun už třináct zápasů čeká na svou první letošní tříbodovou výhru a těžko říct, zda-li souboj s Kadaní bude ten zlomový. Lepší aktuální forma je rozhodně na straně domácích, kteří poslední dvě utkání na vlastním vyhráli. Beroun se trápí venku i doma, což jasně hovoří o prognóze, že nejspíš ani teď svou nepříznivou sérii nepřeruší. (Minulý vzájemný zápas 2:3p).

Tip autora: 1

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - KLH Chomutov (17:00)

Chomutovu by výhra z ledu soupeře jistě vhod přišla. Aktuálně totiž ztrácí na vedoucí Mladou Boleslav pouhý bod a  může její pozici v případě příznivých faktů značně ohrozit.  Havlíčkobrodští  po šesti kolech přerušili smolnou sérii a mohlo jim to přidat na psychice. Chomutov po domácím selhání s mladoboleslavskými obě svá utkání vyhrál a je rozhodně favoritem tohoto duelu. (Minulý vzájemný zápas 1:4).

Tip autora: 2

 

HC Kometa Group Brno - Hokej Šumperk 2003 (17:00)

Devět zápasů. Přesně tolik trvá neporazitelnost brněnských hokejistů. Vynikající forma, nesmírně velká fanouškovská základna, kterou by mohlo závidět nemálo extraligových klubů, to vše dává jen jediný výsledný fakt, a tím je výhra. Šumperk se zatím se soutěží sžívá a bodový zisk by jistě byl obrovským překvapením. (Minulý vzájemný zápas 4:0).

Tip autora: 1

 

HK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)

Prostějov poprvé nastoupí před domácím publikem s trenérskou dvojicí Kužílek - Janeček, jenž v týdnu vystřídala odvolaného Stloukala s Vítkem. Hanácký celek naposledy doma vyhrál 3. října, kdy porazil po samostatných nájezdech celek Havířova. V dalším zápase v derby s Olomoucí už tak úspěšný nebyl. Prohrál i poslední dvě utkání. Body nechal v Šumperku a Ostravě. Třebíč je tom rozhodně lépe. Z posledních třech utkání má plný počet bodů. očekáváme však vyrovnaný zápas. (Minulý vzájemný zápas 5:4sn).

Tip autora: 1

 

BK Mladá Boleslav - HC Vrchlabí (17:30)

Nováček z Vrchlabí už několikrát ukázal, že se s ním prostě počítat musí. Nyní je však ve velmi těžké situaci. Mladoboleslavští jsou aktuálním lídrem skupiny a s ohledem na jejich formu a nutnost výhry se dá očekávat jen potvrzení. Boleslav má pouze jednobodový náskok nad dotírajícím Chomutovem a jistě půjde po třech bodech. Vrchlabí nemůže v tabulce ani výš, tak ani níž. (Minulý vzájemný zápas 3:0).

Tip autora: 1

 

HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava (17:30)

Jihlava své soupeře dokáže potrápit a na havířovském ledě jistě šanci mít bude. Domácí dvakrát v řadě zaváhali a budou jistě pod větším psychickým tlakem. Hosté se v případě výhry mohou dostat na stejně bodů. Mohl by to být zajímavý duel, oba týmy hrají o své postavení v tabulce. (Minulý vzájemný zápas 4:0).

Tip autora: 02

 

HC VCES Hradec Králové - HC Most (18:00)

Domácí jsou proti ještě nepříliš otrkanému Most favoritem, ale jejich letošní výsledky vůbec přesvědčivé nejsou. Hradečtí  se krčí na páté příčce skupiny, a to ještě velmi nejistě. Hosté na ně ztrácí pět bodů a ani jejich aktuální forma není nikterak oslnivá. Hradec by měl splnit úlohu favorita. (Minulý vzájemný zápas 5:4).

Tip autora: 1

 

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava (19:00)

Dá se říct, že tento souboj by mohl být nějvětším tahákem kola. Týmy od sebe dělí pouze dva body a vzhledem ke kvalitě obou kádru se očekává tvrdá bitva. Olomoučtí sice naposled nechali body v Jihlavě, ale před domácím publikem budou chtít ztrátu odčinit. (Minulý vzájemný zápas 1:3).

Tip autora: 1

 

Zdroj foto: hc-kometa.cz (Lukáš Bajgar), edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář