Jdi na obsah Jdi na menu
 


Překvapí Znojmo soupeře z Ústí?

10. 10. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž dnes pokračuje devátým kolem. Pravděpodobně největší pozornost bude upřena na souboj Znojemských Orlů s Ústeckými Lvy. V popředí zájmu bude i bitva mezi třetí Olomoucí, která bude bude bojovat o další body na ledě Havlíčkova Brodu. Lídr soutěže Chomutov přivítá na svém ledě trápící se Chrudim.

 

Sobotní program 9. kola:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc (17:00)

Mora nabuzená výhrou proti Jihlavě tentokrát zavítá na led soupeře z Havlíčkova Brodu. Hanáci by rádi navázali na úspěšné loňské měření sil, kdy dokázali mužstvo Rebelů během vyřazovacích bojů třikrát porazit, z toho rovnou dvakrát na jejich ledě. V celkovém historickém sumáři mají lepší bilanci rozhodně domácí. Po výborném vstupu do sezony však na svěřence trenéra Nováka padla deka. Tři porážky v řadě značně pošramotily sebevědomí nejednoho hráče. Očekává se vyrovnaný zápas.

Tip 3:4sn

 

Sportovní klub Kadaň - HC Berounští Medvědi (17:00)

Kadaň by se ráda odpoutala od sestupových pozic, avšak musí si být vědoma zlepšujících se výkonů Berouna. Medvědi se už dvakrát v řadě radovali z vítězství a budou chtít dnes bodovat. I domácí se po delší době dočkali úspěchů. Nejprve na domácím ledě udolali v nájezdech bojovné Pantery a ve Vrchlabí zvítězili v prodloužení. Těžko hledat favorita, rozhodnou maličkosti.

Tip: 3:2p

 

HC VCES Hradec Králové - HC Havířov Panthers (17:00)

Vypadá to, že se Východočeši dostali na správnou cestu k lepším výsledkům. Aspoň o tom svědčí šestibodový zisk z posledních svou utkání. Bezesporu potěší i devět vstřelených branek. Panteři v minulém kole těsně prohráli na svém ledě s Třebíčí a skončila jim tak dvouzápasová šňůra úspěchů. Do Hradce jedou s pozici outsidera, což jim může hrát do karet. Podaří se jim bodovat?

Tip: 4:3p

 

Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (17:00)

Draci jsou jediným týmem soutěže, který ještě nedokázal před svými fanoušky vyhrát. Nyní má možnost vše napravit. Hosté by mohli být po domácí porážce s Hradcem Králové psychicky rozpoloženi, čehož by mohl nováček i ve své složité situaci využít. Přijde zlom neúspěchů?

Tip: 3:2

 

Orli Znojmo - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Znojemští Orli útočí ze vzdušných prostorů poměrně už úspěšně. Na domácím ledě zaváhali pouze během nájezdů s havířovskými Pantery. Ústečtí jsou venku druhým nejúspěšnějším klubem, což dává střetnutí patřičný náboj. Favoritem by mohli být hosté i z pozice nejméně inkasujícího týmu ligy. Nicméně znojemská vizitka nejlépe střílejícího klubu na domácím ledě musí budit respekt. Přijde na Moravě první zaváhání Lvů?

Tip: 4:3sn

 

KLH Chomutov - HC Chrudim (17:30)

Chomutov je bez výraznějších analýz jasným favoritem utkání. Jeho postavení v tabulce, přesvědčivé výkony, výborná forma jsou hlavním východiskem k dalšímu úspěchu. Hosté přijedou v nevděčné roli, ale zajisté s odhodláním potrápit domácího suveréna. Chrudim je paradoxně čtvrtým nejlepším bodujícím klubem na ledě soupeřů, takže případné překvapení by nemuselo být až tak nereálné. Zaváhání Chomutova se však neočekává.

Tip: 4:1

 

HC Dukla Jihlava - Hockey Club Tábor (17:30)

Dukla se po dvouzápasové venkovní štači vrátila s nulovým bodovým ziskem a zajisté bude chtít proti táborským Kohoutům vyhrát. Hosté ještě venku nebodovali, avšak nikdo je zatím výrazně nedokázal přehrát. Tři porážky s jednogólovým mankem na soupeře jsou jasným důkazem bojovnosti nováčka. Se zaváháním slavnějšího mužstva se aspoň v tomto případě příliš nepočítá.

Tip: 4:2

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Vrchlabí (17:30)

Třebíč už šest zápasů v řadě bodovala a poslední tříbodový zisk z Havířova rozhodně potěšil. I díky tomu je Horácká Slavia třetím nejúspěšnějším klubem venku. Paradoxně na domácím ledě je to o hodně horší. Během tří zápasů tým vydoloval jen tři body a ještě se neradoval z vítězství po šedesáti minutách. Aktuální šestá pozice a šestibodový zisk z ledů soupeřů řadí hosty do statusu mírného favorita. Počítá se spíše s určitou dělbou bodů.

Tip: 4:3p

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář