Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc: Vrátí se lepší časy?

21. 5. 2007
Petr Fiala naordinoval svým novým svěřencům poměrně pestrý program přípravy. Kromě klasických disciplín na posílení svalstva nechybí ani běh v přírodě a doplňkové sporty jako tenis, fotbal či spinning. Nepříjemnou kaňkou je zranění Milana Ministra, který si nejspíše poškodil meniskus. Nicméně i sám hráč věří, že se stihne náležitě připravit na novou sezónu.

Třináctý tým uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže chce bojovat v první polovině tabulky a tím si tak zajistit účast ve vyřazovacích bojích. K tomu by jim měl pomoci i s největší staronový kapitán Richard Brančík, který patří spolu s Milanem Ministrem a Ondřejem Křížem k tomu nejzkušenějšímu co se v týmu Kohoutů nyní nachází. Dalším podstatným faktem je setrvání gólmanské jedničky Štefana Žigárdyho, který už několikrát prokázal, že se nachází v pozici právem. Otazníkem ale zůstává, kdo mu bude krýt záda.

Dosavadní dvojka David Adamec zamířil na hostování do Šumperka, kde se setká s dalším exolomouckým brankářem Radkem Tihlářem. Petr Tuček je v francouzském Caenu. V současnosti s týmem trénuje talentovaný devatenáctiletý Dalibor Sedlář, který patří Zlínu. Citelnou ztrátou může být odchod Michala Šafaříka. Tvrdý bek na Hané působil tři sezóny, nyní se po vypršení kontraktu rozhodl, že zkusí štěstí jinde. Původně měl posílit defenzivní řady v Kometě Brno, ale k dohodě nedošlo, a tak je nyní stále bez angažmá. Odchází i další bek Tomáš Vlček, jeho nové působiště je v jednání, stejný je i případ útočníka Michala Šima.

Robert Najdek zamířil do Ostravy. Kromě již zmíněného Brančíka klub získal z Třince Tomáše Jurdiče a z Dánska se vrátil Jiří Paška, který neúspěšně bojoval o místo v kádru HCO v přípravě na loňskou sezónu. Příchod dalších posil je stále ve stádiu jednání.

Trenérské duo chce do týmu zapojit i nadějné juniory, kterým bude patřit čtvrtý útok.
Největší šanci podle Fialy mají Venkrbec, Luňák, Sršeň a Janeček. Právě prvně jmenovaný figuruje v širším kádru reprezentační "osmnáctky".

Program přípravných zápasů Olomouce:

Den Datum Místo Soupeř Čas
čtvrtek 2.8.2007 venku Třebíč 18 hod.
úterý 7.8.2007 venku Znojmo 17 hod.
čtvrtek 9.8.2007 doma Šumperk 18 hod.
úterý 14.8.2007 venku Ostrava 17 hod.
čtvrtek 16.8.2007 doma Slovensko "20" 18 hod.
úterý 21.8.2007 doma Třebíč 18 hod.
čtvrtek 23.8.2007 venku Šumperk 18 hod.
úterý 28.8.2007 doma Ostrava 18 hod.
čtvrtek 30.8.2007 doma Skalica 17 hod.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Můj komentář

James,22. 5. 2007 16:47

Zajímavý článek, jsem rád že se najde pár nadšenců, co se zajímá o hokej v Olomouci.