Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc vydřela vítězství nad Berounem a pokračuje na vítězné vlně

4. 11. 2009

Možná pro místní skalní fanoušky měl být souboj jen hříčkou několika čísel s jednoznačným výsledkem pro Olomouc. Utkání však potvrdilo to, že herní mizérie Berouna je opravdu jen minulostí. Dobře bruslící hosté svému slavnějšímu soupeři mnohdy značně zatápěli a nebýt gólmana Žigárdyho, tak mohlo být překvapení kola realitou.

 

Mnoho pohledů mohlo směřovat na střídačku hostů, kde si svou trenérskou premiéru u Medvědů odbývala dlouholetá ikona sparťanského mužstva Richard Žemlička. Už úvodní třetina napověděla, že to bude bitva o každý kousek ledu. Beroun na Hanou nepřijel jen na výlet, což potvrzovali hráči aktivním bruslením a častým pobytem v obranném pásmu domácích. Ve čtvrté minutě fauloval Mikel a úvodní přesilovka hostů byla na světě. Mora se osvobozovala těžce a gólman Žigárdy musel být v plné pohotovosti. Nabuzený soupeř mohl brzy dostat studenou sprchu. Olomoučané se dostali do přečíslení dva na jednoho a nebýt fantastického zákroku Přikryla, tak by Čuřík oslavoval gól.

 

Mora se početní výhody dočkala ve třinácté minutě, ale Branišův prohřešek potrestat nedokázala. Ve hře se následně objevila řada nepřesností z obou stran, což mírně narušilo jinak rychlé tempo zápasu. Beroun se po vyloučení Davídka opět postavil do přesilovky, ale ta neměla dlouhého trvání, neboť takřka vzápětí byl za podražení vyslán na lavici hanby i Malý. Hra ve čtyřech dala oběma celkům více prostoru na ledě. Ministrův tečovaný puk si Přikryl pohlídal a v záběru třetiny se neujala ani Brančíkova možnost. První dějství tedy skončilo bez branek.

 

Hosté začali druhou dvacetiminutovku svižně. Po Rudovského střele se Žigárdym vyražený puk dostal až k obránci Nedvědovi a olomoucký gólman musel opět razantně zasahovat. Ve třiadvacáté minutě už museli domácí mluvit o štěstí, když nastřelený puk před poloodkrytou brankou trestuhodně minul Šinágl. Olomouc zvládla bez výraznějších potíží i Černého vyloučení a když se na druhé  straně provinil zbytečným nájezdem do Žigárdyho hostující Kafka, tak byla výhoda jednoho muže navíc olomouckým faktem. Domácím se nedařilo usadit v útočném pásmu, což bylo následkem dobře organizovaného napadání hráčů.

 

Radostnou a očekávanou chvilku přinesla dvaatřicátá minuta. Brančík vybídl do šance Kucharczyka, který následnou dobrou prací v brankovišti nakonec dostal puk ze Přikrylova záda - 1:0. Paradoxně obdržený gól vybídl do větší aktivity Medvědy. O první varování se postaral Tvrzník, proti kterému musel Žigárdy vytáhnou pěkný semafor. Strážce olomoucké svatyně však kapituloval zanedlouho. Rudovský se drzým způsobem protlačil k bráně a i přes faul na svou osobu dokázal puk dostat za brankovou čáru. Vyrovnání bylo nechtěnou skutečností - 1:1. Aby toho nebylo málo, tak hned za deset vteřin se červené světlo za olomouckou brankou rozsvítilo znovu. Po Cunikově pasu se zničehonic objevil před brankou Valský a rázem byla nová zápletka dne - 1:2.

 

Nemohlo následovat nic jiného než olomoucký time-out. Dva rychle obdržené góly značně zkomplikovaly vývoj střetnutí. Slova trenérů si příkladně vzal nejlépe k srdci Kucharczyk, který ač tísněn, tak dokázal z bekhendu zasunout puk za Přikryla - 2:2. Vyrovnání opět oživilo domácí fanouškovský tábor, který hnal své oblíbence kupředu. Hra se opět přepnula na vyšší obrátky, což nemohlo nikoho nechat klidným.

 

Třetí třetina slibovala gradování bojovnosti a nasazení obou klubů. Skóre mohl opět změnit Mikel, avšak trefil jen berounského gólmana do připraveného místa chráničů. Ve třiačtyřicáté minutě se Trončinský provinil proti pravidlům a Mora měl a dvouminutou možnost se dostat opět do vedení. Stačilo jen dvaašedesát vteřin a Janáček střelou od modré našel u Přikryla mezírku - 3:2. Vzápětí si slovně na rozhodčího ulevil Nedvěd, což bylo odměněno desetiminutovým trestem.

 

Hosté jakoby neztráceli energii. Aktivní Valský se dostal až před Žigárdyho, a ten v poslední možné chvíli koncem betonu odrazil puk do bezpečnějších míst. Beroun se tlačil k bodům co mohl, ale kohoutí obrana se zdála být už jistější. Definitivní pojistku vedení mohl zařídit Brančík, ale vynikající přihrávku Korhoně nedokázal v nájezdu na Přikryla zužitkovat a nepovedlo se mu to ani při dalším příležitosti, kterou mu svou chybou nabídli Medvědi.Čas neúprostně běžel a hosté už museli pokukovat na hodiny, aby mohli přejít do poslední možné taktické situaci. Čtyřiašedesát vteřin před závěrečnou sirénou už Přikryl zůstal na střídačce a jeho spoluhráči vyrazili na led v šesti. Šance na vyrovnání se ještě navýšila, když byl vyloučen takticky faulující Mikel. Beroun uzamčel Moru v její vlastní třetině a ostřeloval olomouckou klec. Žigárdy odolal i další nepříjemné situaci a když jeho spoluhráči dostali v závěrečných sekundách kotouč do útočné třetiny, tak mohli slavit cenný a hlavně vydřený triumf.

 

HC Olomouc - HC Berounští Medvědi 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky: 32. Kucharczyk (Brančík), 35. Kucharczyk (Polodna, Nedbálek), 44. Janáček (Lhotský, Kucharczyk) - 33. Rudovský (Vlček, Vojta), 34. Valský (Cunik). Vyloučení: 5:4, navíc 10 min. Nedvěd, Kupec (oba BEN). Využití 1:0, v oslabení 0:0. Střely na branku: 29:34. Počet diváků: 1200.

    

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář