Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc trénuje a čeká na posily

24. 7. 2007
ObrazekTřináctý tým uplynulého ročníku by rád zaútočil na postupové pozice do vyřazovacích bojů, a proto má speciálně upravený a poměrně pestrý program. Po desetidenním kondičním soustředění a čeká olomoucké hokejisty už přece jen oblíbenější příprava na ledě. Fanoušky může těšit fakt, že se na ní už hlásili i dlouhodobí marodi Ministr, Bordowski a Čuřík.

Pouze menší tréninkové dávky má doporučené Jurdič. "Trénuje dokud může. Záleží na jeho pocitech, kolik zvládne. Je to otázka času. Hlavní je, aby operovaná část špatně nereagovala," upřesnil situaci svého svěřence kouč Fiala.

Na ledě se objevilo pětadvacet hráčů, který je tvořen zbytkem kádru z uplynulé sezóny a několika juniory. Mezi nimi je i jedno velmi známé jméno s reprezentačními zkušenostmi. S týmem bude trénovat Jan Tomajko, člen legendárního hanáckého útoku (Tomajko, Broš, Kratěna - pozn.autora). V současnosti je křídelní útočník bez angažmá, ale jeho setrvání v Moře bohužel není příliš reálné. "Moc tomu nevěřím, má ambice na vyšší soutěž," okomentoval případnou posilu Petr Fiala.

Hanáci by rádi vrátili zpět "lepší hokejové časy", pomoci k tomu má kromě nové trenérské dvojice Vlk, Fiala i nesmírně oblíbený Richard Brančík, jenž se do klubu vrátil z Komety Brno. Dalšími novými tvářemi jsou Tomáš Jurdič, Jiří Paška a Dalibor Sedlář. Klub kromě testovaného Erika Urgela využije i nabídnuté hráče od Orlů z extraligového Znojma. "Ve Znojmě mají značný přetlak hráčů. Kdo bude volný, půjde automaticky k nám," uvedl generální manažer Erik Fürst.

Olomouc se vždy mohla spolehnout na kvalitní juniorskou základnu. Jmenovat můžeme již zmíněné hráče jako Jana Tomajka, Ondřeje Kratěnu, Michala Broše, ale také Petra Vránu či Iva Kratěnu. Ze současné "nabídky" má velmi slibnou šanci na A tým čtveřice Venkrbec, Luňák a Janáček. "Všichni kluci mají perspektivu, že by mohli naskočit do první ligy, a tak trénují s námi," prozradil kouč Petr Vlk. Samotná příprava však napoví více.

"Pozvolna se budeme zaměřovat na individuální činnosti a kombinace s pukem. Jednotlivé pětky začneme skládat v přípravných zápasech," dodal závěrem Petr Fiala.

Program přípravných zápasů Olomouce:

Den Datum Místo Soupeř Čas
čtvrtek 2.8.2007 venku Třebíč 18 hod.
úterý 7.8.2007 venku Znojmo 17 hod.
čtvrtek 9.8.2007 doma Šumperk 18 hod.
úterý 14.8.2007 venku Ostrava 17 hod.
čtvrtek 16.8.2007 doma Slovensko "20" 18 hod.
úterý 21.8.2007 doma Třebíč 18 hod.
čtvrtek 23.8.2007 venku Šumperk 18 hod.
úterý 28.8.2007 doma Ostrava 18 hod.
čtvrtek 30.8.2007 doma Skalica 17 hod.

Zdroj: hc-olomouc.cz, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář