Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc hazardovala s výhrou, nakonec ji uhájila

28. 11. 2007

ObrazekHokejisté Olomouce si v 25. kole druhé nejvyšší soutěže poradili na vlastním ledě s Vrchlabím. Samotný zápas příliš hokejové krásy nepobral, ale diváci byli svědky pěti gólů. Dva vsítili hosté a zbylé tři padli k radosti domácího publika do sítě soupeře.

 

 

Mora si díky výhře uhájila druhé místo, nicméně Sareza rovněž svůj boj dovedla do vítězného konce, a tak se náskok jednoho bodu nezměnil. Hosté přicestovali s cílem pokusit se přerušit nepříznivou sérii, neboť na soupeřově ledě vyhráli naposledy 27. října, kdy udolali v prodloužení celek Jihlavy.

Olomouc - Vrchlabí 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Hanáci rozhodně měli svému soupeři co oplácet. V prvním vzájemném zápase, který se konal na ledě Vrchlabí prohráli svěřenci trenérského duo Vlk-Fiala rozdílem tří branek. Tentokrát se scénář neopakoval.

 

ObrazekPrvní třetina byla z pozice obou klubů víceméně ve znamení bojovnosti. Už v první minutě osvěžil nástup elitního útoku Olomouce Brančík, jenž si najel do ideální pozice a střelou značně zaměstnal gólmana Faltu a posléze i celou obranu, která nepokrytý kotouč musela odstranit z dosahu olomouckých nájezdníků. Tentýž hráč vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře i o několik minut později. Posléze byla hra neuspravená díky finální nepřesnosti, na což dopláceli hlavně domácí.

 

Ve dvanácté minutě se protáhl Žigárdy, který zneškodnil slibný pokus Gengela.  Vrchlabí  zahrozilo i za nedlouho, před olomouckou bránou se ocitl štírek Brynecký a jen díky dalšímu výbornému zákroku brankáře Žigárdyho zůstalo konto Olomouce čisté. Asi nejvážnější šanci hostů v první třetině spálil Špaček. Poslední dvouminutovka patřila zcela domácím. Nejprve sice zahrozil Pajič, ale následně se už všechno odehrávalo v režii Olomouce. Vyrůbalíkovy střely nadělaly Faltovi víc práce, než možná bylo nutné. Mora se následně dostala do tlaku, který nadvakrát zúročil Zbořil - 1:0.

 

V úvodu druhé třetiny se oba celky utápěly v nepřesnostech. Zajímavým faktem bylo ve čtyřiadvacáté minutě první vyloučení zápasu, přesilovku si zahráli hosté, ale nic vážného na pozornou obranu nevymysleli. Početní výhoda však využila Mora. Čuřík využil odraženého a nepokrytého puku a nasměroval ho do míst, kde zpravidla má svůj cíl - 2:0. Další trefu mohl za pár minut přidat Radek Meidl, ale Falta byl tentokrát pozorný. Mora hýřila aktivitou a třetí gól rovněž na sebe nenechal dlouho čekat. Bordowski se po krásném pasu od Vrdlovce ocitl zády k obraně a v souboji  Faltou si věděl rady - 3:0.

 

ObrazekMora zahajovala poslední dějství v symbolické početní výhodě, která trvala tři sekundy. Tohle prakticky nestačilo na to, aby se vůbec zabydlela v útočném pásmu. Necelou minutu po jejím skončení, ale pro změnu putoval na lavici trestů Žajgla a hostům se podařilo nabídnutou přesilovku využít díky  Vyskočilovi, jenž využil nedůsledného bránění olomouckých hráčů a překonal Žigárdyho - 3:1. Tohle byla správná síla vody pro vrchlabský mlýn.

 

ObrazekFanouškovská podpora hostů byla snad desítkou osob, nicméně paradoxně dokázali přehlušit o něco početnější olomoucký "kotel", který působil poněkud vlažným dojmem. Za devětašedesát sekund se rozsvítilo červené světlo za Žigárdym podruhé. Tvrdek využil svého postavení a přesně mířenou střelou rozvlnil síť a snížil na rozdíl jediného gólu - 3:2. Takřka vápětí si domácí vzali time-out, aby zbrzdili raketový nástup soupeře. V osmačtyřicáté minutě mohlo být vyrovnáno. Tvrdek se šikovně vyhnul obráncům a jen díky pohotovému vypíchnutí puku od Žigárdyho se k zakončení nedostal. V posledních sekundách se Vrchlabí pokoušelo o hru bez brankáře, ale bez úspěchu. Olomouc si připsala potřebnou výhru a jak už bylo zmíněno, tak si uhájila druhé místo ve skupině Východ.

 

Branky: 20. Zbořil, 28. Čuřík, 35. Bordowski - 42. Vyskočil, 43. Tvrdek. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 920.

 

Sestava HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Nedbálek - Bartoň, Vyrůbalík - Všetečka, Mojžíš - Chmelíř, Ondrušek - Bouz, Ministr, Smejkal - Meidl R., Brančík, Žajgla - Zbořil, Čuřík, Meidl V. - Bordowski, Luňák, Vrdlovec.

Sestava HC Vrchabí: Falta - Rýgl, Nosek - Vyskočil, Hrach - Matějíček, Bendik - Chaloupka - Tvrdek, Pajič, Gengel - Kříž, Špaček, Brynecký - Nevyhoštěný, Hruška, Plodek - Bárta, Jech.

FOTO: (c) JAROSLAV PAZDERA / Denik.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář