Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohrozí Ústečtí Lvi výsadnost Chomutova?

22. 9. 2008

ObrazekPátým kolem dnes pokračuje druhá nejvyšší domácí soutěž. Šlágrem bude bezesporu souboj Ústí nad Labem s dosud neporaženým Chomutovem. Trápící se Olomouc přivítá na svém ledě neoblíbený Hradec Králové. Kometa Brno cestuje na led Havlíčkova Brodu.

 

 

Už jen dvě mužstva se můžou pyšnit stoprocentním bodovým ziskem. Trůn vládce ligy si podle předpokladů udržel Chomutov a uspěli rovněž i havířovští Panteři. Naopak s pozicí neporazitelnosti se nedobrovolně rozloučil tým Mostu, který na ledě Komety Brno neměl příliš šancí na úspěch. Velkým překvapením byl kolaps Olomouce, která podlehla kouzlu Chrudimi, nováčka soutěže. Výbornou formu potvrdilo Vrchlabí, který si díky výhře nad Benátkami posunulo na aktuální třetí příčku tabulky.  



HC VOKD Poruba - HC Dukla Jihlava (17:00)

Poruba očekávaně sehrála v Havířově vyrovnaný duel. Nechybělo mnoho a mohla si také odvést důležitý bodový zisk. Osudnou se jí však stala závěrečná tříminutovka, během které inkasovala dvě branky. Domácí čekají už tři zápasy na výhru. Jediného radostného úspěchu se dočkali hned v prvním kole, kdy na svém ledě porazili Hradec Králové. Hosté jsou na tom o něco lépe. Z úvodních dvou kol sice nevytěžili ani bod, ale Třebíč i Beroun porazit dokázali. Jihlava zajisté bude chtít bodovat.


Tip autora: 10


HC Benátky nad Jizerou - HC Havířov Panthers (17:30)

Nováček soutěže zatím nikterak výsledkově neoslňuje. Po úvodní výhře nad Chrudimí se další bodový zisk nedostavil. Vysoké porážky na ledě Hradce Králové a doma s Chomutovem značně ubraly na prvotním nadšení. V minulém kole tým prohrál i ve Vrchlabí a krčí se na spodních patrech tabulky. Naproti tomu Havířov si vstupu do nové sezóny opravdu užívá. Spolu s Chomutovem je jediným týmem, který doposud nepoznal hořkost porážky. V sobotním kole se však s Porubou značně zapotil a jen díky smrtícímu závěru se nakonec radoval z vítězství. Hosté vstoupí do zápasu se statusem favorita, jejich cíl je jednoznačně výhra, ale je třeba vše potvrdit na ledě.


Tip autora: 02


HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov (17:30)

Jednoznačný tahák kola. Oba týmy jsou pasovány mezi největší adepty na postup do nejvyšší soutěže a výsledkově zatím prognózy potvrzují. Slovan z dosavadních tří duelů získal osm bodů, když o jediný bod přišel při výhře v prodloužení na ledě Brna. Ale to s největší pravděpodobností týmu vůbec nevadí, neboť neporazitelnost v normální hrací době je stále aktivní. Ústečtí Lvi navíc mají utkání s Hradcem k dobru. Celá soutěž zatím je pod taktovkou chomutovského království a pozice západočeského klubu je nesmírně silná. Tento zápas může o mnohém napovědět. Souboj dvou nesmiřitelných rivalů začíná v 17:30 a bude poutat očekávaně největší pozornost.


Tip autora: 10


HC Most - HC Chrudim (17:30)

Most se v minulém kole rozloučil s neporazitelností. Těžké břemeno  bylo uvolněno zcela podle papírových předpokladů na ledě Komety Brno. I přes první porážku může být vedení klubu s dosavadními výkony mužstva nadmíru spokojeno. Devět bodů ze čtyř kol a prozatimní čtvrtá příčka je pro loňského nováčka ligy sladkou odměnou. Letošní novic z Chrudimi se postaral v sobotu o největší překvapení kola, když si doma poradil s Olomoucí. Svěřenci trenéra Hostáka si tak upevnili domácí nedobytnost tvrze. Při troše štěstí můžou hosté na bodový zisk pomýšlet, otázkou zůstává, jaký prostor jim Most nabídne.


Tip autora: 1


HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Medvědi zatím svá domácí střetnutí vůbec nezvládají. V úvodním kole dostali debakl od Chomutova a nevyšel jim ani reparát proti Havířovu, kterému nedokázali vstřelit ani jeden gól. Hrozivé skóre 1:10 by se již mělo postupně začít upravovat do pozitivnějších čísel. Prakticky kdy jindy tomu pomoct, než právě v domácím prostředí. Beroun zatím bodoval pouze ve Vrchlabí, odkud si přivezl výhru. Z jeho úspěchů to je prozatím vše. V tabulce pravdy jsou na tom hůře zatím Olomouc a právě dnešní soupeř Třebíč. Hosté jako jediný tým ligy zatím nedokázali v žádném utkání bodovat a zajisté by rádi tento handicap smazali. Těžko říct, zda-li se jim to může na ledě rovněž trápícího se Berouna podařit, ale vše je otevřené.


Tip autora: 10


SK Kadaň - HC Vrchlabí (18:00)

Souboj dvanáctého s třetím týmem tabulky. Kadaň má šanci navázat na vítězné domácí střetnutí proti silnému Hradci a to je samozřejmě motivace.  Venkovní zápasy žádný úspěch nepřinesly. Hosté se vezou na příznivé vlně. Jediná porážka s Berounem a tři výhry, z toho dvě z ledu soupeře,  jsou samozřejmě pozitivním faktorem. Kadaň musí eliminovat všechny klíčové herní prvky hostů, jinak může na úspěch zapomenout.


Tip autora: 02


HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Hanáci jsou velkým zklamáním úvodních zápasů soutěže. Tým, který má podle mnoha odborníků hrát o čelo tabulky se velmi trápí. Zdálo se, že výhra nad silnou Kometou Brno mužstvo nakopne, ale bohužel se tak nestalo. Mora svůj minulý zápas na ledě Chrudimi nezvládla a krčí se na předposlední příčce tabulky. Reparát by se samozřejmě hodil již dnes, ale soupeř, který přicestuje patří k nejméně oblíbeným, což může hrát roli. Příznivou informací je to, že východočeský klub rovněž neoplývá nějakou extra formou. Na ledě soupeře ještě Hradec nebodoval a domácí výhra nad nováčkem z Benátek příliš uznání nenaláká. Kohouti by měli začít bojovat, neboť další kolaps by mohl přinést zásah od vedení klubu.


Tip autora: 10


HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Kometa Brno (18:00)

Rebel se před svými fanoušky představil pouze jednou a zápas proti Olomouci zvládl na jedničku. Byl to prakticky vzato reparát za prohru ve stejném poměru na ledě ústeckého klubu. Poté přišla těsná porážka v Mostě a přesvědčivá výhra na ledě Třebíči. Domácí však dnes narazí na tým, ze kterého mají respekt všichni soupeři. Brněnská Kometa v normální hrací době neprohrála a do Havlíčkova Brodu cestuje s cílem tříbodové výhry, která může klub katapultovat mezi tři nejlepší celky ligy. Brno v posledním kole ukončelo sérii výher Mostu a nyní má šanci pomstít Olomouc.


Tip autora: 2



Foto: Jiří Mokrý
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář