Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometě první pokus nevyšel, uspěje dnes?

14. 3. 2009

Již dnes pokračuje druhým zápasem finálová série mezi Ústím nad Labem a Kometou Brno. Domácí Lvi si ve včerejším zápase dokázali poměrně brzy vytvořit třígólový náskok, avšak soupeř s nimi držel krok. Těsné vedení navýšil až trefou do prázdné branky Špirko. Odolá Salfický ofenzivě Komety i dnes? Přímý přenos dnešního utkání vysílá od 17:30 kanál ČT4.

 

 

Jak už samotný úvod článku napovídá, tak finálová premiéra byla ve Zlatopramen aréně dramatická až do konce, což se muselo líbit. Pokud by se měly hledat největší hvězdy zápasu, tak by nemohly chybět jména jako Rastislav Špirko a Dušan Salfický. Prvně jmenovaný se postaral o úvodní a také o pátý gól svého týmu, který definitivně pečetil úspěch Lvů. Ofenzivní klenot týmu nastoupil s kapitánským céčkem, který převzal za nemocného Jana Čalouna a přinesl na led svého mužstva potřebné štěstí.

 

„Šli jsme do toho zápasu odhodlaně. Chtěli jsme hrát, co jsme měli domluvené. Držet si střední pásmo, chodit do protiútoku. Nepodceňovat situaci a nepropadat panice. My jsme ani nemysleli na to, že Brno by mohlo být unavené, prostě jsme do toho šli naplno. Samozřejmě bylo velice důležité, že jsme dali první gól hned zezačátku utkání a do konce třetiny i druhého. Pak jsme dostali dva rychlé góly, ale mezitím jsme sami dali ještě jeden, takže jsme se stále drželi vedení. Ale myslím si, že ten čtvrtý gól nám pomohl nejvíce,“ okomentoval úspěch svého celku samotný Špirko.

 

„Začali jsme zakřiknutě, bez pohybu, předvedli jsme málo naší zarputilosti. Hráli jsme, jako kdybychom si přišli zahrát na rybník. To zkrátka nejde. Museli jsme si v kabině něco říct a vzchopit se,“ konstatoval příčinu neúspěchu Kamil Brabenec, útočník Komety Brno. "Oproti Chomutovu je to s Ústím jiný hokej. Ústí je více hokejovější. Nechci říkat, že byl Chomutov zákeřný, ale jsou víc zarputilí, bojovní. Zatímco Ústí je více kombinačně založené, snaží se hrát hokej. To si myslím, že i nám více vyhovuje, ale paradoxně jsme na to dneska dojeli. V sobotu hrajeme znovu, kdy můžeme stav série srovnat. Prostě jsme prohráli, ale to je jen dílčí výsledek, ne celé série. Ještě je před námi plno zápasů a my chceme jít dál. I pro Ústí je to jen jeden krůček a k úspěchu je třeba mít těch krůčků víc,“ dodal páteční střelec dvou branek.

 

Program finále 1. hokejové ligy:
Sobota 14. března, 2. zápas - 17.30: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Kometa Brno
Pondělí 16. března, 3. zápas - 18.00: HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi
Úterý 17. března, 4. zápas - 18.00: HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi
Čtvrtek 19. března, případný 5. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno
Sobota 21. března, případný 6. zápas -17.30: HC Kometa Brno HC Slovan Ústečtí Lvi
Pondělí 23. března, případný 7. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno

 

Zdroj: hcusti.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář