Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa padla v Boleslavi, Chomutov překvapil Hanou

18. 3. 2008

ObrazekPáté semifinálové zápasy přiblížily již dva celky k toužebnému postupu. Mladá Boleslav si bez výraznějších potíží doma poradila s brněnskou Kometou a Chomutov poměrně překvapivě si odvezl výhru z Olomouce, ač nikterak v zápase nevynikal.

 

 

Jako první bylo zahájeno střetnutí mezi vítězem zíkladní části soutěže a druhým celkem skupiny Východ. Mladoboleslavští otupili soupeře dvěma slepýni góly ve čtvrté minutě. Rozdíl mezi brankou Šindela a Krále činil pouhých dvacet sekund. Hrdinou zápasu se stal veterán Richard  Král, který zaznamenal hattrick. Hosté tahali za kratší konec lana a výrazněji o sobě dávali vědět až v poslední třetině, kdy se dvakrát střelecky prosadili.

 

Olomouc měla možnost opět zamíchat kartami ve svůj prospěch. Po sympatickém úvodu se však potopila zbytečnými chybami. O jejich prohře prakticky rozhodla branka během vlastní přesilovky. Hrubou chybu obrany potrestal Chomutov z brejku, kdy se prosadil Hašek. Hanáci byli v utkání aktivnější, ale výhry se početná divácká návštěva nedočkala.

 

HC Olomouc - KLH Chomutov 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)

Západočeši si připsali třetí triumf v řadě a udělali zásadní krok k bráně, která směřuje do finále. Samotný úspěch byl spíše z hlediska využitých chyb domácího celku. Chomutov rozhodně Moru nikterak výrazně nepřečníval. Olomouckým patřil úvod. Aktivitou si už ve druhé minutě vynutili pozornost, kterou navýšil faulem Charousek. Netrvalo dlouho a Smejkalovu nabídku zužitkoval přesně mířenou střelou Ministr - 1:0. Stejnou herní situaci si mohli vyzkoušet i hosté, k výraznějšímu ohrožení Žigárdyho svatyně se nedostali. Po dalším trestu pro hosty mohl navýšit vedení Kohoutů Brančík, ale ve slibné šanci netrefil poskakující kotouč. Mora stupňovala tlak a Horčička měl co dělat, aby zneškodnil všechny nebezpečné pokusy. Své projektily na něj vyslali Janečka, Paška a z nájezdu neuspěl Ministr. Olomoucký gólman se pak protáhl po střele Polodny.

 

Početní výhoda, kterou Hanáci dostali na začátku druhé třetiny využita nebyla. Paradoxně při vlastní přesilovce přišel úder do jejich sítě. Nedůslednost obrany potrestal Heinisch a krátce po něm překonal Žigárdyho i Chatrnúch. Olomouc přidala na obrátkách a snažila se dostat k zakončení. Velké pozdvižení vyvolal atak na Ministra, který však zůstal k nelibosti diváků bez povšimnutí. Hereckou vložku posléze předvedl Jeslínek, kterého sice trefil padající míček, ale hostující útočník se skácel na zem, jako by utrpěl smrtelnou ránu. Rozhodčí mu zcela po právu udělalil osobní desetiminutový trest. Mora byla aktivní a Ondráčka nadvakrát nedovoleně musel zastavit chomutovský bek a tím mu tak znemožnil zakončení. Sudí ukázal trestné střílení a to zcela bez problému proměnil Ministr - 2:2. Domácím nahrál do karet, že závěr třetiny odehrají v početní výhodě. Bohužel ale právě tato situace se jim stala osudnou. Přečíslení hostů zužitkoval Hašek a rázem bylo všemu jinak.

 

Ve třetí části hry Olomouci nezbývalo nic jiného než více otevřít hru a pokusit se udeřit z brejků. Pěknou individuální akci předvedl Štach, ale zakončil pouze do gólmana Horčičky. Čas neúprostně plynul a domácí sázeli vše na útok. Prostupnost obrany mohlo využít duo Polodna-Jeslínek, k zakončení se však ani nedostali. Chomutovský gólman si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Kříž, Ministr ani Zbořil však puk za jeho záda nedokázali dostat. V závěru utkání byl vyloučen Polanský a domácí trenérské duo Vlk-Fiala si vzalo oddechový čas a zahájila hru v šesti hráčích v poli, Žigárdy tedy sledoval své spoluhráče ze střídačky. Olomoučtí bojovali jak nejvíce to šlo a nutno říct, že při Horčičkovi v několika situacích stáli všichni svatí. Jeho svatyně již dobyta nebyla a Chomutov si třetí výhrou vynutil obrat v sérii a na domácím ledě již může rozhodnout o svém postupu. Olomouc čeká přetěžký úkol, pokusit se vyhrát v pekelném sídlu a vynutit si sedmý rozhodující zápas, který by se hrál na hanáckém ledě.

 

Branky: 4. a 31. z trest. střílení Ministr - 26. Heinisch, 27. Chatrnúch, 39. Hašek. Rozhodčí: Hodek, Šindler - Machálek, Prchal. Vyloučení: 6:6, navíc Jeslínek (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5000.

Stav série: 2:3

 

Mladá Boleslav - Kometa Brno 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)

Mladé Boleslavi opět vyšel vstup do utkání a tím prakticky svého soupeře přibrzdil v možném rozletu. Lukáš s Eiseltem ještě na brněnského Jarinu nevyzráli, ale zcela osamocený Šindel nabídku na skórování zužitkoval dokonale - 1:0. Po takřka navazující brance Krále hosté dostali tvrdý direkt. Brno se dostalo do hry při hře čtyř proti čtyřem, kdy se od modré dokázal prosadit Houdek.

 

Stav 2:1 vydržel pouze do jednadvacáté minuty, kdy se podruhé v utkání prosadil Král. Domácím narostla křídla a gólmana Jarinu prověřovali ze všech možných pozic. Po další trefě Šindela už rodící se výprask nevydržel zmíněný brankář a přenechal své místo náhradníkovi Maláčovi. Ten ani horší nástup zažít nemohl. Po necelých dvou minutách ho prostřelil Eiselt - 5:1. Kometa se pokoušela probudit. Cháberu se pokoušel překvapit Dlouhý. Závěrečná dvacetiminutovka byla spíše povinnou. Při pohledu na skóre bylo zřejmé, že třetí výhra se brzy stane realitou. Tu prakticky potvrdil při dvojnásobné přesilovce Král, který tak dokonal hattrick. Brno už pouze korigovalo po trefách Padělka a Staňka.

 

Série se vrací na led Komety a tu čeká boj o život naděje a případný triumf. Oba soupeři mají rozdílné cesty, které se mohou a nemusí spojit. Kometa musí - Boleslav může, tak lze výstižně charakterizovat důležitost vítězství.

 

Branky: 4., 21. a 46. Král, 4. a 34. Šindel, 37. Eiselt - 12. Houdek, 48. Padělek, 52. Staněk. Rozhodčí: Mikula, Jebavý - Kabourek, Lhotský. Vyloučení: 10:10, navíc Sýkora (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3900.

Stav série: 3:2

 

Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář