Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa má další výhru, vláda pokračuje

20. 10. 2007

ObrazekDevítizápasová série výher je jasným důkazem aktuální síly Komety. Draci přijeli i s dvěma posilami z druholigového Přerova, duem Pala-Sprušil. Tradičně zaplněná aréna čítala vynikající číslo 6103 diváků, kteří jistě mohli být se zápasem nadmíru spokojeni. Nováček ze Šumperka bojoval a tím si zasloužil jistě obdiv i místních fanoušků.

 

 

HC Kometa Group Brno - HC Draci Šumperk  4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

V první slibné šanci se ve čtvrté minutě ocitl důrazný Antalovič, ale těsně Kubešovu branku přestřelil. Za tři minuty se už skóre měnilo. Vostřákovo nahození lehce tečoval Gýna a rozjásal tradičně naplněný brněnský kotel. Domácí se dostávali do šancí a bylo jen otázkou času, kdy ji promění na další branku.

 

O tu se postaral v třiatřicáté minutě Dlouhý, jenž využil dvojnásobnou přesilovku. Paradoxně tento obdržený gól hosty nabudil k větší aktivitě. Už za necelou minutu Špelda využil Bařicovi přihrávky a bez větších problémů překonal Kubeše - 2:1. Kometa mohla udeřit potřetí. Tihlář si však Roba dokonale vychytnal, když jeho střelu krásně chytl do lapačky. Aktivní hosté začali dělat favoritovi problémy. Dlouhého zbytečný zákrok, který byl oceněn trestem 2+10 minut, byl potrestán. Obdržálkovo nahození brněnský gólman neudržel a pro Antaloviče už nebylo problémem puk zasunout do branky - 2:2. Větší klid do domácího sektoru přinesl Moskal, který razantní střelou vrátil svému týmu vedení. V závěru třetiny se opět vyznamenal Tihlář, který vychytal Vostřáka a posléze i Baruse.

 

Na začátku poslední třetiny se Drakům naskytla více než minutová přesilovka pěti proti třem. S Ondráčkovou střelou si Kubeš poradil. V šestačtyřicáté minutě se pěknou individuální akcí předvedla nejnovější akvizice Komety Rob, chyběla pouze třešnička v podobě překonání šumperského brankáře. Nováčkovi ligy rozhodně snaha upřít nešla. Stejskalovu bombu musel Kubeš řešit nadvakrát. V dvaapadesáté minutě se v obrovské šanci ocitl Barus, ale jeho prejektil vytoužený cíl minul. Trhák přišel v pětapadesáté minutě. Brejk dua Vostřák - Moskal sice "díky" odskoku puku nevyšel, neboť Moskal puk netrfil, ale vzápětí Dlouhý prostřelil vše co mu stálo v cestě - 4:2! Rozbouřená aréna mohla oslavovat vzápětí, Černý však nezakončil vůbec dobře. Vynikající zápas gradoval dalšími šancemi. Šumperský Obdržálek si na Kubeše nepřišel. Závěr utkání odehrála Kometa v početní výhodě. Zvýšit skóre mohl ještě Rob a sólovým nájezdem Černý, ale nestalo se tak. Kometa pokračuje ve vynikajících výkonech a dokozuje, že skupinu Východ vede právem.

 

Branky: 7. Gýna (Vostřák), 33. Dlouhý (Lipina), 38. Moskal (Vostřák), 55. Dlouhý (Vostřák, David)- 34. Špelda (Bařica), 37. Antonovič (Obdržálek, Ondráček)

Kometa: Kubeš - Gýna, David, Fojtík, Lhotský, Malena, Morava - Dlouhý, Lipina, Vostřák - Rob, Padělek, Černý - Sojčík, Barus, Appel - Zábranský, Moskal, Hruška - Kovář.

Šumperk: Tihlář - Špelda, Hajas, Sloboda, Ondráček, Kloz, Pala, Šindler - Bařica, Meluzín, Ambruz, Beck, Antonovič, Obdržálek, Martinka, Sprušil, Stejskal, Pekr, Kočan, Čížek.

 

Zdroj: on-line přenos, foto: hc-kometa.cz (Lukáš Bajgar), edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář