Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa i Boleslav odolali náporu

13. 10. 2007

ObrazekSouhrn 12. kola: Hokejisté Komety Brno a Mladé Boleslavi uhájili svá výsadní postavení ve svých skupinách. Hlavně díky tomu, že oba lídři své utkání vyhráli. Rozhodně však nemůžou být klidní. Na Brno se tlačí Olomouc a Boleslav musí odolávat náporu Chomutova. Berounské tápání pokračuje.

 

 

Úlohu favoritů potvrdily všechny celky. Třebíč porazil nováčka ze Šumperku. Kometa si poradila s Jihlavou. Ostrava byla nad síly Prostějova. Asi největší neznámou mohl být duel Havířova s Olomoucí. Mora však potvrdila výbornou formu a Pantery porazila dvoubrankovým rozdílem. Další z nováčků Vrchlabí si připisuje výhru za výhrou, tentokrát si odvezlo tři body z ledu Havlíčkova Brodu. Most nedudržel vedení nad Chomutovem a padl před svými fanoušky.

 

Východ: 

Třebíč - Šumperk 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Draci se sice ujali po osmi minutách hry vedení, ale příznivý vývoj dlouho udržet nedokázali. O pět minut později stav vyrovnal během dvojnásobné přesilovky Dolníček. A další dva puky za zády Biegla jen potvrdili fakt, že se nováček ocitá v herní krizi. Desátá porážka v řadě rozhodně není dobou vizitkou a je nutné s tím něco dělat.

Branky: 13. Dolníček, 22. Matušík, 40. Čech - 8. Špelda. Rozhodčí: Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 1200.

 

Kometa Brno - Jihlava 5:3 (0:1, 4:2, 1:0)

Domácí sice si připsali další výhru, která jím pomohla se udržet na špici své skupiny, ale nutno dodat, že až příliš hazardovali se svou pozicí. Jihlava se třikrát dostala do vedení a až díky záverečnému finiši se z výhry nakonec radovalo Brno. Dva klíčové góly zaznamenal Padělek.

Branky: 34. a 60. Padělek, 21. Vostřák, 23. Lipina, 26. Appel - 18. Kuchyňa, 23. Rytnauer, 24. Kubát. Rozhodčí: Hradil - Novák, Škach. Vyloučení: 12:16, navíc L. Krupka - David oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 6513.

 

Ostrava - Prostějov 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Prostějov mohl Sarezu potrápit více. Vyšla mu ideálně první třetina, kdy se ve dvanácté minutě dokázal prosadit Pšurný. Od druhého dějství však výkon Ostravy nabral na obrátkách a jinak výborného Danečka překonala čtyřikrát. Naděje Prostějova skončila v šestačtyřicáté minutě, kdy nejprve Boháč a krátce po něm i Gelačák zařídili pro svůj celek definitivní pojistku výhry.

Branky: 21. a 40. Šebesta, 46. Boháč, 46. Gelačák - 12. Pšurný. Rozhodčí: Blecha - Brabec, Klein. Vyloučení: 6:5, navíc Vymazal 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 530.

 

Havířov - Olomouc 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

Druhý z nejatraktivnějšího duelu skupiny Východ. Oba týmy potvrdily, že patří mezi užší špičku soutěže a hra tomu i odpovídala. Pantery sice poslal už ve druhé minutě do vedení Velecký, ale odpověď Mory byla silnější než asi čekali. Trojnásobný příděl do branky Havířova stanovil i  stav první dvacetiminutovky. Velecký byl při chuti a vykřesal lepší výchozí pozici pro svůj celek, jenže Bouz vrátil Olomouci náskok. Následně se na každé straně prosadil ještě jeden hráč, což stanovilo konečný výsledek. Poslední branka padla z hole Ministra do opuštěné svatyně domácích.

Branky: 2. a 26. Velecký, 54. Rozum - 4. Brančík, 10. V. Meidl, 14. Sršeň, 49. Bouz, 60. Ministr. Rozhodčí: Kočí - Jureček, Pala. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 999.

 

Západ:

Mladá Boleslav - Kadaň 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Aktuální lídr skupiny svou pozici favorita začal potvrzovat až od druhé třetiny.  Snahu jim upřít nikdo nemohl, ale mnohdy zajímavým akcím chybělo přesné zakončení. Poprvé diváky rozjásal ve dvaadvacáté minutě Mikulík a on právě dodal na hokejky boleslavského celku větší klid. Na jeho úspěch navázal Nouza a v poslední desetiminutovce i duo Sýkora-Král. Výhra s třemi body pomohla domácím udržení jednobodového náskoku nad dotírajícím Chomutovem.

 

Havlíčkův Brod - Vrchlabí 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Výkony nováčka z Vrchlabí jsou prozatím příjemným překvapením. Týmu se daří a poklidu si hlídá třetí pozici ve skupině. Skóre utkání otevřel už v sedmé minutě Tvrdek. Domácí dokázali reagovat až v jednapadesáté minutě, kdy se prosadil Hodek. Když za pět minut později trefil Pajič nekryté místo domácí branky, tak to byla studená sprcha. Reakce neboli pokus o zvrat už nepřišla.

Branky: 51. Hodek - 7. Tvrdek, 56. Pajič. Rozhodčí: Hodek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1200.

 

Most - Chomutov 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)

Domácí mohli využít toho, že budou možná soupeřem podcenění a dostanou možnost nečekaně udeřit. A to se také i stalo. Míka se Suchánkem zvedli laťku sebevědomí docela vysoko. Heinischovo snížení bylo předzvěstí velkého obratu. Jíra, Jeslínek a během záverečných minut další dvě trefy rozluštily duel na velmi zajímavý výsledek.

Branky: 9. Míka, 13. Suchánek - 28. a 55. Jeslínek, 14. Heinisch, 25. Jíra, 58. Kostourek. Rozhodčí: R. Svoboda - Mašek, Vitík. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:2. Diváci: 1250.

 

Hradec Králové - Beroun 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Hradec zatím zdaleka nepotvrzuje to, co se o něm před letošní sezonou prohlašovalo. Samotné utkání s Berounem zvládl. Základem úspěchu byl dvoubrankový náskok a trocha štěstí na hokejkách. Dvě branky zaznamenal Koudelka, o další pak Fořt a Sakrajda, hosté našli jen jediného úspěšného střelce a tím byl Novotný.

Branky: 31. a 45. Koudelka, 6. Fořt, 15. Sakrajda - 30. Novotný. Rozhodčí: Trombík - Barteček, Koliba. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 1741.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář