Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrací systém první ligy bude beze změn

7. 6. 2009

ObrazekHerní model druhé nejvyšší domácí soutěže prošel za poslední roky řadou úprav, ať už povedených či těch méně úspěšných.  V nadcházejícím ročníku bude zachován stejný, který provázel ten letošní. Základní část doplněná nadstavbovou určí kandidáty na play off. Na ty nejméně bodující čeká skupina o udržení.

 

 

První liga odstartuje 12. září v tradičním počtu šestnácti účastníků. Mužstva odehrají třicetizápasovou základní část a poté vstoupí do nadstavbové série. Systém "sudá-lichá" začne být v platnosti od 16. prosince. Dodatkem je, že se ho nebude týkat jinak tradiční vánoční pauza.  Na druhé straně však dvouzápasový program takovou hrůzu nahánět nemůže. Vyřazovací boje jsou na programu od 11. února, kdy bude zahájeno předkolo. Vítěz 1. ligy, který vyzve nejméně úspěšný extraligový celek, bude odtajněn nejpozději 10. dubna.

 

I přes velké protesty klubů zůstal zachován i model skupiny o udržení. Představitelé z většiny týmů požadovali, aby se v rámci baráže utkal nejlepší celek druhé ligy s posledním z první. Výkonný výboru Českého svazu ledního hokeje tento návrh odmítl, a tak vše zůstává při starém. Dvě nejhorší mužstva ze skupiny o udržení sestoupí přímo.

 

Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář