Jdi na obsah Jdi na menu
 


Havlíčkův Brod je v krizi, přijde osvícení v Táboře?

13. 10. 2009

Ve středu pokračuje první hokejová liga svým desátým kolem. Chomutov již nemá tak výsadní postavení a musí v normální hrací době vyhrát nad Znojmem, aby si v případě stejného bodového počinu Ústí udržel vedoucí pozici průběžné tabulky. Třetí Olomouc vyzve nevyzpytatelnou Kadaň. Dukla Jihlava bude bojovat o atak vyšších příček v Chrudimi.

 

(15.) HC Havířov Panthers - (14.) Salith Šumperk (17:30)

Panteři si jistě své výsledky představovali úplně jinak. Šestibodový zisk v podobě vítězství nad Havlíčkovým Brodem, úspěšnou nájezdovou loterií ve Znojmě a bodový zisk v Kadani rozhodně nenaplňuje předsezonní ambice slezského klubu. Před sobotním utkáním v Hradci se klub dohodl právě se Šumperkem na hráčské transakci s platností do konce letošního ročníku. Problémy s defenzivou by měl pomoci stabilizovat příchozí David Rangl, který si již odbyl havířovskou premiéru. Do tábora soupeře zamířil útočník Daniel Brynecký. Cesty se nyní oběma hráčům protnou, což zvedne samotnou prestiž utkání. Hosté přijedou v lepší náladě, neboť se jim podařilo porazit zprvu dobře rozjeté Benátky. Vytasí Panteři proti chrlícím Drakům pevnější drápy?

Tip 3:2p

 

 

(6.) Orli Znojmo - (1.) KLH Chomutov (17:30)

Morava uvidí bezesporu zajímavou bitvu, která může určit i nového lídra soutěže. Chomutov po domácí bodové ztrátě s Chrudimí v podstatě ukázal cestu Lvům na špici. Pokud by Znojmo překročilo svůj stín a uspělo, tak by Lvi měli zajímavou možnost. Vše je však otázkou patřičných výsledků. Orli mají však problém zopakovat doma potřebnou výhru a se silnějšími soupeři se jejich šance ještě zmenšuje. Hosté i z toho hlediska jsou favoritem a budou chtít svou vítěznou vlnu rozšířit o další bodový zápis.

Tip: 2:4

 

 

(2.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (10.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Domácí mají v případě dobré konstelace hvězd šanci se stát novým vládcem ligy. Základním krokem k tomu je vítězství a čekání na zaváhání Chomutova ve Znojmě. Bojovní Lvi naposledy rozsápali osmi góly Šumperk a po další výhře budou opět hladoví. Benátky dvakrát v řadě prohrály a devět obdržených branek je bolestným faktem. Velké šance se jim na ledě jednoho z favoritů soutěže nedávají. Nic však nemusí být nereálné, stačí si vzpomenout na bodové úspěchy Kadaně a Třebíče.

Tip: 6:1

 

 

(5.) HC Vrchlabí - (7.) HC VCES Hradec Králové (18:00)

Vrchlabí je dalším z týmů, u kterých se těžko předvídá úspěch. Z pohledu rozjetých hostů je šance na body větší, neboť domácí před svými fanoušky už dvakrát nevyhráli. Východočeši se vezou na vítězné vlně a nalezení cesty z labyrintu neúspěchů se stalo realitou. Vrchlabští určitě budou chtít přesvědčit, že aktuální páté místo není čirou náhodou. Očekává se dramatický zápas.

Tip: 4:3

 

 

(13.) HC Berounští Medvědi - (8.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Medvědi po dvou výhrách těsně prohráli v Kadani, ale evidentní zlepšení je citelné. Otázkou zůstává, zda-li se povede uspět i proti Třebíči. Horácká Slavia bude nepříjemným soupeřem a případný úspěch na úkor ní by se mohl rovnat překvapení. Hosté se můžou pyšnit třetí nejlepší statistikou na ledě soupeřů, potvrdí ji i v Berouně?

Tip: 2:3p

 

 

(3.) HC Olomouc - (11.) Sportovní klub Kadaň (18:00)

Samostatné preview

Tip: 4:3

 

 

(16.) Hockey Club Tábor - (9.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Série tří porážek v řadě odsunula táborské Kohouty až na samotné dno prvoligové tabulky. Nováček potřebuje evidentní impulz. Ten má mužstvu přinést Jaroslav Pařízek, muž, který dovedl Tábor k postupu do první ligy. Zkušený stratég vyslyšel volání a k manažerské práci pro budějovický Mountfield se vrací i do pozice hlavního trenéra klubu. Dosavadní lodivod Milan Stárek se přesouvá do pozice asistenta. Rebel se topí v krizi a čeká na záchranu. Bitva dvou aktuálně neúspěšných klubů může jednomu přinést potřebný impulz k lepším výsledkům. Kdo se zbaví stínu krize?

Tip: 2:1

 

 

(12.) HC Chrudim - (4.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Bodový úspěch Chrudimi v Chomutově byl překvapením kola. Svěřenci trenéra Martina Hostáka prokázali, že se dokáží na daleko věhlasnějšího soupeře dobře připravit. Jejich však hlavním problémem je předvést kvalitní výkon i na domácím ledě. Paradoxně právě ve svém obydlí mají ze všech týmů nejhorší bilanci. Pouhá jedna výhra a hrozivé číslo jednadvaceti obdržených branek jsou strašákem, se kterým by se něco mělo dělat. Dukla rozhodně není soupeř, který by měl být jasným odrazovým můstkem. Jihlavští v sobotu na svém ledě deklasovali Tábor šesti góly a zajisté si spravili pošramocenou náladu po předchozích porážkách v Berouně a v Olomouci.

Tip: 3:2

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář