Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finálová série dnes pokračuje v Brně, uspějí domácí?

16. 3. 2009

První hokejová liga má za sebou úvodní dva zápasy finále play off. Svou domácí tvrz uhájilo Ústí bez zápasové újmy. Kometě se narozdíl od úvodního střetnutí nedařilo. Nepřesnosti ve finální fázi a nevyužité přesilovky byly hlavním faktorem, který určil realitu neúspěchu. Dnes má Brno výhodu domácího prostředí a možnost na reparát, uspěje?

 

 

Příčiny kolapsu byli jednoznačné, což potvrdili i samotní hráči.  „První zápas jsme byli nebezpečnější. V sobotu  jsme si nevypracovali žádné šance a oni potrestali naše chyby. Musíme se zlepšit,“ uvedl v rozhovoru Tomáš Klimt. „Musíme se vyvarovat chyb, které oni umí dobře potrestat. Ústí má zkušený tým. Dokáže si na šanci počkat a pak ji proměňuje," navázal na fakta jediný sobotní brněnský střelec.

 

Cíl Brna je předem daný.  Pokud chce moravský klub myslet na úspěch, tak by měl doma svá dvě střetnutí zvládnout. "Je to série, která se hraje na čtyři vítězné zápasy. Oni k tomu sice mají blíž, ale my teď hrajeme doma a věřím, že jim to vrátíme,“ dodal závěrem pětatřicetiletý útočník.

 

Naproti tomu je v Ústí v poklidnější situaci, nicméně ví, že cesta ještě u cíle není. „Teprve uvidíme, co nám řeknou trenéři. Samozřejmě bychom chtěli vyhrát oba zápasy, ale byli bychom spokojeni i s jedním vítězstvím, abychom to doma mohli celé uzavřít. To je ještě ale všechno ne hvězdách. My hlavně musíme pracovat na té naší hře a Brno do ničeho nepustit, protože mají výborné extraligové hráče. V sobotu  jsme si ověřili, že to co hrajeme, na ně platí. S tím jsme spokojení,“ okomentoval finálové měření sil Zbyněk Sklenička, útočník Ústí.

 

Bitva třetího finálového zápasu začíná v 18 hodin v hale Rondo a očekává se modro-bílé peklo. Dají domácí fanoušci své Kometě novou sílu, která pomůže porazit ústecké Lvy?

 

Program finále 1. hokejové ligy:
Pondělí 16. března, 3. zápas - 18.00: HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi
Úterý 17. března, 4. zápas - 18.00: HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi
Čtvrtek 19. března, případný 5. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno
Sobota 21. března, případný 6. zápas -17.30: HC Kometa Brno HC Slovan Ústečtí Lvi
Pondělí 23. března, případný 7. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno

 

Zdroj: hc-kometa.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář