Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dočká se Kometa zázraku?

8. 3. 2009

První hokejová liga má dnes na programu už šestá semifinálová měření sil. Minulé vítězné zápasy Chomutova a Ústí přinesly pro oba zmíněné celky matchball. Zatímco Chomutov má navíc výhodu domácího prostředí, tak Ústí pojede bojovat o postup na horký led Hradce. Dočkáme se už dnes nějakého finalisty nebo bitvy budou gradovat až sedmém rozhodujícím zápase?

 

Páteční domácí kolaps brněnského celku značně ovlivnil předpokládaný vývoj série. Chomutov svého protivníka přehrál a získal na svou stranu zápasovou výhodu. Dnes má šanci před svými fanoušky dokončit to, co už nyní výborně načal. Už samotný velký zájem fanoušků o šesté utkání série svědčí o mimořádné atraktivitě duelu. Chomutovští jsou si vědomi významnosti nedělního souboje, avšak zůstávají ostražití. „My na žádný postup nemyslíme. Pro nás je stav série 0:0, my chceme vyhrát jeden zápas. To je vše,“ nastínil postoj mužstva Miroslav Hlinka.

 

„Musíme hrát jako v pátek. Dobře bránit, počkat si na gól. Střídání od střídání si plnit své povinnosti,“ dodal bývalý reprezentant. Hosté jsou si pro změno vědomi rizika konce sezóny a podle toho se také odvíjí jejich cíl. „Jedeme vyhrát, nic jiného nám nezbývá,“ uvedl rázně Robert Kántor, obránce Komety Brno.

 

S nožem na krku je rovněž celek Hradce Králové. Východočeši se nedočkali úspěchu na ledě Ústí, a tak dnes musí svůj úkol zvládnout, jestliže tedy hodlají dále promluvit do samotné série. Samotná slova z hradeckého tábora jsou výstižná. ,,My nemáme důvod házet flintu do žita. Ústí nás dvakrát nepřehrálo, ale jen přetlačilo. Teď hrajeme doma a tam jsme silní,“ uvedl Pavel Pazourek, trenér Hradce.

 

„Bude to vlastně ten poslední krok, který je ale vždycky nejtěžší. Já doufám v to, že to v Hradci zmákneme a tu sérii už ukončíme. Ale jak říkám, Hradec je výborný tým se spoustou zkušených hráčů. Bude to ještě hodně těžký zápas,“ nastínil lelehkou situaci Jan Heřman, lídr ústecké ofenzivy. 

 

Dnešní program semifinále - 6. zápasy:

KLH Chomutov - HC Kometa Brno (17:30)

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

 

Zdroj: hc-kometa.cz, hchk.cz, hcusti.cz, foto: archiv/hchk.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář