Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dočká se Kometa toužebné výhry i na ledě Ústí?

19. 3. 2009

Díky dvěma výhrám, které Brno vyválčilo na svém ledě, získala finálová série první hokejové ligy nový náboj. Pátá bitva o klíčový matchball se dnes uskuteční od 18 hodin v Ústí nad Labem a je plná očekávání. Pro tým Lvů neexistuje jiná meta než výhra, myšlence úspěchu se nebrání ani Kometa. Brno by rádo zrušilo kletbu Zlatopramen arény, právě zde moravský klub nedokázal vyhrát už šest zápasů. Vyjde sedmý pokus dnes?   

 

„Už bychom to chtěli konečně prolomit a v sobotu v Rondu před domácím publikem ukončit sérii. Musíme být stále aktivní, tlačit se před bránu a střílet z každé pozice,“ uvedl v rozhovoru brněnský asistent Viktor Lukeš. „Musíme hrát ze zabezpečené obrany, nepustit Ústí do vedení. Důležité bude vstřelit první branku, abychom nemuseli zase dohánět manko,“ navázal na trenérova slova gólman Alexander Hylák.

 

Vítězná brněnská sestava se pravděpodobně měnit nebude a měl by se opět v ní představit útočník Vladimír Svačina. Právě host z Vítkovic se v minulém zápase dokázal střelecky prosadit a hýřil aktivitou. Domácí se naopak opět budou muset obejít bez služeb Jana Čalouna, který se léčí z těžkého infekčního onemocnění a jeho start ve finálové sérii je prakticky vyloučený.

 

Dnešní zápas je klíčový pro oba týmy. Které z mužstev zvítězí, tak získá pomyslný matchball, který může zúročit v dalším utkání. Kometa by ráda zlomila již zmíněné prokletí a navázala tak na domácí úspěšné tažení, podaří se jí to?

 

Program finále 1. hokejové ligy:
Čtvrtek 19. března,  - 5. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno
Sobota 21. března - 6. zápas -17.30: HC Kometa Brno HC Slovan Ústečtí Lvi
Pondělí 23. března, případný 7. zápas - 18.00: HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Brno

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář