Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co přinese nový ročník?

19. 6. 2007
Jak bude herní systém vypadat?

Nejprve se kluby utkají v rámci dané skupiny systémem každý s každým. Druhá fáze bude ve znamení Západ vs. Východ, tedy při čemž se utkají týmy z obou skupin. Poslední třetina bude ve znamení odvet v rámci skupin. Celkově bude tedy odehráno čtyřiačtyřicet kol. Základní část bude ukončena v polovině února.

Poté již bude probíhat předkolo play off a nepopulární boje o udržení. O toužebné setrvání v soutěži budou bojovat dva nejhorší celky z obou skupin systémem každý s každým. „Budou se jim započítávat body z předcházející části,“ uvedl organizační pracovník Stanislav Šampalík.

Samotné předkolo play off se bude hrát na tři vítězná utkání. Křížovým pravidlem se střetnou celky od třetího až po šesté místo v obou skupinách. Přímým účastníkem čtvrtfinále budou pak dva nejlepší týmy z každé skupiny. "Král" první ligy bude znám nejpozději šestého dne měsíce dubna, samotná baráž o extraligu by měla začít o pět dní později.



Program prvního kola: Havlíčkův Brod - Most, Kadaň - Chomutov, Vrchlabí - Beroun, Prostějov - Havířov, Kometa Brno - Třebíč, Olomouc - Šumperk, Dukla Jihlava - Sareza Ostrava, Hradec Králové - Mladá Boleslav.

 

Rozdělení prvoligových klubů do skupin:

Skupina Západ: Beroun, Chomutov, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Kadaň, Mladá Boleslav, Most, Vrchlabí

Skupina Východ: Brno, Havířov, Jihlava, Olomouc, Ostrava, Prostějov, Třebíč, Šumperk



Zdroj: hokej.cz, edit: hokej.estranky.cz




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Info

Jarek,20. 6. 2007 22:54

No uvidíme co na to řeknou představitelé zainteresovaných klubů. :)

hmm...

tereza,20. 6. 2007 11:02

myslim, že tehle systém je na ho*no...chci to docela vidět..jak to bude vypadat...nechápu proč to nenechali normálně...njn...