Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chytí Mora ústecké Lvy do své pasti?

2. 12. 2008

Hanácký klub zůstává za očekáváním, v minulém kole sice vyválčil bod na ledě Kadaně, avšak ten je pouze slabou náplastí na současné nelichotivé postavení v tabulce. Mora aktuálně sídlí na jedenácté příčce s dvoubodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele, kterým je právě Kadaň.

 

 

Ve středu čeká svěřence trenérů Fialy a Vlka těžký úkol. Na jejich led přijede celek Ústí nad Labem, který je jedním z favoritů na postup do nejvyšší soutěže. Lvi si venku zatím drží málo vídanou šňůru. Během deseti zápasů nepoznali v normální hrací době hořkost porážky. V předminulém kole jim ukončila sérii neporanitelnosti Kadaň, která se stala katem nejednoho silného mužstva. Své o tom může vyprávět Hradec Králové, Kometa Brno či právě Olomouc.

 

Slovan se v zápasech opírá o bývalého reprezentačního gólmana Salfického. Dvojnásobný mistr světa a držitel bronzové olympijské medaile z Turína, ale utkání v Třebíči nedochytal. Během pětatřiceti minut obdržel tři góly a řekl si o střídání, do brány tak putoval náhradník Volke. Hosté se zatím mohou pyšnit nejlepší obranou v lize. Během osmadvaceti zápasů inkasovali pouhých čtyřiapadesát branek, což může být pro olomoucký tým „strašákem“. Ofenziva nezůstává příliš pozadu, v popředí kanadského bodování se drží dvojice Špirko -Šagát, kteří se blíží hranici jednoho bodu na zápas.

 

 

Kohouti mají s ofenzivou starosti. Zápasí s proměňováním šancí a v počtu vstřelených gólů jsou na tom v soutěži hůř pouze čtyři celky. Pozice nejproduktivnějšího hráče klubu patří Ministrovi, který se vměstnal do elitní patnáctky bodování. Ani defenzivní činnost není ideální, což ztěžuje práci gólmanům. Jedničkou mezi tyčemi se stal Kameš, který vypomáhá z extraligového Znojma. Druhého brankáře Žigárdyho se vedení rozhodlo poslat na střídavé starty do druholigového Přerova, kterému se pomoc evidentně shodla.

 

 

Samotné utkání by mohlo přinést zajímavý hokej. Mora od kolapsu s Havlíčkovým Brodem doma nezaváhala a zajisté bude chtít na tento fakt navázat. O svou sérii nebude chtít přijít ani Ústí, které navíc cítí šanci útočit na první místo tabulky. Dokáže Olomouc shromáždit všechny své síly a favorizovaný tým porazit? Mise devětadvacátého kola začíná ve středu v 18 hodin.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář