Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chomutov stále neporažen, Třebíč potrápila Ústí na jeho vlastním ledě

23. 9. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž má za sebou čtvrté kolo. Největším překvapením je nečekaná domácí ztráta Ústeckých Lvů s Třebíčí. Za zajímavý výsledek lze brát i poměrně jásné vítězství Benátek nad jihlavskou Duklou. Chomutov potvrdil v Havířově jsou vedoucí pozici v lize. Naproti tomu Beroun opět selhal, když na vlastním ledě utrpěl čtyřgólovou potupu od Chrudimi.

 

Nejspíš ani nejvěrnější fanoušci Třebíče nedoufali, že jejich tým odehraje v Ústí tak vyrovnanou partii. Utkání se neslo spíše v rámci taktické bitvy, což trošku ubralo na atraktivitě průběhu hry. Na úvodní gól zápasu se čekalo až do jednatřicáté minuty, kdy se během početní výhody s velkým kusem štěstí prosadil Pajič. Původní přihrávku si gólman hostů Lev nešťastně srazil betonem do branky. Třebíč se dostala zpět do hry krátce po zahájení třetí třetiny. Orcta překonal svižnou ranou Dolníček. Po šedesáti minutách a posléze ani po prodloužení se vítěze nepodařilo určit, a tak na řadu musely přijít samostatné nájezdy. Drama bylo rozluštěno až v jedenácté sérii, kdy domácím přiřknul druhý bod Mikulík.

 

Nad očekávání si zatím vede mužstvo Benátek. Loňský nováček ligy dokázal v domácím prostředí porazit další silný celek a užívá si postavení v horní polovině tabulky. Všechno odstartovala branka už po osmadevadesáti sekundách hry. Hostujícího Řehoře prostřelil Vantuch. Ve třetí minutě to mohlo být 2:0, ale Weiss svůj únik gólem nekorunoval. Jihlava o sobě dala vědět za šest minut později, ale Čachotský ani Malena přes ležícího Řehoře nedokázali puk zvednout. Stadion opět zaburácel po třech minutách druhé dvacetiminutovky, kdy se prosadil bekhendovou střelou Kica. Domácí Stejskal kapituloval v závěru téže třetiny, kdy jej překvapil Staněk. Byl to první, ale zároveň poslední radostný okamžik hostů. Do střelecké listiny se ke spokojenosti místních fanoušků zapsali ještě Skořepa a podruhé v zápase Kica.

 

Jediným klubem, který neztratil ani bod je Chomutov. Roli favorita potvrdil i na ledě Havířova, který na něj vyrukoval i s bývalým reprezentantem Davidem Moravcem. Extřinecký útočník byl aktivní, ale bodově se neprosadil. Západočeši odstartovali svou havířovskou misi  v sedmé minutě, když se během přesilovky prosadil Trefný. Díky vedoucímu gólu se hostům podařilo převzít otěže zápasu. Pantery probudil až Zeliska, který překonal Hanuljaka z bezprostřední blízkosti. V polovině normální hrací doby spálil obrovskou příležitost Šedivý, který nikým neatakován nedokázal v úniku na hostujícího gólmana vyzrát. Chomutov vrátil do vedení při Smejkalově vyloučení podruhé v utkání Trefný. Hezký hokejový moment se udál v závěru druhé třetiny. Hosté se ve čtyřech řítili na osamocené domácí beky, ale těm se podařilo rozehrávku vypíchnout a paradoxně založit vlastní brejk, který se navíc podařilo díky úspěšnému Haasovi zužitkovat. Definitivní zlom zápasu nastal v poslední desetiminutovce. Skořepův rozdílový zásah a posléze nevyužitá šance Rusnáka vedla trenéra Dorniče k poslední taktické možnosti na toužebný úspěch. Riskovat bylo nutné, avšak snahu Havířova na vyrovnání nakonec uťal střelou do opuštěné domácí svatyně Pulpán.

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky: 2. Vantuch (Kica), 23. Kica (Vantuch, M. Krupka), 41. Skořepa, 53. Kica (Mrkvička) - 38. Staněk (Malena, Čachotský).

 

HC Havířov Panthers - KLH Chomutov 2:4 (0:1, 1:1,1:2)

Branky: 22. Zeliska (Zientek), 39. Haas (Rusnák) - 7. Trefný (Pavlas, Skořepa), 37. Jíra (Trefný), 51. Skořepa (Jíra), 59. Pulpán (Procházka, Duda).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1 po s.n. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Branky: 31. Pajič (Hovorka, Vobořil), rozhodující nájezd Mikulík - 42. Dolníček (Látal).

 

Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:4 po s.n. (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0, 0:1)

Branky: 2. Hulva (Antonovič, Sedlák), 43. Hulva (Pekr), 59. Hašek - 8. a rozhodující nájezd Knotek (Vrdlovec), 25. Němec (Vyhlídal), 32. Holec.

 

HC Vrchlabí - Orli Znojmo 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky: 45. Gengel (Andres, Čaloun), 55. Čaloun (Chmelíř) - 32. Jiří Beroun (Hradecký).

 

HC Berounští Medvědi - HC Chrudim 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)

Branky: 9. Semorád (Klejna), 11. Blažek (Jan Šeda, Procházka), 19. Klejna (Semorád, Vágner), 48. Martinec (Zadina).

 

HC Olomouc - Hockey Club Tábor 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky: 11. Davídek (Mikel), 60. Černý (Lhotský) - 60. Vomela (Havran).

 

HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky: 18. Volráb (Táborský, Koudelka), 34. Pazdera, 43. Březina (Budínský) - 37. Šíp (Boušek), 51. Boušek (Gombár).

 

Zdroj: klubové weby

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář