Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čest Moravy uhájila Kometa, Olomouc s debaklem končí

20. 3. 2008

ObrazekPřekvapení se nekonalo. Tak lze charakterizovat marné snažení Olomouce, která se pokoušela zamezit Chomutovu k cestě za postupem. Mora propadla ve všech směrech a letošní ročník pro ni končí. Její moravský rival si vedl o poznání lépe. Kometa uštědřila Mladé Boleslavi šestibrankový příděl a vyrovnala sérii.

 

 

Po úterních porážkách dostaly oba moravské celky nůž na krk, neboť další neúspěch by pro ně znamenal konec sezóny. Olomouc cestovala na led s Chomutova s nadějí, že se pokusí vybojovat první svou výhru na ledě soupeře a potažmo si tak zajistí sedmý rozhodující zápas ve svém domácím prostředí. Bohužel Moru potopil Chomutov už během první třetiny a prakticky po celý zápas ji nedovolil se dostat ke své hře. Domácím se dařilo střelecky a olomoučtí gólmani se točili skoro jako na orloji. Sedmibrankový debakl je příliš trpkým zakončením jinak nesmírně úspěšné hanácké sezóny.

 

Kometa nic neponechala náhodě a s vydatnou pomocí bezchybného publika poslala Mladou Boleslav do kolen.  Hosty dlouho držel ve hře výborný Chábera a hlavně díky němu svítil po dvou třetinách na ukazateli stav jen 2:0. Kouzlo mladoboleslavského gólmana odeznělo s nástupem do třetí třetiny. Brněnská mašina jej potupila čtyřmi góly a celkový stav 6:1 ukázal, že domov zářící Komety zůstane nedobytý.

 

KLH Chomutov - HC Olomouc 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)

Kohouti dokázali v předešlých zápasech svého protivníka potrápit, ale v dnešním duelu jakoby se proti Olomouci všechno spyklo. Už po šestadvaceti sekundách hry Žigárdyho překonal Domin a stalo se to, co si Mora přála ze všeho nejméně. Rozhodčí za nedlouho poslal hosty do čtyřech a Všetečka bez problémů zužitkoval nabídnutou šanci - 2:0. Olomouc dostala rovněž možnost přesilové hry, ale k výraznějšímu ohrožení Horčičky se nedostala.  V patnácté minutě překvapil Žigárdyho střelou mezi betony Hašek a vyhnal tak olomuckého gólmana na střídačku - 3:0. Sedlář se zaskvěl hned prvním zákrokem, kdy zneškodnil pokus Kostourka.

 

Druhá dvacetiminutovka byla z pohledu Mory ještě horší. Pouhých osmnáct sekund stačilo Kostourkovi k tomu, aby využil další nabídnutou přesilovku. Domácí byli jednoznačně lepší a prakticky se pouze čekalo na další góly. Blízko navýšení vedení byl Charousek, jeho střela však orazítkovala pouze tyč. Mikšovicova trefa z druhé čaásti početní výhody již prakticky určila osud zápasu. Olomouci se nadařilo výrazněji ohrozit chomutovského gólmana. Horčička prakticky neměl žádnou těžkou práci. Popravu dokonaly další dvě trefy . Nejprve se podruhé v utkání prosadil Hašek a posléze zakončil během přečíslení Polanský - 7:0.

 

Poslední třetina se již víceméně dohrávala z povinnosti. Proběhlo kosmetické střídání brankářů na obou stranách. Sedlář přepustil své místo zpět Žigárdymu a Horčičku nahradil Podolka. Domácí jisti si svým triumfem se už nikam zbytečně nehnali a hráli na jistotu. Mora se prakticky opět nedostala k ničemu a musela vypít kalich hořkosti až do samotného dna. Série potažmo celá sezóna pro ni končí, ale rozhodně se nemá za co stydět. Prakticky se dá říct, že se olomoucký celek stal příjemným překvapením aktuálního ročníku. Po mizerném loňském roce udělal tým velký posun a dá se očekávat, že půjde rok od roku kvalitou výš.


Branky: 1. Domin (Polanský), 8. Všetečka (Boušek, Šíp), 15. Hašek (Bombic, Charousek), 21. Kostourek (Domin), 31. Mikšovic (Kostourek, Boušek), 37. Hašek (Charousek), 38. Polanský (Domin).

 

HC Kometa Group Brno - BK Mladá Boleslav 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)

Brněnský plán byl předem jasný. Vyhrát domácí duel a vrátit sérii k sedmému rozhodujícímu zápas na led Mladé Boleslavi. Šestý duel zapříčinil pravou hokejovou horečku a o diváky nebylo jako tradičně nouze. Rondo bylo několik dní předem beznadějně vyprodané. Ve třetí minutě se do první velké šance dostal Morava, hostující Chábera však jeho pokus vyrazil. Mladá Boleslav zahrozila Šindelem, ten se však individuálně proti Jarinovi neprosadil. Změna skóre nastala v 19. minutě, kdy Padělek zužitkoval přiklepnutí Klimta - 1:0.

 

Druhá část hry byla víceméně podobná té úvodní. V jednatřicáté minutě se zaskvěl Jarina, který vychytal nejprve Krále a posléze i dorážejícího Nouzu. Za dvě minuty později se při přesilovce čtyři na tři prosadil Vondráček - 2:0. Zvýšit náskok mohl i Lipina, ale Cháberu zastoupila konstrukce branky. Hostující gólman v úniku vychytal Vondráčka. Hra se více přiostřila a na trestnou lavici putovali další hráči. Odpadky zapříčinili přerušení hry, neboť bylo nutné ledovou plochu vyčistit od nežádoucích předmětů. Divákům se nelíbilo počínání hostujících hráčů, vše se snažil udržet rozhodčí.

 

Závěrečná třetina byla zcela v režii rozžhavené Komety. Ve 44. minutě sice ukončil nevídanou neprůstřelnost Jariny po rychlé kombinaci Boháč, ale to byl první a zároveň poslední radostný okamžik hostů. Vyloučení Schnábela potrestal po necelé minutě Morava - 3:1. Početní výhoda byla pro Brno startovací pozicí. Čtvrtou přesilovku zužitkoval po dalším Klimtově přesném pase Zelenka. Za 74 sekund pátým gólem otupil hosty Dlouhý. Ale právě šťastný střelec branky se stal terčem ataku, Mladá Boleslav evidentně propadla emocím. Z následné potyčky byli vyloučeni na každé straně dva hráči. V pokračující přesilovce sesadil hosty na dno Sedlák - 6:1. Nervózní závěr utkání, víceméně se pouze vylučovalo. Kometa již žádné úpravy skóre nedopustila a potvrdila, že na domácím ledě takřka nemá konkurenci. Rozhodnout tedy musí až sedmý zápas, který se odehraje v sobotu na ledě mladoboleslavského celku.

 

Branky: 19. Padělek (Klimt), 33. Vondráček (Houdek), 45. Morava (Klimt, Barus), 49. Zelenka (Klimt), 50. Dlouhý (Vondráček), 51. Sedlák (Černý, Houdek) - 44. Boháč (Macháček).

 

Foto: Rockviper (klhchomutov.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář