Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bude Olomouc černým koněm soutěže?

7. 9. 2008

ObrazekHokejisté Olomouce mají za sebou velmi úspěšnou sezónu. Tým, se kterým se před sezónou přilíš nepočítalo, překvapil na celé čáře. Mora vyhrála Východní skupinu o bod před rivalem z Brna a její cesta napříč play off skončila až v semifinále. Klub by rád na tento úspěch navázal, podaří se mu to?

 

 

Kádr bronzového týmu z loňské sezóny zůstal stabilizován a prakticky kromě odchodu Martina Bouze neutrpěl žádné citelné ztráty. Novými tvářemi v hanácké šatně jsou Jiří Řípa, Petr Sakrajda a David Kudělka. Ze zámoří se sice navíc vrátil Radek Meidl, ale ten vzhledem k operaci ramene bude týmu chybět až do konce letošního roku. O místo na soupisce si řekli mladíci a dle vyjádření trenérů by se měla řada z nich v týmu točit v závislosti na aktuální výkonnosti.

 

Tým by měli táhnout zkušení harcovníci jako Milan Ministr, Richard Brančík, Milan Vyrůbalík a Ondřej Kříž. Právě tito hráči by měli tvořit údernou kostru mužstva. Očekává se však podpora i od ostatních hráčů. Do pozice lídrů by se mohli dostat i mladší ročníky jako Jakub Čuřík či Martin Davídek. Výkonností otazník bude nejspíše viset nad Filipem Smejkalem, jenž prakticky převážnou část loňské sezóny promarodil.

 

Kohouti již mají za sebou deset přípravných zápasů, tedy kompletní plán přípravy. Zúčastnili se i tradičního letního seriálu Tipsport Cup, ve kterém postupně změřili síly s extraligovými kluby Třince, Vítkovic a Zlína. V moravském derby pak svedli napjatý boj s brněnskou Kometou. Druhé místo ve skupině však na postup nestačilo, a tak se Olomouc vrátila do svého programu přípravných zápasů.

 

Z posledních tří utkání však dokázala vybojovat pouhý bod, což trenérům přidělalo krátce před startem ligy nejednu vrásku. Mora nezvládla zejména poslední přípravný zápas, ve kterém vysoko podlehla Hradci Králové. Obranná fáze mužstva nebyla na dobré úrovni, na čemž se trenérské duo Vlk-Fiala shodlo. Poslední tréninky před ostrým startem by měly vše vyladit na ideální úroveň.

 

Olomouc začíná novou cestu za úspěchem ve středu 10. září, kdy od 18 hodin hostí na svém ledě celek Mostu. Základní sestava se zdá být víceméně jasná, velkým otazníkem zůstává, který z gólmanů zahájí sezónu jako jednička týmu. Bude to Dalibor Sedlář nebo stálice Štefan Žigárdy? První soutěžní zápas nového ročníku ligy napoví více.

Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář