Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bronzovou Olomouc opouští Bouz, další opory však zůstávají

2. 5. 2008

ObrazekVedení Olomouce se nedohodlo na prodloužení smlouvy s útočníkem Martinem Bouzem. Devětadvacetiletý hráč a člen elitní "kohoutí" formace tak opouští bronzový tým uplynulého ročníku 1. hokejové ligy a míří do Dukly Trenčín okusit tamní Slovnaft extraligu.

 

 

Dvouletý kontrakt navíc zahrnuje i roční opci, což  třetímu nejproduktivnějšímu hráči Mory v sezóně může zajistit prodloužení spolupráce. Bouz hraje na pozici levého křídla, což pro herní systém Dukly je výhodným faktem, neboť hráč je použitelný i roli centra, který může být zatažený a vypomáhat s defenzivou.

 

„Martin je pravák, právě takoví hráči nám v týmu chyběli. Teď je těžké odhadovat, jak zapadne do kolektivu. Těším se ale na spolupráci s ním,“ uvedl pro oficiální stránky Dukly Trenčín nový trenér Július Penzéš.

 

Moru tak opouští klíčový hráč, avšak další oslabení se již neočekává. „U dalších čtyř pěti hráčů dolaďujeme smlouvu. Sami ale mají zájem u nás zůstat,“ okomentoval dění v mužstvu Josef Podlaha, sportovní manažer HC Olomouc. Takřka jisté je setrvání kapitána Richarda Brančíka, jehož Kometa Brno pustila do hanácké metropole na hostování. „V podstatě jsme s brněnským klubem domluveni,“ nastínil situaci Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc.

 

Novými tvářemi zatím jsou Petr Sakrajda a Jiří Řípa. Do přípravy mužstva se zapojilo i zámořské duo Radek Meidl-Daniel Bártek. U druhého jmenovaného je ještě reálný odchod do Znojma. Dorazit by měl ještě jeden útočník. Původně avizovaný příchod Zbyňka Skleničky nevyšel, neboť obrovitý forvard dal přednost nabídce z Ústí nad Labem.

 

Zdroj: hc-olomouc.cz, hkdukla.sk, foto: Jan Škarpa

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář