Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bronzová Olomouc je již v plné přípravě

2. 8. 2008

ObrazekHanácký klub zažil velmi podařenou sezónu a rád by na zopakoval úspěšné tažení i letos. Kádr třetího celku skončeného ročníku zůstal prakticky stabilizován. Podařilo se udržet klíčové opory týmu a přivést i potenciální nové adepty na tyto posty. Kohouti už mají za sebou dvě přípravná utkání.

 

 

Trenérská dvojice Fiala - Vlk má aktuálně v kádru třiatřicet jmen, což je vysoké číslo, se kterým do nového ročníku jít vedení nehodlá. V blízké době dojde k zúžení soupisky, a tak některé hráče čeká nepříjemné sdělení, že jejich bojová mise v Olomouci prozatím skončila. Klub navíc počítá s výpomocí hráčů z partnerského Znojma, což samozřejmě hraje nemalou roli.

 

Ze základního kádru minulé sezony klub opustil prakticky jen Martin Bouz, jehož zlákala lukrativní nabídka Dukly Trenčín. Naopak mezi novými tvářemi ční zkušení Petr Sakrajda, Jiří Řípa, David Kudělka či Josef Liška, jenž se do Mory vrátil po takřka pěti letech. Do kabiny Kohoutů zamířil rovněž i Radek Meidl, jemuž opět nepřálo štěstí v zámořském kempu. Vedení klubu se zároveň podařilo smluvně pojistit Michala Nedbálka a Petra Žajglu, jenž byli stále kmenovými hráči Vsetínské hokejové, která se již představí ve třetí naší nejvyšší soutěži.

 

O místo v sestavě  prvoligovém týmu budou bojovat nadějní mladíci Robin Staněk, Lukáš Luňák či Petr Vlk mladší, syn trenéra Mory. Poněkud jiná situace je u Radima Ostrčila, jenž sice s týmem trénuje, nicméně bude usilovat o prosazení v zámoří. V případě neúspěchu se k týmu Kohoutů připojí zpět.

 

Olomoučtí hokejisté vyrazili na led 21. července za velkého mediálního zájmu. Samotný první ostrý trénink sezony sledoval nemalý počet novinářů a záblesky fotoaparátů byly k nepřehlédnutí. Za osm dní později se tým představil v úvodním přípravném zápase letní série. Na led Mory přicestoval dnes již druholigový celek Šumperku. V utkání hraném netradičně na osmdesát minut se domácím dařilo zejména při nestandartním počtu hráčů na ledě. Kohouti se dokázali prosadit jak při přesilové hře, tak dokonce i dvakrát při vlastním oslabení. Samozné utkání se neodehrálo v rukavičkách, rozhodčí vylučoval rovnou ve dvaadvaceti případech, potěšujícím faktem, že nedošlo k žádnému zranění. Újmu utrpěl pouze šumperský Vymazal, jenž odnesl střet s Ondruškou zlomeným nosem.

 

1. přípravný zápas

HC Olomouc - HC Šumperk 6:3 (0:1, 3:1, 1:1, 2:0)

Branky: 30. Ministr, 39. Smejkal, 40. Venkrbec, 60. Kudělka, 67. Ondrušek, 80. Davídek – 2. a 36. Novosad, 47. Martinka. Diváci: 568. Vyloučení: 9:12.
Olomouc: do 40. minuty: Sedlář – Kříž, Nedbálek – Vyrůbalík, Bartoň – Paška, T. Jurdič – Smejkal, Ministr, Řípa – Sakrajda, Venkrbec, Žajgla – Luňák, Liška, Davídek. Od 40. minuty: Slovák – Kudělka, Ondrušek – Koktan, Zapletal – Staněk, Janáček – Zbořil, Čuřík, Bordowski – Vlk, Sršeň, Meidl – Liška, Luňák, Davídek. Trenéři Petr Fiala, Petr Vlk.
Šumperk: Maláč (61. Peksa) – Holík, Macháček, Vrtík, Blanár, Ondráček, Osina, Hanousek, Kubala – Bařica, Meluzín, Ambruz – Stejskal, Vymazal, Novosad – Ohnutek, Martinka, Čížek – Přikryl, Šula, Fischer. Trenér Petr Rutar.

 

Jako druhého soupeře si Mora domluvila utkání s Kometou Brno. Utkání sledovala zhruba tisícovka fanoušků a k nepřehlédnutí byl zejména tradiční tábor hostů. Zápas byl o poznání vyrovněnější než předchozí přípravný duel s Šumperkem. Během standartní hrací doby šedesáti minut padla jedna branka na každé straně. Kohoutům vůbec nevyšla závěrečná čtvrtá třetina, ve které inkasovaly dva góly.

 

2. přípravný zápas

HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:3 (0:0, 0:1, 1:0, 0:2)

Branky a přihrávky: 53. Nedbálek (Liška) – 23. Haluza (Grmela, Kostourek), 73. Morava (Klimt), 79. Houdek (Zubíček, Zábranský). Rozhodčí: Minář. Diváci: 1000.

HC Olomouc: do 40. minuty: Sedlář – Kříž, Ostrčil – Ondrušek, Kudělka – Janáček, Staněk – Smejkal, Ministr, Řípa – Zbořil, Čuřík, Bordowski – Vlk, Sršeň, Meidl. Od 41. minuty: Sedlář (61. Slovák) – Vyrůbalík, Bartoň – Paška, Nedbálek – Jurdič, Koktan – Sakrajda, Venkrbec, Žajgla – Luňák, Liška, Davídek – Vlk, Sršeň, Meidl. Trenéři: Petr Vlk a Petr Fiala.

Kometa Brno: Štefl (41. Hylák) – Houdek, Mikel, Liška, Lukačovič, Kempný, Zítka, Vondráček, Brabenec, Švagrovský, Haluza, Kostourek, Polodna, Obdržálek, Hájek, Grmela, Protivný, Zubíček, Morava, Černý, Padělek, Klimt, Sedlák, Barus, Mikšan, Bakrlík, Zábranský, Kýhos.

 

Program dalších přípravných zápasů

Den Datum Místo Soupeř Skóre/Čas
úterý 29.7.2008 doma Šumperk 6:3 *
čtvrtek 31.7.2008 doma Kometa 1:3 *
úterý 5.8.2008 venku Třinec 17:00 **
čtvrtek 7.8.2008 doma Zlín 18:00 **
úterý 12.8.2008 venku Kometa 18:00 **
úterý 19.8.2008 doma Czerne
Jastrzebie
18:00  
čtvrtek 21.8.2008 doma Vítkovice 18:00 **
úterý 26.8.2008 venku Skalica 17:00  
čtvrtek 28.8.2008 venku Hr.Králové 18:00  
čtvrtek 4.9.2008 doma Hr.Králové 18:00  

* 4x20 min.     ** TipSport Cup

 

Zdroj: hc-olomouc.cz, foto: ilustrační (Jaroslav Pazdera)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář