Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brněnská Kometa rozzářila sobotní večer, Ústečtí Lvi pošesté vítězně

18. 10. 2008

ObrazekTřinácté kolo druhé nejvyšší domácí soutěže přineslo poměrně očekávané výsledky. Hlavní favorité svou úlohu zvládli a potvrdili tak papírové předpoklady. Gólovou chuť ukázalo Brno, které Porubu poslalo sedmi góly do kolen. Dařilo se i Chomutovu, Ústí a se špičkou drží krok i Vrchlabí.

 

 

Z osmi vzájemných zápasů si domácí prostředí uchránila pouze čtyři mužstva. Kromě již zmíněné Komety se vítězství dočkala Jihlava, která udolala díky trefě Bakuse v prodloužení Hradec Králové. Olomouc na ledě Ústí bojovala, ale nakonec podlehla dvougólovým rozdílem. Beroun se otřepal z tvrdého direktu z minulého kola a vybojoval cennou výhru nad Chrudimí.

 

HC Havířov Panthers - KLH Chomutov 2:5 (0:2,2:2,0:1)

Pantery čekal velmi složitý úkol v podobě pokusu o výsledkový převrat. Poslední domácí vystoupení příliš fanouškům radost neudělaly. Třináct obdržených branek a a neúspěšná měření sil s Kometou a Chrudimí dostaly tým do nižší frekvence sebedůvěry. Dnešní zápas byl zkouškou odvahy, avšak hosté nic nechtěli ponechat náhodě a pomohl jim rovněž rychlý gól z hole Míky. V první třetině se ještě trefil Domin a navýšil tak vedení Chomutova. Dva slepené góly Sikory a Zeliska katapultovaly Havířov zpět do hry. Po dvou minutách však radost Panterů uťala trefa Haška a za pět minut později zásah Jíry. Definitivní triumf hostů pak potvrdil v závěrečné minutě střelou do opuštěné branky opět Hašek.

Branky: 24. Sikora (Piecha, Velecký), 27. Zeliska (Piecha, Huhto) - 1. Míka (Pulpán, Skořepa), 16. Domin (Jíra), 29. Hašek (Jeslínek, Charousek), 34. Jíra (Mikšovic), 60. Hašek.

 

HC Kometa Group - HC VOKD Poruba 7:1 (2:0, 0:0, 5:1)

Už samotné předzápasové prognózy mluvily o jasné úloze domácího celku. Poruba zatím nedokázala někoho ze silnějších celků na jeho vlastním ledě potrápit: Můra v podobě osmi let trvajícího mraku neúspěchu byla další metou, která lákala k překonání. Samotná realita byla více než krutá. Hosté příliš prostoru ukázat své umění nedostávali, neboť domácí mašina pracovala na plné obrátky. Kometa se prvního gólu dočkala v jedenácté minutě, kdy se prosadil obránce Zubíček. Za dvě minuty na to navázal na jeho trefu Vondráček. Druhá třetina gól nepřinesla. Změna skóre nastala po zásahu Brabence. Mikšan zvyšoval už na 4:0, posléze se za pouhých sedmnáct sekund prosadil Urban a kosmeticky upravil rostoucí brnkový deficit. Poslední desetiminutovka byla už zcela v režii produktivního domácího celku. Plně vytěžovaného gólmana Smolku překonali dvakrát Klimt a Barus. Tradičně zaplněná hala mohla oslavovat další úspěšnou misi svého celku.

Branky: 11. Zubíček (Černý), 13. Vondráček (Lhotský , Kántor), 44. Brabenec (Klimt , Švagrovský), 46. Mikšan (Barus), 50. Klimt (Švagrovský, Brabenec), 56. Barus, 59. Klimt (Houdek, Švagrovský) - 46. Urban.

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Nováček soutěže se posilnil úspěchem z minulého kola, kdy dokázal plně bodoval na ledě Mostu. Vítěznou taktiku ale do dnešního zápasu přenést nedokázal. I přes několik slibných příležistostí se Benátky nedokázali prosadit ani v jednom případě a nemohli tak pomýšlet na bodový zisk. O výsledku zápasu se prakticky rozhodlo během dvou třetin. Na gól Borovanského navázal Třetina a čtyřgólový náskok, který se transformoval do vítězství, zajistili Ondráček se Špeldou.

Branky: 8. Borovanský (Jelínek), 10. Třetina (Borovanský, Svoboda), 25. Ondráček (Holec), 31. Špelda (Varga).

 

SK Kadaň - SK HC Most 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Brankově nejchudší zápas ukázal divákům pouze dva puky v síti. Domácí se však radovat nemohli, neboť obě střely skončily za zády jejich gólmana. Obě branky padly po vyražených střelách, prvním šťastným střlecem byl Bauer a za třináct minut po něm se trefil i Machulda. Hosté tak odčinili domácí neúspěch s Benátkami. Klíčem k neúspěchu se ukázala koncovka domácího celku, který si přes řadu šancí nedokázal s pukem patričně poradit.

Branky: 11. Jakub Bauer (Martínek), 24. Machulda (Jan Bauer).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Vrchlabí 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Vrchlabí po porážkách s Hradcem Králové a Chomutovem muselo opustit trůn vládce ligy a nyní se z pádu postupně otřepává. Zápas v Třebíči mohl napovědět, jak na tom loňský nováček je. Domácí si nechtěně drží poslední místo v tabulce a veškerý bodový zisk je pro ně klíčový. V zápase si však hosté drželi potřebný náskok a připsali si výhru, která je nadále udržela v kontaktu s nejlepšími celky ligy. Třebíč na bodový úspěch čeká již šest zápasů.

Branky: 38. Obdržálek (Čech), 54. Vrba (Burian V.), 55. Vrba - 14. Látal (Bedník, Kříž), 24. Vála (Konečný), 40. Krupka, 56. Kříž (Konečný), 60. Krupka.

 

HC Dukla Jihlava - HC VCES Hradec Králové 2:1 po prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Dukla vstoupila do zápasu s cílem odčinit výsledkovou mizérii. Tři zápasy bez výhry, třináct obdržených branek, to bezesporu nejsou čísla, kterými se může slavný celek aktuálně pyšnit. Úspěch byl více než nutný, utkání slibovalo bojovný průběh a ten také k vidění byl. Diváci se sice ofenzivních smrští nedočkali, ale i tak mohli být s výsledkem spokojeni. Domácí se snažili držet obrannou linii vždy v potřebném místě a to se ukázalo klíčovým faktorem pro celý průběh zápasu. Úvodní gól obstaral z úniku v oslabení Hodek. Dukla bránila potřebný náskok co se dalo, avšak přesto v psolední pětiminutovce inkasovala. Suchého vyrovnání byl  výsledkem převahy hostů. Jihlavští se však nakonec výhry dočkali, když Bakus v závěru prodloužení potrestal vyloučení hostů.

Branky: 36. Hodek, 65. Bakus (Staněk) - 56. Suchý (Filip, Moskal).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Slovan nalézá vítěznou cestu. Triumf nad Olomoucí přinesl Lvům už šestou výhru v řadě a zajistil tak klubu kontakt s vedoucí Kometou Brno. Vítězství se však nerodilo lehce. Janků a Špirko po dvanácti minutách zajistili domácím vedení, kontaktní gól z hole Davídka však nechal Moru nebezpečně na dostřel. Další změna brankového účtu nastala v sedmatřicáté minutě Šagát zvýšil na 3:1. Olomouc se dokázala ještě v závěru druhé dvacetiminutovky prosadit, když se snad sekundu před sirénou prosadil Kříž. Závěrečné slovo měl v poslední dvouminutovce zápasu Čaloun. Ústečtí potvrdili úlohu favorita a připsali si další zápis na své vítězné vlně.

Branky: 5. Janků (Klobouček, Novák), 12. Špirko (Němeček, Čaloun ), 37. Šagát (Dragoun, Klobouček), 58. Čaloun (Špirko, Pojkar) - 16. Davídek (Kříž, Ministr ), 40. Kříž (Ministr).

 

HC Berounští Medvědi - HC Chrudim 3:2 po prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

Svěřenci trenéra Hostáka jsou zatím příjemným překvapením ligy. jejich bodové zisky nejsou ryzí náhodou.Tým se ukazuje jako takticky připravený a v Berouně rozhodně zanechal dobrý dojem. Beroun opět selhával ve své střelecké nemohoucnosti, průběžně tak šance zůstávaly nevyužity. Medvědi dvakrát v zápase vedli, ale jednobrankový náskok jim jistotu dát nemohl. Střetnutí nakonec dospělo až do prodloužení a když se trefil Mazanec, tak bonusový bod zůstal na domácím kluzišti.

Branky: 16. Vlček (Šinágl), 28. Slížek (Mazanec), 64. Mazanec - 25. Martinec (Zadina), 36. Valko (Král, Šeda J.).

 

Foto: Ivo Dostál (hc-kometa.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář