Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brány semifinále se otevírají, kdo získá první zápas?

10. 3. 2008

ObrazekDruhá naše nejvyšší hokejová soutěž má za sebou čtvrtfinálové boje, které určily čtveřici vyvolených, kteří mají právo bojovat o další stupínek na cestě za postupem. Mladá Boleslav přivítá na svém ledě Kometu Brno a Olomouc se utká s Chomutovem.

 

 

Nejrychlejší postup z "osmičky" nejlepších si zajistila Mladá Boleslav, která si poradila s Havlíčkovým Brodem i když poněkud zde zůstala ze strany Rebelů křivda. Chomutov potvrdil roli favorita a vypořádal se s nováčkem z Vrchlabí i když třetí zápas si jistě na svůj rámeček nedá. Olomouc udolala v ofenzivním souboji ostravskou Sarezu a rozptýlila pochybovačné ohlasy. Nervy drásající souboje má za sebou i brněnská Kometa, která těžce vybojovala postup nad houževnatým Hradcem Králové.

 

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Group Brno (17:30)

Oba celky si díky postavení na předních příčkách svých skupin zajistily přímou účast ve čtvrtfinále. Papírově nejlehčího soupeře dostal právě mladoboleslavský tým, kterému z předkola dorazil zkrížit cestu Havlíčkův Brod. I přes nesmírnou snahu se však outsiderovi nepodařilo ukončit úspěšné tažení jednoho z favoritů ligy. Naproti tomu Kometa dostala nejsilnějšího soupeře. Hradec Králové skončil třetí v západní skupině a rozhodně počítal s účastí mezi čtyřmi nejlepšími celky. Vydatné boje nakonec však vyzněly po šesté sérii ve prospěch moravského celku.

 

Díky poněkud složitějšímu hernímu systému soutěže se oba kluby letos utkaly pouze dvakrát a s vyrovnanou bilancí. I z toho hlediska je možné usuzovat potenciální šance jednotlivých mužstev. Mladá Boleslav sice působí nepřemožitelným dojmem, nicméně už nejdenou narazila na lépe připraveného protivníka. Brno se tradičně může opřít o nesmírně vydatnou podporu fanoušků, což může hrát klíčovou roli.

 

ČF: Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod 4:0 na zápasy - Kometa Brno - Hradec Králové 4:2 na zápasy.

vzájemné zápasy: Brno - Boleslav 4:2, Boleslav - Brno 5:1.

 

HC Olomouc - KLH Chomutov (18:00)

I druhé střetnutí lze označit za souboj titánů. Obě mužstva si rovněž zajistily přímou účast ve čtvrtfinále, tudíž se nemusely trápit v předkole. Olomouc fantastickým finišem předčila v základní části Brno a tak dala zapomenout na tristní loňský ročník. Chomutov přenechal vládu Mladé Boleslavi, ale rovněž ukázal, že pozice favorita na postup mu patří právem. Hráči Olomouce tedy vstoupili na led až proti Sareze Ostrava. Ofenzivní smrští nikoho nenechali na pohybách, že na Hané opět hokej baví. Mise byla dokonána po pěti zápasech. Stejně tak završil své čtvrtfinálové účinkování i Chomutov, který nenechal Vrchlabí dosáhnout dalšího triumfu.

 

Dnes večer se utká nejproduktivnější tým play off a základní části. Celková vzájemná bilanci hovoří jasně ve prospěch západočeského klubu, ale hanáci by tento fakt určitě rádi poupravili. Osmnáct utkání, z toho rovných patnáct vyhrál právě celek Chomutova. Mora svého protivníka dokázala porazit pouze na svém ledě. Tato série může ukázat, jestli Kohouti vyzráli natolik, že dokáží s favoritem odehrát více než vyrovnané partie. Zajímavým faktem je skóre obou týmů ze čtvrtfinálové série. Chomutov vs. Vrchlabí  18:12 (3:1, 4:1, 0:5, 4:2, 7:3) - Olomouc vs. Ostrava 27:17 (6:2, 7:3, 4:6, 3:2p, 7:4). Každý má v ruce nějaký ten triumf, kdo vytáhne silnější kalibr?

 

ČF: Olomouc - Ostrava 4:1 na zápasy, Chomutov - Vrchlabí 4:1 na zápasy

vzájemné zápasy: Chomutov - Olomouc 4:1, Olomouc - Chomutov 1:3.

Foto: František Stýblo - PPNA.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář