Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boleslav opět vítězně

15. 4. 2008

ObrazekTřetí zápas barážové série opět ukázal, že mladoboleslavské mužstvo může svému rivalovi z Ústí plně vzdorovat. Už druhé utkání naznačilo, že prvoligový král je plný odhodlání a zdárně našel cestu jako dostat Lvy do klece.  Domácí prostředí využito, Boleslav se ujímá v sérii vedení.

 

 

Už po necelé minutě se do první šance mohl řítit Šebesta, avšak Boháčův pas mu šel pouze na paty. Domácí nemusela tato slibně vypadající šance mrzet, neboť už za 11 sekund Jindrovu střelu tečoval Mikulík a puk se ocitl za zády Přikryla - 1:0. Ve druhé minutě fanouškům zabrnkal na nervy gólman Růžička, avšak jeho nepřesnost zredukoval pohotovým zákrokem Kolafa. Na další výraznější šanci si zaplněný stadion musel počkat do 13. minuty. Schnábel po návratu z trestné lavice se dostal s Eiseltem do přečíslení, ale nepřesnost prvně jmenovaného zajímavou příležitost ukončila. V sedmnácté minutě přišla další klíčová chvíle zápasu. Eiselta, který využil chybnou přihrávku soupeře poslal nedovoleně k ledu jeden z hostů a rozhodčí nařídil trestné střílení. Zodpovědnost na sebe vzal tradiční exekutor Král a s přehledem rozvlnil síť podruhé - 2:0. Ústečtí byli evidentně zaskočeni vývoje zápasu. Nechybělo mnoho a Nouza mohl zužitkovat další minelu v řadách Lvů.

 

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Do druhé části hry hostující trenéři provedli brankářskou rošádu a poslali na led náhradníka Zikmunda. ten se však nestihl výrazněji ohřát a už lovil puk ze sítě. Po 123 sekundách pobytu na ledě jej překonal důrazný Mikulík. Ústí se vymstilo heslo nedáš-nedostaneš, neboť předchozí akce Nováka po gólu volala.  Hosté se do větších příležitostí dostávali spíše sporadicky, ale Mrázek přidělal domácímu strážci Růžičkovi svým pobytem v brankovišti nemálo starostí. Zikmund v závěru třetiny se musel pořádně protáhnout po střele Sýkory.

 

Ve třetím dějství se Boleslav více soustředila na obrannou fázi a nechtěla evidentně pustit soupeře ke hře. Nutno říct, že se jí to dařilo. V 51. minutě se v šanci ocitl Handlovský, jeho střele však chyběly centimetry. Za nedlouho se domácí dostali do přečíslení, avšak ústecký gólman celou situaci vyřešil svým pohotovým zákrokem. V šestapadesáté minutě se Lví tým pokusil o poslední taktický manévr k záchraně bodů - power play. Bojovní domácí však nedovolili svému soupeři se usadit v jejich pásmu a to bylo základem pro úspěch. Nouza navíc pečetil střelou do prázdné branky výhry a oslavné chorály mohly začít. Boleslav tedy navázala na triumf z Ústí a těší se z druhé výhry.

 

Branky: 2. Mikulík (Jindra), 17. Král, 23. Mikulík (Eiselt), 59. Nouza (Král).

Stav série 2:1

 

 

Zdroj: klubové weby, onlajny.cz foto: bkboleslav.cz (Jaroslav Houštecký)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář