Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Využijí Ústí a Hradec nabídnutý matchball?

19. 2. 2009

1. hokejová liga - Čtvrtfinále - 5. zápasy: Druhá nejvyšší domácí soutěž má dnes na programu pokračování čtvrtfinálových sérií. Zatímco týmy Komety Brno a Chomutova si se svými protivníky poradily v nejkratším možném čase, tak Ústí nad Labem a Hradec Králové mají před sebou další zkoušku. Motivace je velká, neboť v případě úspěchu jsou brány semifinále k dispozici.

 

Ústečtí Lvi zahájili sérii s Benátkami výborným způsobem. Po šestibrankové výhře nejspíš málokdo věřil, že nováček ligy dokáže svému věhlasnějšímu soupeři nějak více komplikovat život. Opak však byl pravdou. Druhé utkání bylo o poznání vyrovnanější. Zlom utkání ve prospěch favorita přišel až během závěrečné třetiny. Třetí měření sil vyznělo opět nejtěsnějším možným způsobem pro hráče ústeckého týmu. Stoupající forma mužstva Benátek gradovala v pondělí na domácím ledě. Přesvědčivý výhra v poměru 4:0 značně pošramotila vize jasného průběhu série. Dnes má však nováček přetěžkou úlohu. Musí na ledě Ústí vyhrát, aby si udržel možnost zdramatizování série.

 

V opačné situaci je Hradec Králové. Východočeské mužstvo vede v sérii proti Vrchlabí 3:1 a dnes cestuje právě na led soupeře. Zatímco Vrchlabí musí vyhrát, tak Hradec víceméně nůž na krku nemá. Případný neúspěch vrátí čtvrtfinálový souboj zpět do východočeské metropole. Už předchozí prognózy vzájemného měření sil počítaly s vyrovnaností a zatím vše se tak odvíjí. První zápas vyšel lépe pro Vrchlabí, které zvítězilo doma dvougólovým rozdílem, další střetnutí již byla ve znamení úspěchu Hradce Králové. Vrchlabí dnes musí odvrátit matchball, jinak pro něj sezóna končí.

 

Dnešní program čtvrtfinále - 5. zápasy:

HC Ústečtí Lvi - Benátky nad Jizerou (18:00) - stav série 3:1

HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové (18:00) - stav série 1:3

 hcusti.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář