Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Ve šlágru kola se střetne Olomouc s Ústím

18. 9. 2009

Druhá nejvyšší domácí soutěž má na programu třetí kolo. Bezesporu největším lákadlem je střetnutí mezi Olomoucí a Ústeckými Lvy. K vidění bude i moravsko-slezská bitva mezi Znojmem a Havířovem. Síly změří i nedávní nováčci soutěže Chrudim s Vrchlabím. Zmíněný primát patří letos Táboru, který zatím výsledky překvapuje, porazí doma i tápající Medvědy z Berouna? 

 

HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)

Olomoučtí svěřenci trenérů Vlka a Fialy mají před sebou těžký úkol v podobě vylepšení velmi nepříznivé vzájemné bilance, která čítá pouhé čtyři výhry ze šestadvaceti střetnutí. Ještě o to hůře vyznívá datum poslední výhry Kohoutů, které je datováno na 21. září roku 2005.

K toužebnému úspěchu by Moru mohlo dovést domácí prostředí, které hraje dlouhodobě klíčovou roli v případě lámání nepříznivého stavu sérií. Ústí bude v utkání i s ohledem na vzájemnou bilanci favoritem, avšak je jisté, že domácí budou svou tvrz bránit s maximálním nasazením.
Severočeši zahájili svou letošní soutěžní misi vynikajícím způsobem, když deklasovali Beroun na jeho vlastním ledě pětibrankovou potupou. O to překvapivěji se pak odvíjelo střetnutí s Kadaní, které Ústečtí Lvi dokázali zlomit ve svůj prospěch až v prodloužení. Olomoučtí vstoupili do sezony rovněž tou správnou nohou. V prvním kole si doma poradili s Vrchlabím v poměru 3:1, když se o branky postarali Kucharczyk, Davídek a Polodna. Právě druhý jmenovaný útočník zažívá výbornou formu, kterou potvrdil ve středu v Berouně dvěma brankami. Pojistku v podobě třetí trefy do sítě tápajícího domácího celku zařídil Řípa.

Dalším klíčovým faktorem jsou bezesporu výtečné výkony gólmana Žigárdyho, který ve dvou utkáních pustil z celkových osmapadesáti střel pouhé dva puky za svá záda. Nyní ho čeká velký křest ohněm, neboť hosté jsou pověstní svou mimořádnou ofenzivní silou. Podaří se Olomouci eliminovat nenasytné Ústecké Lvy?

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové (17:00)

Rebelům vyšel vstup do soutěže výborně a nejspíš málokdo čekal, že tento tým vsítí během úvodních dvou kol třináct branek. V prvním utkání ligy si ambiciózní mužstvo připsalo vysokou výhru v poměru 6:3 nad Kadaní. Samotný zápas byl dlouho značně vyrovnaný, definitivní zlom nastal až během třetí dvacetiminutovky, kdy se domácí čtyřikrát střelecky prosadili. V záři světel se ocitl čtyřbodový Svoboda a jen o bod méně si připsal další z úspěšných střelců Třetina.

Hotové střelecké hody se udály ve středu v Třebíči a opět se utkání lámalo až v poslední třetině. Divoký zápas, ale opět vyšel havlíčkobrodským. To Hradec řeší opačný problém. Porážka v Chomutově nebolí tolik jako domácí potupné selhání s Jihlavou, která omráčila místní fanoušky pětigólovým výpraskem. Hosty čeká těžké utkání, ale bodový zisk je jasnou prioritou.

 

Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)

Domácí sice v úvodním střetnutí sezony neuspěli na ledě Havlíčkova Brodu, ale bodový zisk z ledu Ústeckých Lvů je výbornou vizitkou. Za úspěch mohli trenéři děkoval brankáři Jarinovi, který zneškodnil dvaačtyřicet střeleckých pokusů Lvů. Třebíč má na svém bodovém kontě nulu a zajisté na tom bude chtít něco změnit. Otázkou zůstává, zda-li odhodlání bude na úspěch stačit.

 

Orli Znojmo - HC Havířov Panthers (17:30)

Bývalý účastník O2 extraligy se s novým kádrem v nižší soutěži teprve adaptuje, ale čtyřbodový zisk je na dvě kola dobrým výsledkem. Ztráta výhry v Benátkách zajisté mrzí, neboť obdržet vyrovnávací gól v posledních devadesáti sekundách základní hrací doby stornuje rýsující  se plán. Panteři budou po bodech hladoví, neboť zatím neměli příležitost se nějak nasytit. Těsné porážky v Táboře a doma s Chrudimí nejsou potěšujícím návratem do nedávné minulosti.

 

KLH Chomutov - Benátky nad Jizerou (17:30)

Status renomé obou klubů hovoří jasně pro Chomutov, otázkou zůstává, zda-li i střetnutí na ledě bude jen formalitou. Domácí jsou zatím po dvou kolech stoprocentní, avšak jejich soupeř nebude jen provizorním protivníkem, ale možná se stane i těžkým sokem. Loňský nováček soutěže si zatím vede více než dobře. Vysoká výhra 6:2 v Chrudimi mohla být pro mnohé překvapením, ale také určitým varováním. Sílu Benátek poznalo i Znojmo, které i přes rýsující se vítězství nakonec padlo v prodloužení. Chomutovští jsou favoritem, ale čeká je nepříjemný a ve formě hrající soupeř.

 

HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30)

Jeden z nejúspěšnějších klubů v historii československého hokeje zažívá dobrý vstup do letošního ročníku ligy. Drtivá domácí výhra 7:2 nad Třebíčí ukázala pravý hlad po úspěchu. Nabuzení hráči potvrdili svou formu i v Hradci, který potupili v poměru 5:1 a i díky lepšímu skóre vede Jihlava průběžnou tabulku soutěže. Nováček ze Šumperka se teprve rozkoukává, a proto je tedy prohra ve Znojme částečně omluvena. Draci víceméně překvapili těsnou domácí porážkou s Ústím. Nyní je čeká aktuální lídr celé ligy, což bude nesmírně těžký souboj.

 

Hockey Club Tábor - HC Berounští Medvědi (18:00)

Málokdy se stane, aby byl do role favorita utkání pasován nováček soutěže. S ohledem na průběžné vystupování Tábora a Berouna jsou karty v prognóze rozdány jasně. Zatímco táborští Kohouti se už radovali z výhry, tak Medvědi hledají recept na úspěch od startu ligy. Berounští potřebují vzpruhu a tohle střetnutí by jim mohlo pomoct. Spíše je otázkou, zda-li se mužstvo dokáže výkonnostně zvednout tak, aby si přivezlo z Tábora cenné body.

 

HC Chrudim - HC Vrchlabí (18:00)

Svěřenci trenéra Hostáka si pošramotili pověst potupným debaklem 2:6 na svém ledě. Ztráta dvougólového vedením s následkem debaklu patří k unikátům hokejových výsledků. Tímto nepříjemným faktem se chrudimští pyšnit rozhodně nebudou. Ve druhém kole bylo záchranou to, že tým vyhrál v Havířově. Potvrzení zlepšení by mělo přijít právě v domácím prostředí, avšak jistota tvrzení se ukáže až po sobotním zápase. Hosté zatím příliš nepřesvědčili. Na svém kontě mají porážku z Olomouce a utrápenou výhru s Táborem, bodový zisk je pro ně prioritou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář