Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Neděle nabídne třetí zápasy čtvrtfinále

14. 2. 2009

Druhá nejvyšší soutěž pokračuje v neděli třetími zápasy čtvrtfinále. Souboje se přesouvají na led soupeřů a pro mnohé začíná možná poslední boj o zdramatizování sérií. Kometa Brno, Chomutov i Ústí nad Labem mají první domácí část mise splněnou stoprocentně. Domácí tvrz neudrželo pouze Vrchlabí, které podlehlo ve druhém měření sil Hradci Králové.

 

Největší pozornost bude směřována do Olomouce, kam přicestuje brněnská Kometa. Nekončící divácký zájem jasně ukazuje, na kterém místě bude hokejový svátek. Olomoučtí fanoušci přislíbili doprovodné choreo, tudíž o celkovou atmosféru rozhodně nebude nouze. Mora se svého soupeře nebojí a trenéři věři, že se i díky divácké podpoře podaří Kometu porazit. Brnu se zatím daří eliminovat kanonýra Ministra, který se ani v jednom utkání neprosadil. Výborně si vede i gólman Hylák. Kohouti slibují bojovnost, podaří se jim zlomit odpor zářící Komety?

 

Jihlava překvapivě s Chomutovem hraje poměrně vyrovnanou partii. Smůlu si vybrala v úvodním zápase, kdy ještě tři minuty před koncem sahala po senzační výhře, nakonec odešla z ledu poražena v nastaveném čase. Nyní se série přesouvá na Vysočinu a právě zde roste šance na úspěch. Západočeši rozhodně budou chtít souboj ukončit v co nejkratší možné době, otázkou bude jak  moc Jihlava dokáže vzdorovat. Klíčem k úspěchu budou opět gólmani. Bude se radovat mladíček Novotný nebo finská opora Lundell?

 

Vrchlabí si možná probíhající souboj s Hradcem představovalo o něco pozitivněji. První utkání sice dokázalo dostat do vítězného konce, avšak druhý krok k úspěchu nevedl. Pro VCES je to výhoda, neboť se nyní bitva přesune do jeho prostředí, ve kterém může vývoj série získat ve svůj prospěch.

 

Ve stínu ostatních duelů zůstává souboj Ústí nad Labem vs. Benátky. Lvi si ve středu s nováčkem hráli jako kočka s myší, ale druhé střetnutí už tak jednoznačné nebylo. Benátky ztratily ostych a několikrát svému věhlasnějšímu soupěři zle zatopily. Diváci možná k překvapení pomůžou, ale velký obrat série se nejspíš příliš předpokládat nedá.

 

Čtvrtfinále - 3. zápasy - 15. února:

Benátky - Ústí nad Labem (17:00)

Olomouc - Kometa Brno (17:00)

Jihlava - Chomutov (17:30)

Hradec Králové - Vrchlabí (18:00)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář