Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Dočká se Kadaň prvního vítězství v sezoně?

26. 9. 2009

První hokejová liga má dnes na programu už své páté kolo. Velký křest ohněm čeká nováčka soutěže z Tábora, který na svém ledě přivítá Ústecké Lvy. Výzva čeká i na hráče Kadaně, kteří zatím marně čekají na premiérovou výhru. Aktuální lídr ligy Chomutov hostí na svém ledě Vrchlabí. Olomouc čeká těžký zápas v Chrudimi.

 

1. hokejová liga - program 5. kola:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Benátky nad Jizerou (17:00)

Oba kluby aktuálně zažívají euforii. Nejspíš málokdo čekal, že Rebelové se budou držet na třetím místě tabulky a jen tři místa za ním bude loňský nováček z Benátek. Domácí se můžou pyšnit nejproduktivnějším útokem. Během úvodních čtyř kol nasázeli soupeřům úctyhodných dvaadvacet gólů. V elitní desítce bodování jsou aktuálně hned tři havlíčkobrodští hráči. Jmenovitě se jedná o Borovanského (3.), Svobodu (4.) a Němce (6.). Dalším významným faktem prozatimních úspěchů klubu je, že drží neporazitelnost v normální hrací době. Pozadu nezůstávají ani Benátky, které ztrácí na svého protivníka jen dva body. Skalp Chrudimi, Znojma a Jihlavy budí respekt.

 

Sportovní klub Kadaň - Salith Šumperk (17:00)

Kadaň se po čtyřech kolech ocitla na nepopulárním dně tabulky. Dnes má tedy možnost se od něj odrazit. Musí však porazit Draky ze Šumperku. Hosté rozhodně i přes status nováčka nebudou odevzdaným soupeřem. Svědčí o tom jejich dosavadní výsledky. V úvodním kole sice prohráli vysoko ve Znojmě, ale další výsledky už byly více než překvapující. Srdnatý souboj s Chomutovem skončil pouze těsnou porážkou 1:2. Vzestup formy Šumperk potvrdil i na ledě Jihlavy, ve které vyválčil překvapivě po přestřelce výhru 6:5. Mrzet může jen středeční porážka po samostatných nájezdech s Havlíčkovým Brodem. Výsledek utkání bude otevřený, může vyhrát kdokoliv.

 

Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi (17:30)

Ačkoliv to možná nikdo oficiálně neřekl, tak od Orlů se čekalo více. Aktuální postavení v tabulce čítá deváté místo s pěti body, což nejspíš není rovno určeným cílům. K většímu počtu bodů chybí i to potřebné štěstí. Znojmu vždy chybí ten jediný gól navíc k tomu, aby výsledek utkání převážil ve svůj prospěch. Výjimkou bylo jen přesvědčivé vystoupení v prvním kolem proti Šumperku (5:1). V Benátkách padli Orli na nájezdy, stejně tak jako doma s Havířovem a prozatimní poslední zápas skončil porážkou 2:1 na ledě Vrchlabí. Inu kde je chyba? Beroun se utápí ve svých nevyrovnaných výkonech. Vydřená výhra na ledě nováčka z Tábora zatím není přesvědčením návratu k lepším výsledkům. Pouhé čtyři góly mluví o zřetelném problému ofenzivy Medvědů. Nyní je čeká další ostrý test. Hosté přijedou v pozici outsidera, což by případně mohlo pomoct. Bojovnost a nasazení a hlavně proměňování šancí může být tím zásadním klíčem k úspěchu. Překvapí Medvědi znojemskou tvrz?

 

KLH Chomutov - HC Vrchlabí (17:30)

Chomutov vládne lize, tohle oznámení se nezměnilo ani po čtvrtém kole. Západočeši se nenechali překvapit na svém ledě Benátkami a pyšní se plným bodovým ziskem. Hosté si drží třízápasovou sérii výher, zejména ta z ledu Chrudimi je cenným úlovkem. Očekává se vyrovnaný zápas, ale také výhra Chomutova. Domácí budou spoléhat na brankáře Hanuljaka, který patří mezi nejlepším prvoligové gólmany. Kvalitní výkony však podává i jeho protějšek Ševčík, takže nejspíš rozhodne střelecká úspěšnost obou mužstev.

 

HC Dukla Jihlava - HC Havířov Panthers (17:30)

Dukla vstoupí do utkání v roli favorita, což jí ale paradoxně spíše škodí. Domácí porážka se Šumperkem a posledně v Benátkách do vitríny rozhodně nepůjdou. Tohle bohužel kazí jinak výborný vstup do ročníku. Jihlavští nejprve smetli Třebíč v poměru 7:2 a pak připravili debakl Hradci Králové na jeho vlastním ledě (1:5). To Panteři zatím úspěch mají jen jeden, a to ze druhého kola, kdy dokázali vyhrát na nájezdy ve Znojmě. To je veškerý bodový výčet. K lepším výsledkům má pomoci i nejnovější akvizice v podobě Davida Moravce, který si odbyl svou premiéru ve středu proti Chomutovu. Ostře sledovaný bude i domácí Bakus, který je aktuálně nejproduktivnějším mužem soutěže.

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové (17:30)

Z pohledu postavení týmů v tabulce tohle střetnutí příliš pozornosti nebudí, avšak oběma klubům může úspěch pomoci do vyšších pater tabulky. Třebíči i Hradci Králové patří primát nejhorší obrany. Šestnáct obdržených branek krystalizuje hrozivé číslo průměru čtyři branky v síti na jedno utkání, což se odráží i na statistikách brankářů. Procentní úspěšnost zákroků obou strážců svatyně je pod hranicí 90%. Pro úplnost třebíčský Lev 89,76% a hradecký Luňák 89,26%. Herní krize byla evidentní, na cestu "očisty" se zatím lépe směruje Třebíč, která po výhře v Kadani vyválčila bod na ledě Ústí. Hosté z Hradce se lepší také. Vydřený bod na ledě Havlíčkova Brodu a domácí výhra nad Kadaní přinesly toužebné body. Těžko určit favorita, může uspět kdokoliv.

     

Hockey Club Tábor - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

V Táboře jsou fanoušci patřičně nažhaveni na večerní bitvu. Na jejich led totiž přijede jeden z největších favoritů na postup do vyšší soutěže. Tým Ústeckých Lvů ztratil v dosavadním průběhu ligy jen dva body. Ne jejich ledě překvapivě bodovala Kadaň, a dokonce i Třebíč. Táborští se zatím vyšší úrovně profesionálního hokeje vysloveně nezalekli. Těsné porážky z posledních třech kol však bezesporu mrzí. Odhodlání bude velké, ale bude to stačit na sehraný tým z Ústí?

 

HC Chrudim - HC Olomouc (18:00)

Souboj osmého se čtvrtým týmem tabulky se dostává do pozic těch více zajímavých střetnutí. Domácí jsou překvapivě na vlastním ledě bez bodu. Tým neuspěl ani ve dvou dosavadních pokusech. Debakl s Benátkami (2:6) a prohra s Vrchlabí (1:2) je citelná ztráta šesti bodů. Situace není dobrá, nad vodou drží klub jen stoprocentní úspěšnost na cizích kluzištích. Mora se drží mezi top čtverkou a bodový zisk na ledě Chrudimi by byl vítaným. Po domácím neúspěchu se Lvy mužstvo Hanáků splnilo povinnost výhry nad Táborem, ale nikterak přesvědčivé to nebylo. Olomouc by měla zlepšit produktivitu útoku, jestliže chce docílit výraznějších výher. Devět branek na čtyři kola není na mužstvo s velkými ambicemi zrovna dobrou vizitkou. Efektivitu střelby drží snad jen útočník Davídek, který má na svém kontě čtyři branky. Mírným favoritem je Olomouc, ale očekává se velký nápor domácích. Bitva bude ve znamení kdo z koho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář