Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Dnes jsou na programu druhé zápasy semifinále

26. 2. 2009

Papírové předpoklady nastiňovaly triumf domácích celků. Realita však byla jiná. Týmy Ústí i Brna překvapivě svá úvodní vystoupení v semifinále prohrály a vytvořily tak nechtěnou zápletku svých sérií.Odvety jsou na programu už dnes. Odčiní Kometa a Ústí svá zaváhání?

 

 

Tradičně beznadějně vyprodaná hala Rondo musela už po pětasedmdesáti sekundách hry hořce povzdechnout. Haškovo nahození před Hylákem lehce tečoval Mikšovič a kotouč se rázem ocitl v brněnské brance. Kometa se mohla vrátit do hry v šesté minutě během přesilové hry, výraznější šanci si však vytvořit nedokázala. Výraznější tlak si domácí vytvořili v patnácté minutě, avšak ten ukončil hvizdem rozhodčí a na trestnou lavici putoval poněkud přísně Dlouhý. V závěru třetiny se ještě do zajímavé pozice dostal Kostourek, v poslední chvíli ho zastavil nedovoleně Toivonen a další početní výhoda domácího týmu byla realitou.

 

Toužebný gól v síti hostů přišel až zhruba v polovině normální hrací doby. Vyloučení Balásze a následný trest Domina nabídl dvojnásobnou přesilovku pro Brno. V ní se také domácí dočkali. Přesně mířenou střelou se prezentoval obránce Koma.  Zahrozili i hosté, když dokonce ve vlastním oslabení ujel Eiselt, na Hyláka však vyzrát nedokázal. Závěr třetiny si podmanila Kometa. Komův další projektil jen těsně minul levou část branky, jenž úspěšně strážil hostující Hanuljak. Gólman Chomutova se zaskvěl i proti Vondráčkovi v poslední minutě před druhou přestávkou. Třetí dějství bylo mírně opatrnější, a tak se muselo přejít do nepopulárního prodloužení. Po necelých pěti minutách přišla část šoku, když rozhodčí k údivu všech poslal na trestnou lavici Komu, který zcela čistě ozbrojil unikajícího Skořepu. Právě druhý jmenovaný se nakonec stal hrdinou dne, když se dorážkou střely Pulpána postaral o vítězství svého celku.

 

HC Kometa Brno - KLH Chomutov 1:2p (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky: 33. Koma (Pucher, Křetínský) - 2. Mikšovic (Hašek), 66. Skořepa (Pulpán).

Hosté první díl série zvádli a dnes mají šanci na úspěch navázat. Zaváhání Komety je poměrně překvapivé, ale o to víc se realizuje myšlenka vyrovnanosti obou soupeřů. Odveta začíná dnes v 18 hodin.

 

Daleko větší překvapení se narodilo v Ústí, kde přijel bojovat Hradec Králové. Domácí Lvi jsou sice pasováni do role jasného favorita, avšak první měření sil předběžný faktor částečně oslabilo. Už samotný úvod střetnutí přinesl první napínavé okamžiky. Nejprve usedl na trestou lavici hradecký Karlíček, kterého za necelou minutu následoval jeho spoluhráč Zápotočný. Přesilovka pěti proti třem v tak krátké době byla poměrně raritou. Potřebnou gólovou šanci si však ústecký celek nevytvořil. O to hůře pak reagovalo publikum na gól hostů, o který se postaral v deváté minutě Fořt.

 

Krátce po zahájení druhé třetiny mohlo být pro domácí ještě hůř. Roubík využil nepřesné rozehrávky Macháčka a uháněl zcela sám na Salfického, avšak zkušený exreprezentant si s jeho střelou poradil na jedničku. Co nevyšlo Roubíkovi, tak to za nedlouho napravil Koudelka, který narozdíl od svého spoluhráče svůj únik zvládl dokonale. Hosté byli zcela na koni a svou herní pohodu korunovali za další dvě minuty gólem Karlíčka. Na ústecké hráče padla deka, neboť takový průběh zápasu nikdo z nich nepředpokládal. Plamínek naděje vykřesal v závěru druhé dvacetiminutovky Mikulík. Po gólu Nováka z devětačtyřicáté minuty to vypadalo, že Ústečtí Lvi zahájí stíhací jízdu. Gólový zápis exlibereckého útočníka byl však posledním úspěchem domácích hráčů. S pokusy Hovorky, Procházky a Špirka si Koutský dokázal poradit a zajistil tak týmu nesmírně cenný triumf.

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky: 38. Mikulík (Sklenička, Němeček), 49. Novák (Pojkar, Janků) - 9. Fořt (Kadlec), 25. Koudelka (Kadlec, Hendrich), 27. Karlíček (Fořt, Roubík).

Ústí musí dnes pro úspěch udělat maximum, neboť další ztráta by mohla mít katastrofický scénář. Zápas pravdy začíná stejně jako souboj Komety s Chomutovem, tedy od 18 hodin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář