Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Dnes jsou na programu druhé zápasy čtvrtfinále

12. 2. 2009

Středeční večer byl ve znamení zahájení prvních čtvrtfinálových bojů. Všichni favorité si své domácí tvrze uhájili, ale ne vždy byl vývoj zápasu tak jednoznačný. Výjimku tvořila pouze dvojice týmů Kometa Brno a Ústí nad Labem, které svého soupeře prakticky k ničemu nepustila. Chomutov odvrátil blamáž v posledních minutách utkání a Vrchlabí se rovněž na výhru nadřelo. Dnes jsou na programu druhá měření sil.

 

Jihlava a Benátky nad Jizerou jsou podle prognóz největšími outsidery. Prvně jmenovaný tým však ukázal, že si z nepříliš pozitivního hodnocení nic nedělá. Na ledě Chomutova byli jihlavští blízko velkého překvapení. Štěstí jim v závěru utkání nepřálo, když v sedmapadesáté minutě smazal Novotného čistý štít Jeslínek. Prodloužení přineslo další bolavý moment, o který se postaral Skořepa.

 

Souboj Benátek a Hradce Králové byl dlouho vyrovnaný. Rozluštění tajenky přišlo až v poslední dvacetiminutovce, kterou domácí vyhráli tříbrankovým rozdílem. Olomouc přicestovala na horký led Komety s cílem překvapit, avšak pekelná domácí atmosféra hnala své hráče za výhrou úspěšně. Mora srazilo do kolen prostřední dějství, ve kterém inkasovala tři góly. V poslední třetině sice přišlo snížení z hole Vágnera, ale to už nemohlo vítězství Brna nikterak ohrozit. Domácím se podařilo eliminovat největší lídry Olomouce, což přineslo tížený úspěch.

 

Zápas v Ústí se rovněž delší dobu nikterak nevymykal od ostatních. Nováček statečně vzdoroval, ale postupně jeho odpor slábnul. Po čtyřiceti minutách svítilo na tabuli skóre 3:1, což ještě bylo relativně přívětivé. Třetí třetina přinesla definitivní zlom a konečný poměr gólů 6:1 prakticky vystihl suverenitu domácího celku.

 

Dnešní program - 2. zápasy čtvrtfinále:

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava (17:30)

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)

HC Kometa Brno - HC Olomouc (18:00)

HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové (18:00)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář