Jdi na obsah Jdi na menu
 


SM-Liiga: Rosa se vrací do Finska

27. 7. 2009

Český hokejový útočník Pavel Rosa opět mění své působiště. Dvaatřicetiletý odchovanec litvínovského klubu dohrával uplynulou sezonu ve švédském Rögle, ve kterém se ocitl po předčasném ukončení kontraktu v ruském Omsku. Nyní se po osmi letech vrací do země tisíců jezer, jeho novým klubem bude Kärpät Oulu.

 

Křídelní útočník prožil ve Finsku své nejlepší hokejové roky a rád by na tuto skutečnost navázal. Rosa zahájil své finské angažmá v ročníku 2000/2001 v dresu týmu HPK Hämeenlinna a vedl si velmi dobře. Ve čtyřiapadesáti utkáních nasbíral pětadvacet branek a u stejného počtu dalších asistoval. Následující rok už působil v Jokeritu Helsinki. Ani zde výrazně statisticky nepolevil. V šestačtyřiceti zápasech se v jednadvaceti případech radoval z gólu a celkově nasbíral třiačtyřicet bodů. Posléze se vrátil do Ameriky a svou další kapitolu kariéry psal v Rusku. Oporou byl i v Avangardu Omsk, ale po druhé sezoně ztratil důvěru a nedostával již na ledě potřebný prostor, a proto se dohodl s vedením klubu na předčasném rozvázání spolupráce.

 

Po krátké zastávce ve Švédsku putuje k sousedům do Finska. "Rosa je zkušený hráč, který prostředí SM-Liigy dobře zná. Věřím, že zvedne údernost naší ofenzivy," uvedl trenér pětinásobného šampiona ligy Matti Alatalo.

 

Zdroj: oulunkarpat.fi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář