Jdi na obsah Jdi na menu
 


SM-Liiga: Kašpar s Rosou rozesmutnili Lahti

10. 12. 2009

Velké chvíle slávy si po čtvrtečním utkání finské ligy mohl vychutnávat český útočník Lukáš Kašpar. Talentovaný krajánek přispěl třemi góly a asistencí na destrukci domácícho mužstva Pelicans Lahti. Náramně se dařilo i Pavlu Rosovi, jenž právě dvě branky čtyřidvacetiletému parťákovi z formace Kašparovi připravil a sám jednu vsítil.

 

Kašpar odehrál po svém návratu ze zámoří za Kärpät Oulu jedenáctý zápas v sezoně a jeho bilance čítá už třináct kanadských bodů. Rosa si už vizitku ofenzivního lídra vysloužil už dříve a jeho statistiky jen vše potvrzují. Během čtyřiadvaceti zápasů nasbíral devětadvacet bodů a řadí se mezi nejproduktivnější pětici v celé soutěži.

 

Střelecké hody předvedlo i mužstvo Tappara Tampere, který na svém ledě deklasovalo Lappeenrantu. Zajímavostí bezesporu je, že se na vysoké výhře žádný z hráčů nepodílel dvěma góly. Listinu střelců tedy zaplnilo šest různých hráčů. Třemi body si ukázali Halme s Luceniusem. Domácím nadmíru vyšlo prostřednictví dějství, ve kterém soupeři nasázeli hned čtyři góly.

 

Jokeritu Helsinki zle zatápěl Ässät Pori, kterého může těšit aspoň zisk bodu. KalPa Kuopio potvrdila roli favorita v Espoo a přesvědčivě vyhrála. Ligu nadále neohroženě vede Lukko Rauma se čtrnáctibodovým náskokem nad IFK Helsinki. Kašparovo a Rosovo Oulu je na čtvrté příčce. Poslední místo tabulky patří prozatím Lappeenrantě.

 

Čtvrteční výsledky SM-Liigy:

Blues Espoo - KalPa Kuopio 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky: 5. Jalasvaara, 9. Kiiskinen, 50. Varakas.


Ässät Pori - Jokerit Helsinky 2:3 po prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 20. Salminen, 37. Luomala - 39. Lind, 42. Mäki, 61. Hentunen.

 

Tappara Tampere - SaiPa Lappeenranta 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Branky: 3. Halme, 24. Nieminen, 26. Enlund, 31. Lehterä, 38. Guolla, 41. Mäntylä - 36. Toporowski.


Pelicans Lahti - Kärpät Oulu 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky: 1. KAŠPAR (ROSA), 23. ROSA (KAŠPAR), 43. Keränen, 43. KAŠPAR, 49. KAŠPAR (ROSA).

 

Zdroj: sm-liiga.fi

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář