Jdi na obsah Jdi na menu
 


Orlům se na Linec daří, lídra soutěže porazili už potřetí

12. 12. 2011

Český zástupce v mezinárodní Erste Bank lize tým Znojma se v neděli mohl těšit z cenného vítězství. Svěřenci trenéra Stloukala si na domácím ledě vyšlápli na lídra soutěže Linec. Domácí porazili favorita 4:2 a potvrdili, že se jim proti Černým křídlům daří.

Na první gól zápasu čekali diváci jen šest minut. Komínek našel pozičně dobře postaveného Jarůška a muž s číslem 96 na dresu ne nemýlil. Dobrý nástup Znojma do zápasu potvrdil pohotovou dorážkou Havlíkovy střely Haman.

Hosté se dostali do hry hlavně ve druhé třetině, kdy díky několika početním výhodám gólmanu Kacetlovi v brance nejednou zatopili. Udeřit však mohlo i Znojmo. Vosátkovi zamezila brance horní tyčka a Bořuta v nájezdu soka Westlunda neohrozil. Linec se nakonec ještě v závěru druhé třetiny prosadil. Další přesilovku využil Murphy - 2:1.

Definitivní rozuzlení zápasové bitvy přinesla třetí pasáž hry. Orlům vrátil dvougólový náskok krátce po začátku posledního dějství Bořuta. Linec však zbraně nesložil a deset minut před sirénou Irmen znovu snížil na rozdíl jedné trefy.

Čas neúprostně plynul a hosté se zákonitě pokusili posledním možným taktickým manévrem s výsledkem ještě něco udělat. Westlund putoval z branky a na led naskočil šestý hráč do pole. Znojmu se však podařilo získat kotouč a Havlík střelou do prázdné branky pečetil triumf Orlů.

Znojmo potvrdilo, že je pro Linec noční můrou. Moravský celek dokázal rakouský tým porazit ve všech třech vzájemných duelech. Díky výhře se české mužstvo posunulo na průběžnou devátou příčku tabulky.

Na sestřih ze zápasu se můžete podívat - ZDE.

"Hráli jsme dobře první a třetí třetinu. Ty jsme odehráli disciplinovaně a tak, jak jsme se domluvili před zápasem. Ve druhé třetině jsme trochu vypadli z role, čtyři vyloučení proti tak kvalitnímu soupeři jako je Linec, to zákonitě musíte dostat gól. Proti takovým soupeřům se nám samozřejmě hraje lépe, poněvadž sem jezdí hrát hokej a nejedou se sem „řezat“ a to je výhoda," uvedl pro oficiální stránky Znojma trenér Orlů Stloukal.

Dalším soupeřem českého týmu bude tým Klagenfurtu. Zápas je na programu v úterý 20. prosince od 19:15 na ledě rakouského celku.

Orli Znojmo - EHC Black Wings Linz 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky: 6. Jarůšek (Komínek), 12. Haman (Havlík, Podešva), 41. Bořuta (Pucher, Staněk), 60. Havlík (Staněk, Podešva) - 40. Murphy (Ouellette), 50. Irmen (Hisey).

Sestava Znojma: Kacetl - Bořuta, Stehlík, Pláněk, Štach, Hájek, Hranáč, Vosátko - Staněk, Pucher, Lattner - Podešva, Haman, Havlík - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Trojan, Říha, Kanko.

Souhrn ostatních výsledků 31. kola

Salcburk - Jesenice 7:3 (4:0, 2:1, 1:2)
Klagenfurt - Sturm Graz 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Székesfehérvár - Villach 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Lublaň - Vídeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Zdroj: erstebankliga.at, hcorli.cz