Jdi na obsah Jdi na menu
 


Näslunda do svých řad láká MoDo

19. 7. 2009

Švédská Elitserien se možná dočká velkého návratu. Markus Näslund nepřímo potvrdil, že obdržel nabídku smlouvy od klubu MoDo Hockey, ve kterém odstartoval svou hvězdnou kariéru. Pětatřicetiletý útočník v květnu oznámil ukončení zámořské kariéry a vrátil se do své vlasti. Oblékne opět po pěti letech známý dres? 

 

Näslund opustil kanadsko-americkou NHL po dlouhých patnácti letech. Misi za mořem odstartoval v roce 1993 v Pittsburghu. Za tři roky později se stěhoval za Alexe Stojanova do Vancouveru. Právě tento trejd by se dostal do nejvyšších pozic žebříčku nejméně povedených. Švédský forvard u Canucks potvrzoval své kvality. Pětkrát překonal hranici třiceti branek v sezoně, a dokonce se dostal i přes magickou metu sta bodů v ročníku. V roce 2003 obdržel prestižní cenu Lestera B. Pearsona, kterou udělují samotní hráči NHL. V pěti případech jeho jméno nechybělo na soupiskách sestav All Star Game. V nejslavnější soutěži světa odehrál celkem 1117 zápasů, při kterých nasbíral 869 bodů, za 395 branek a 474 asistencí.

 

Nyní se spekuluje o tom, že by dlouholetý reprezentant mohl posílit řady svého téměř mateřského klubu. Oficiální zájem leží v tištěné podobě na stole, nyní zbývá odpověď. "Nebudu zastírat skutečnost, že MODO mi předložilo nabídku. Ale zároveň nemůžu říct, jaký postoj k tomu zaujmu," uvedl Näslund v rozhovoru pro švédský deník Aftonbladet.

 

Zdroj: sports.ru

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář