Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ufa ulovila velkou rybu, z NHL se vrací Kozlov

9. 6. 2009

Kontinentální liga hlásí další významný přestup. Do své vlasti se z NHL vrátil Viktor Kozlov. Robustní útočník strávil v nejslavnější soutěži světa dlouhých šestnáct let a úspěšně tam šířil dobré jméno ruského hokeje. Čtyřiatřicetiletý hráč se Ufě upsal na tři roky. Informaci potvrdily oficiální stránky klubu.

 

Viktor Kozlov je odchovancem týmu Lada Togliatti, kde rovněž zahájil svou profesionální kariéru. Více prostoru však dostal až v Dynamu Moskva. V roce 1993 si ho v rámci prvního kola draftu vybral  klub San Jose Sharks. Jeho jméno bylo vysloveno jako šesté, což z něj udělalo nejvýše postaveného evropského hráče. Sezónu 1994/95 zahájil ještě v Rusku, ale posléze se přece jen přesunul do Ameriky. Zpočátku střídal hlavní tým a farmu, ale i tak si během dalšího roku vybudoval pevnou pozici v týmu.

 

U Žraloků vydržel tři roky. V roce 1997 se stal součástí transakce s Floridou Panthers, ve které dosáhl svého bodového maxima. Sedmdesát bodů během osmdesáti utkání bylo velmi slušnou statistikou. V NHL vystřídal další tři týmy. Oblékl dresy New Jersey Devils, New Yorku Islanders a naposledy hájil barvy Washingtonu Capitals. Během stávky se na rok vrátil do Lady Togliatti. Jeho kanadsko-americká mise se zastavila na 897 zápasech, během kterých zaznamenal 198 branek a na dalších 339 se podílel.

 

Zdroj: hcsalavat.ru

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář