Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sýkoru láká Jágrův Omsk

30. 8. 2009

Kam povede cesta hokejisty Petra Sýkory, to je jedno z hlavních témat léta. Zkušený útočník aktuálně řeší svou budoucnost, neboť jeho poslední zaměstnavatel Pittsburgh s ním již do nového ročníku nepočítá. Sýkorovou prioritou je NHL, nicméně nezavrhuje ani jiné možnosti v Evropě.

 

Dvaatřicetiletý forvard dnes ukončil víkendovou pouť se Stanley Cupem. V sobotu vidělo slavnou trofej Brno a v neděli Sýkora pohár ukázal i ve své rodné Plzni. Místní ČEZ Aréna byla dějištěm výročních oslav osmdesáti let klubu a Stanley Cup byl třešničkou celého bohatého programu.

 

Diváky nalákal i exhibiční zápas hvězd, ve kterém se představila celá řada bývalých i současných výborných hráčů. V domácím dresu na ledě nechyběli např. Bohuslav Ebermann, Josef Řezníček, Milan Razým, Jaroslav Špaček, Martin Straka či právě Petr Sýkora. V sestavě soupeře se objevili mj. Jiří Hrdina, Jaroslav Benák, Richard Žemlička či Jiří Veber.

 

Sýkora se na nový hokejový ročník připravuje s Kometou Brno, což může být pro mnohé překvapením. Dvojnásobného mistra světa pojí s klubem vazba spíše ze strany manželky, která odtud pochází. Příslib šestého nejproduktivnějšího Čecha v historii NHL o tom, že by v případě krachu možnosti pokračování v kanadsko-americké soutěži, posílil místní klub vyvolala mezi fanoušky velké nadšení.

 

Otázkou zůstává, zda-li k této možnosti vůbec dojde. Sýkora upřednostňuje NHL a stále čeká na možnou lákavou nabídku. Ruský server Shaybu-Shaybu navíc uvedl, že o českou hvězdu se intenzivě začal zajímat Avangard Omsk. Možnost si zahrát s Jaromírem Jágrem je více než lákavou nabídkou. Pokud by se tak stalo, tak by třináctiletá zámořská kariéra s více než devítisty zápasy a s bilancí třístovek branek stala pravděpodobně konečnou. Další dny napoví více. O nabídky nebude mít Sýkora bezesporu nouzi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář