Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview 25.9. : Potvrdí Omsk formu i na ledě Chabarovsku?

25. 9. 2008

ObrazekNejvětší zájem bude zaměřen na Omsk, který po odvolání kouče Gersonského hraje jako vyměněný. Nabízí se otázka, zda-li dokáže na ledě Chabarovsku udržet svou vítěznou sérii. Atlant Mytišči, aktuální lídr celé ligy, se utká na domácím ledě s Čerepovce a předpokládá se nárůst jeho bodového a potažmo také gólového konta.

 

 

K vidění bude i souboj dvou zatím nejméně úspěšných celků soutěže. Zlepší si Novosibirsk svou pozici? Novokuzněck má šanci útočit na druhou příčku divize, pokud porazí Astanu, tak šance vzroste. Zopauje Togliatti šokovou terapii i na ledě Ufy?

 

Amur Chabarovsk - Avangard Omsk (10:00)

Domácí čeká těžká zkouška. Avangard tři zápasy v řadě vyhrál a pyšní se aktuálně výbornou formou. Chabarovsk ze šesti domácích zápasů čtyřikrát uspěl, to je praktický jediný hlavní zdroj jejich úspěchů. Na ledě soupeřů se tým výrazně neprosazuje a jejch bodové konto, jenž čítá dvanáct bodů příliš uznání neláká. Tým okolo Jaromíra Jágra dává zapomenout na úvodní nezdary a po odvolání kouče hraje účinný hokej. Český útočník je ústřední postavou posledních zápasů a očekává se další jeho gólový příspěvek, který napomůže Omsku k vytyčenému cíli.

Tip autora: 02

 

HC MVD Moskevská oblast - SKA Petrohrad (17:00)

V minulém kole si MVD připsalo první letošní porážku, jenž skončila vyšším než dvougólovým rozdílem. Tým nestačil doma na Jaroslavl, které podlehl 2:5, což bezesporu může zanechat na jistotě těžší újmu. MVD navíc si zatím nezískalo větší renomé, neboť zisk desíti bodů z devíti zápasů není příliš lichotivý. Horší bilanci mají v lize už jen čtyři týmy. Paradoxně jedním z nich je i dnešníc jejich soupeř, který dosud nastřádal bodů pouze osm. Domácí jsou tedy favoritem zápasu, navíc zajisté budou chtít odčinit neúspěch z minulého kola.

Tip autora: 1

 

Atlant Mytišči - Severstal Čerepovec (17:00)

Aktuálně nejlepší celek ligy odehraje již čtvrté utkání v řadě na svém ledě. Tři zápasy dokázal poměrně hladce vyhrát. Výjimkou byl pouze vyrovnaný zápas s Lokomotivem Jaroslav. Hostům se začalo poslední dobou na ledě soupeřů dařit. Z dvou předchozích zápasů dokázal tým vybojovat čtyři body. Severstal by měl být vyrovnaným soupeřem, tedy s ohledem na aktuální formu. Rozhodne nejspíš výborná střelecká produktivita Atlantu, která bude podpořena kvalitním výkonem brankáře.

Tip autora 1

 

Torpedo Nižnij Novgorod - Lokomotiv Jaroslavl (17:00)

Domácí ve vlastním prostředí podávají nevyrovnané výkony, což je pro případné ambice negativním faktorem. Sedm bodů z pěti zápasů není dostačujícím parametrem úspěšnosti.  Na vydřenou výhru nad papírově slabším Petrohradem tým v dalším kole nedokázal navázat. Proti Čerepovci se žádný z hráčů nedokázal gólově prosadit a další porážka byla na světě. Jaroslavl je vedoucím mužstvem divize Charlamova a to utkání vstupuje s jasnou vizitkou favorita. Z pěti zápasů na ledě soupeře se Lokomotiv třikrát radoval z vítězství, naposledy to bylo v minulém kole, kdy porazil třígólovým rozdílem celek MVD.

Tip autora: 2

 

Mettalurg Novokuzněck - Barys Astana (13:00)

Pokud by se udělovala cena pro největší překvapení ligy, tak by tým Novokuzněcku byl hlavním favoritem. Tým se sice v divizi Bobrova krčí na čtvrtém místě, ale pouze s dvoubodovým odstupem na druhou Ufu a čtyřbodovým na první Atlant. Právě aktuálně druhý celek tabulky nenašel na Novokuzněck herní taktiku a nečekaně podlehl. Tým udolal i Voskresensk po samostatných nájezdech. V minulém kole těsně podlehl oživlému Omsku. Hosté jsou rovněž ve své divizi na čtvrtém místě, ale dváctibodový zisk z desíti utkání není příliš rovnatelným parametrem. Po tvrdém direktu od Kazaně dokázala Astana dvakrát vyhrát venku, což bylo poměrně překvapivé.

Tip autora: 10

 

HC Sibir Novosibirsk - Chimik Voskresensk (14:00)

Utkání se ponese ve statusu souboje dvou aktuálně nejslabších celků ligy. Oba kluby se krčí na posledním místě svých divizí a jejich úspěchy se dostavují jen sporadicky. Novosibirsk zvítězil naposledy ve čtvrtém kole, kdy na vlastním ledě smetl tým Rigy 6:1, což byl jejich první a dosud poslední výrazný počin. Od té doby vydoloval pouze bod s Omskem. Hosté mají na kontě z dosavadního průběhu ligy pouhé čtyři body a jsou nejméně úspěšným mužstvem v rámci celé soutěže. Dosud jedinou výhru slavili na ledě Nižněkamsku a bodový zisk s Novokuzněckem. Favoritem by měl být domácí klub.

Tip autora: 1

 

Salavat Julajev Ufa - HC Lada Togliatti (15:00)

Ufa zatím zůstává tak trošku za očekáváním. Sice ji bodový zisk řadí mezi nejlepší celky celé ligy, ale nepříliš přesvědčivá výhra nad ledě Chimiku Voskresensk či ještě hůře domácí porážka s Nižněkamskem hovoří za vše. Svůj dosud poslední zápas tým zvládl. V těžkém souboji porazil Kazaň a upevnil si druhou příčku v tabulce. Togliatti patří k týmům, jenž body nesbírají příliš často. Dvanáct bodů příliš pozornosti nepoutá. Co však bezesporu stojí za zmínku, tak drtivá výhra z minulého kola na ledě favorizovaného Čeljabinsku.

Tip autora: 1

 

Foto: hawk.ru

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář