Jdi na obsah Jdi na menu
 


KHL: Nejbohatším klubem je Kazaň

2. 9. 2008

ObrazekPodle ruského deníku Izvestija disponují účastníci Kontinentální hokejové ligy rozpočty, které leze porovnat s finančním zázemím klubů slavné zámořské NHL. Největším kapitálem se může aktuálně pyšnit AK Bars Kazaň. Mluví se o částce okolo 55 miliónů dolarů.

 

 

 

O pět miliónů by měly mít podle dostupných zdrojů další velkokluby jako Omsk či mistrovská Ufa. V Magnitogorsku by měli disponovat částkou okolo 45 miliónů. Nad 30 miliónovou hranici se dostaly ještě mužstva Jaroslavl a Mytišči. Na opačném konci žebříčku se pak krčí desetimiliónové Barys Astana a Chimik Voskresensk. Vlajku nejbohatšího mimoruského klubu drží Dinamo Minsk s 16 milióny dolarů.

 

Vizitka nejbohatšího klubu ligy však není vstupenkou na cestě za titulem, o čemž se přesvědčilo a samozřejmě ještě přesvědčí řada celků. Sezóna bude náročná, tým bude muset ukázat svou kvalitu a předčít ostatní soupeře. Soulad mužstva, stabilní výkonnost a správný týmový duch jsou ty hlavní faktory, které budou hrát zásadní roli k cestě za úspěchem.

Foto: daylife.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář