Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jašin mění dres, zlákal ho Petrohrad

5. 6. 2009

Mužstvo Lokomotiv Jaroslavl přišlo o svého lídra. Alexej Jašin se po vzájemné dohodě s klubem rozhodl, že jeho další kroky v profesionální kariéře povedou jiným směrem. Pětatřicetiletému útočníkovi skončila smlouva a rozhodl se přijmout nabídku konkurečního Petrohradu. Minimálně rok bude hájit právě jeho barvy.

 

Jašin se do Ruska vrátil v roce 2007, kdy předčasně ukončil angažmá v kanadsko-americké NHL. Jeho bilance v nejslavnější soutěži světa se zastavila na i tak zajímavých číslech. Během 850 utkání vsítil 337 branek a u dalších 444 asistoval. Jeho nejúspěšnější etapa je spojována s týmem Ottawy Senators, kde svou zámořskou misi načal. Po návratu do Ruska se domluvil na spolupráci s místním Lokomotivem, za který si zahrál už v době výluky před pěti lety.

 

Během dvouleté štace odehrál 112 zápasů s bilancí 37 branek a 53 asistencí. V týmu byl nejproduktivnějším hráčem a pomohl mu letos až do finále soutěže, kde jeho celek nestačil na Kazaň. V poslední době se spekulovalo, že by se Jašin mohl vrátit zpět do NHL, avšak už to není pravděpodobné. Populární ruská hvězda spojí svou další kariéru s týmem Petrohradu.

 

Zdroj: hc-ska.ru

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář