Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr nebodoval, Omsk přesto vyhrál

25. 9. 2008

ObrazekAvangard Omsk potvrdil roli favorita a na ledě Chabarovsku s přehledem zvítězil. nejsledovanější muž zápasu zůstal tentokrát bez bodového příspěvku. O čtyři góly se rozděil stejný počet hráčů. Omsk zvítězil počtvrté v řadě a dává zapomenout na špatný vstup do sezóny.

 

 

Igor Nikitin, dočasný kouč hostů, tak opět mohl své svěřence pochválit. V utkání se zaskvěl útočník Anton Kurjanov, jenž zaznamenal tři finální přihrávky. K důležité výhře týmu pomohl i gólman John Grahame, pro kterého bylo vychytané čisté konto již druhým v sezóně.

 

Do utkání oba týmy vstoupily s předpokládanou sestavou. Žádné změny se nekonaly ani na gólmanských postech. Bránu domácího celku hájila osvědená jednička Tyler Moss a svatyni Omsku kryl John Grahame. V první vážnejší šanci se ocitl ve dvanácté minutě Klepiš, s jeho pokusem si však Moss poradil. Hosté posléze přežili oslabení, když byl vyloučen Kurjanov. K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky se dostal i Jágr. Skóre se však měnilo zanedlouho. Nabídku Kurjanova zužitkoval Popov a Omsk se tak dostal do vedení. Avangard byl velmi aktivní a to přinášelo ovoce. V sedmadvacáté minutě zvýšil Nikitin na 0:2 a postavil základy na další triumf.

 

Další změna skóre nastala během třetí části hry. Hosté vstoupili na led s klidným svědomím a mohli střádat další plány. Do karet jim nahrálo vyloučení Nyulandera, který šel pykat na trestnou lavici už po osmi sekundách hry.  Moss se pořádně zapotil při Jágra a Popova. V 45. minutě byl vyloučen další hráč domácího celku a početní výhodu už hráči Omsku využili. Třetí gól do sítě Mosse přidal Rjabykin. Další střelecké pokusy si připsal i Jágr, ale dnes mu nebylo souzeno vsítit gól. Skóre zápasu posléze upravil Čerepanov. Omsk povrdil svou aktuální herní pohodu a připsal si čtvrtý úspěch v řadě.

 

Amur Chabarovsk - Avangard Omsk 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky: 16. Popov (Kurjanov), 27. Nikitin (Kurjanov, Čerepanov), 45. Rjabykin (Pestunov, Bondarev), 50. Čerepanov (Kurjanov, Popov).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář