Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr dvěma góly vyhrál Omsku zápas

21. 9. 2008

ObrazekAvangard se začíná vracet na stanovenou cestu k úspěchům. Po odvolání kouče Gersonského tým vyhrál už druhý zápas v řadě a vše nasvědčuje, že krize je už snad minulostí. Hlavní postavou úspěšného tažení na ledě Novosibirsku byl Jaromír Jágr, jenž se v utkání dvakrát střelecky prosadil, druhá trefa byla zároveň vítězná.

 

 

Dočasní trenéři Igor Nikitin se Sergejem Chramcovem můžou být s výsledkovým posunem nadmíru spokojeni. Podle několika zdrojů je zatím v nedohlednu příchod Wayneho Fleminga. Kanadský trenér, jehož služby si sám Jágr vyžádal, se zatím s klubem nedohodl, a tudíž jeho příchod na lavičku ruského celku je velkým otazníkem.

 

Domácí se před svým osmým zápasem sezóny nemohli příliš pyšnit dosavadními výsledky. Poslední místo v divizi bylo jasnou ukázkou průběžné formy. Tým okolo Jágra zůstával za očekáváním. Mizerné výsledky odnesl nejen kouč Gersonsky, ale rovněž došlo ke změnám ve složení jednotlivých formací.

 

"Nedá se nic dělat. Nebyli jsme úplně sehraní. Kazaň i Ufa hráli výborně v defenzivě a prosadit se nebylo vůbec snadné. Musíme hrát jako tým a vše se vrátí do příznivého stavu," reagoval na změny ve formaci Jágr.

 

Omsk po minulé výhře osídlil třetí pozici a brousil si zuby i na vyšší příčky. Vše zásadní se událo až ve druhé části hry. Do utkání však lépe vstoupili domácí. Ze šarvátky mezi Tjurinem a Rjabykinen pramenilo vyloučení na obou stranách. Čtyřminutovým trestem však rozhodčí odměnil hostujícího Rjabykina. Přesilovou hru využil Skopintsev a domácí se ujali vedení - 1:0. Omsk se vrátil do hry díky Jágrovi, který krátce po skončení přesilovky poprvé rovlnil síť. Netrvalo však dlouho a na trestnou lavici putoval další hráč hostů, konkrétně Averin. Nabídnutou početní výhodu využil po třiatřiceti sekundách Lapin a vrátil tak svému celku vedení. Omsk v poslední minutě druhého dějství zvýšil obrátky a to přineslo toužebné ovoce. Tři sekundy před sirénou vyrovnal na 2:2 Kurjanov.

 

Třetí třetina přinesla několik slibných šancí, ale ani na jedné straně se skóre neměnilo. Utkání dospělo až do prodloužení a v něm si vzala slovo opět nejslavnější česká ikona současnosti Jaromír Jágr. Kladenský odchovanec využil přihrávky Bělova a rozsvítil červené světlo potřetí. Omsk si tak připsal dvoubodový zisk a navázal tak na úspěch z minulého kola.

 

Novosibirsk - Omsk 2:3 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)

Branky: 29. Skopintsev (Krivčenkov, Anišin), 39. Lapin (Alexejev, Tjurin) - 37. Jágr (Bondarev), 40. Kurjanov (Popov, Čerepanov), 64. Jágr (Bělov).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář